НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаукрайнанатоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
6
 
2
 
! Отговори
Бай Кастанети преди 9 години
И да не забравят тези 12000 източни бойци ,ако преминат Украинската граница да си вземат в мешките и кастанети,защото ще им потрябват.
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой е бомбардирал Варна ?
145
4
 
6
 
! Отговори
са преди 9 години
Аз лично от американците до сега не съм видял нищо лошо за разлика от руснаците. -Питай баба си кой е бомбардирал София.
144
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** не ми обяснявай на твоите години какво е било тогава. Аз имам сведения от очевидци. Помня бабите ми какво казваха за този период. Идват германците с военната техника , културни , чисти спретнати и като поискат някаква храна и винаги са вадели от камионите пари и са плащали както си трябва. Още имам от тези пари .След това като са минали руснаците са грабели всичко на поразия , мръсни все едно са излезли от ***. Абсолютни *** !
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 201Уверен съм, че и от Руснаците не си видял нищо лошо...
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО АНТИССР. Би трябвало да те интересува, защото повода за войната в ИРак беше лъжата на американците за някакво си там оръжие.... ИМЕННО ЛЪЖА , на която повярва половината свят. Просто искам да подскажа на такива като теб...НЕ ВЯРВАЙТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, А исползвайте здравият си разум при консумиране на подобна информация.
141
11
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 198 Не виждам проблем в това само US. Army да сгази русия, ако си поне малко обективен сам ще признаеш, че 80% от НАТО е именно US. Army! Разбира се Европа ще даде мощна ЛОГИСТИКА на Американската армия!
140
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично от американците до сега не съм видял нищо лошо за разлика от руснаците.
139
2
 
11
 
! Отговори
Насранник преди 9 години
До БранникСлед 9.9.1944-та никаква руска пасмина не е върлувала и насилвала в България. В нашето село са приети като освободители, за втори път след руско-турската война, и са изпратени по живо по здраво.Що се отнася до 30 хиляди убити от Народния съд...пак някой те е излъгал зловещо. Народният съд издава 2730 смъртни присъди.Очевидно е, че те са били крайно недостатъчни, защото иначе нямаше сега да пишеш в този форум, you fucking scum!
138
1
 
12
 
! Отговори
Aло преди 9 години
"Брaнникa"41-44тa любимите ти aмерикaноси и aнгличaни ни бомбaрдирaт здрaво. София и други грaдове сa достa сринaти. Имa много жертви.19-тa същите тези твои любимци ни нaтрисaт ньойския договор. С него буквaлно ни зaкопaвaт от всякъде, зaщото е по тежък и от версaйския.
137
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 193. Справедливо и честно ще е ако Обама докара американсите войници до границите с Русията....а войската на НАТО,,,,,то и България може да се окаже там. Истината е, че американците предизвикват воини, но сами НИКОГА НЕ ВОЮВАТ. Исползват такива като България.
136
9
 
3
 
! Отговори
АнтиСССР преди 9 години
Повода за войната в Ирак не ме касае за разлика от безчинствата, зверствата ,екзекуциите и геноцида който упражнява Русия след 44 година над българския народ. Те са клали нашите деди , рязали са главите на трудолюбиви български селяни и са разчеквали най-добрите лекари на България. Спират развитието на държавата за поне 70 години и унищожават нашата духовност и култура като ни налагат комунистическа болшевишка пропаганда , геноцид и терор над населението.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заявления Кремля о возможной войне в Европе в ближайшее время это не шизофрения, как подумали многие, и не запугивание Европы, и даже не очередной неумелый блеф Рогозина.Это мечты Кремля, которые порождены его отчаянием.Мечты о войне, которая все спишет.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народ 186Щом ти пишеш че украинците са закъсали,очаквам още утре Киев да превземе някой град от "Новорусите".Пиши по често за лошото положение на "Укропите".
133
0
 
0
 
! Отговори
хихи преди 9 години
До Анонимен189--не съм съгласен--паметник на великия и неповторим комунисто-демократ БОРИСОВ трябва да е-казах!!!
132
8
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Обама не ви казва колко войски да си навирате из мада ви раша, а коректно и дипломатично заявява, да не се оцъклите някоя красива сутрин с войски на НАТО по украинската граница с русия, това ще е справедливо и честно!
131
3
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИ ЗА РУСИЯ преди 9 години
Който вярва на американците, да си спомни повода за войната в Ирак.
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от когa влизa в рaботaтa нa мaйнунaтa и пуделите дa се бъркaт Русия колко войски дa държи покрaй грaниците си.
129
9
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
187 Сега аз ще ти кажа нещо, но и ти го пази в тайна, след окупацията на Царството ни на 9.9 44 г. руската пасмина върлува и насилва Българите, избити са 30 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ от т. нар "народен съд", после лагери, национализация..
128
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като ГЕРБ дойде на власт е редно паметника на съветската комунистическа армия да се събори и на негово място да се построи паметник на великия политик и реформатор Михаил Горбачов