Руската икономика няма да рухне от санкциите на ЕС

Постоянният представител на Русия в ЕС: "Южен поток" се строи по график
1 авг 2014 17:05, Елка Василева
516
Руската икономика няма да рухне от санкциите на ЕС
Владимир Чижов. Снимка: архив, Reuters

Руската икономика няма да рухне от санкциите на ЕС, заяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Руската икономика няма да рухне от тези санкции. Ще има някои усложнения за банковия сектор, ще се наложи да бъдат преразгледани сроковете за изпълнение на някои проекти, включително и с участие на европейски страни. Руската икономика обаче има достатъчно свои ресурси, за да се справи с тези проблеми", подчерта Чижов.

Санкциите срещу Русия не допринасят за деескалация на ситуацията в Украйна, каза още руският представител.

Още по темата

Русия като страна, свързана с многобройни възли с Украйна, не по-малко, а може би повече от другите е заинтересована от разрешаване на украинската криза, посочи постоянният представител на Русия в ЕС. "За американците Украйна е площадка за геополитически игри, а за Русия тя е нещо съвсем различно", подчерта Чижов.

Той допълни, че не вижда препятствия за "Южен поток" във връзка със санкциите на Брюксел. "Мога да отбележа, че в новия пакет от санкции няма нито една дума за газовата сфера", допълни Чижов във видеомост от Брюксел.

"Южен поток" се строи по график. Двустранните споразумения, които бяха сключени със страните участнички в този проект, си действат, както са си действали", допълни Чижов.

В обозрима перспектива руският газ няма алтернатива на световния пазар, допълни руският представител. САЩ имат шистов газ, но засега никъде не се продава. Освен това в САЩ има само един терминал за производство на втечнен природен газ, а през един терминал цяла Европа няма да можеш да снабдяваш, каза още Чижов.

Санкциите на ЕС противоречат на нормите на Световната търговска организация (СТО) и Русия ще работи за отмяната им чрез световната организация, заяви също така Чижов.

Следващата тристранна среща по договора за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде на 12 септември, съобщи днес Чижов, цитиран от ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
7
 
2
 
! Отговори
Комарджия преди 9 години
Този път номера на руснаците нема да мине. Видяхме им картите-само спатия седмак. Хамериканците за една година ще построят 20 терминала за втечняване на шистов газ. България ще отпуши проучванията и добива на газ и петрол на своя територия, Европата също. Запада дайства бавно, но хватката му е желязна завеса. Обама ке падне и тоя дето идва ще е по-гаден за *** и от Рейгън. Да следваме примера на Румъния. Стоп на икономическите връзки с Путин!
326
9
 
4
 
! Отговори
Бож преди 9 години
Русия ке падне !
325
10
 
3
 
! Отговори
мм преди 9 години
Най добрият приятел на човека е американския долар!Това е цитат на високо морално и не пиещо руско момиче!
324
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асад ти ли си ...
323
19
 
6
 
! Отговори
асд преди 9 години
добро утро червени тролчета . как е , изядохте ли си подметките ?
322
1
 
6
 
! Отговори
чобанин преди 9 години
И яз чакам да паднат мъ.дете на коча ми и да си ги сложа на мене. ама на ....още не е станало.
321
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГаднякиииРешенията ги взим съда......обаче там стигаш след жонглиране с адвокати и много похарчени пари и нерви. В Сащ се съдят за всичко. Трябва да си много внимателен и пак не е гаранция. Спекулира се много с това..надписват се сметки измислят се болести и страдания. Няма нищо общо с римското право. Наясно съм защото живея в сащ. Мамата ти се такова ама хората няма къде да отидат та стоят в капана. Малко ще си признаят де ))))
320
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 9 години
До RusofobОстанах с впечатлението че описваш "Умирай трудно 2" да ама не беше ли филм от САЩ това?
319
19
 
5
 
! Отговори
Rusofob преди 9 години
Не знам,дали руската икономика ще рухне след санкциите,но знам със сигурност,че и да рухне,руснаците никога няма да го признаят!Защото те са свръхчовеци-никога не губят,винаги са прави,винаги са велики,винаги са непогрешими,винаги имат врагове,винаги са най умните,винаги са най силните и винаги са най....каквото се сетите!
318
2
 
5
 
! Отговори
Бай гадняки преди 9 години
до Змей от Дахомей 497Що за птица си ти ,не съм те срещал тъдява и из нашите елелектронни честоти?Змей от Дахомей интересно ,интересно..Гледам че си специалист по Мечоци да не си нещо от фондацията на Бриджит Бардо "Четири лапи"..?Имай напредвид че този мечок е Източен Бял Мечок и много обича да събира Зелен медец$.Ти да не си от "Френска Африка"..?Ще те проверя в базата данни за по сигурно.
317
11
 
1
 
! Отговори
Змей от Дахомей преди 9 години
До Анонимен 496Мечока си има 18млн.кв.км. и може на воля да си обикаля там .Има и много медец в имението си за който има купувачи от запад.Трябваше да си трае и да си живее спокойно,защото си има и хубави ТОПОЛи и БУКове в гората и никой не смее да го притеснява,но той тръгна по морето а то е много черно и Добрия Чичо Сам взема мерки да не плаши "децата " от ЕС.
316
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, какво да прави Меца, след като краварите пращат разни паяци да я дърпат за опашката, Змей!?
315
25
 
5
 
! Отговори
Змей от Дахомей преди 9 години
Ако не беше станалаисторията първо с Грузия после с Крим и сега с Източна Украйна,нещата вървяха към все по голямо сближаване и партньортство м/у Запада и Русия и постепенно отпадане на визите..Според теб какво ще измисли след Източна Украйна РФ,може ли някой да каже къде ще спрат.Това не са войните на САЩ ,те се бият и не присъединяват нови щати къмУСА.Разбира се че трябва да се каже стоп на руснаците и да ги оставят да помислят.Китай не е по добър от УСА,ще видиш след време.,даже е по опасен
314
0
 
17
 
! Отговори
до Змей преди 9 години
На руснаците е позволено донякъде, но на Русия - не.Стената я има.Тук свободно могат да пристигат само кравари /каубои/ и ***.Най - малкото, не е ли грях един потомък на Горталов и Калитин да идва тук с виза. И какви са тези забрани за търговия и пътувания на руски бизнесмени.Та председателя на Думата не бе приет в България.Нали ще се съревноваваме мирно! Не затапват ли Южняка по сатанински съображения.Не стена, ами дувар от наглост, ехидност, лицемерие и дебелогъзие.
313
9
 
6
 
! Отговори
Змей от Дахомей преди 9 години
До Анонимен 391Алоооо и къде я видя тази стена която е от 25г,как така прехвръканаха руснаците през нея и си купиха 300 000 имота на морето у нас и идват всяка година 6-700 000 туристи от РФ.Баце нещо имате видения и само ви се привиждат злодеи и стени,но май наистина трябва стена защото ставате все по агресивни,нещо изперквате и започвате да се излагате,като приписвате вашите действия и желания на другите.
312
5
 
1
 
! Отговори
Спам Полиция преди 9 години
До анонимен 490Ало анонимния имаш ли ник и тахомер са законно спамене без да надхвърляш лимита за сърфиране из сайта.
311
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на Студената война оградите и телените мрежи ги строеше Източния блок.Сега Запада поставя стена пред Евразия.Защото се изплаши.Там знаят, че икономически няма да сринат Русия, но се стараят да ограничат връзките и с европейските държави.Стената преди 25 години не бе срината, а се премести на Изток.
310
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много промити американски мозъчета бе.....тепърва младите ще видят КОН БОБ ЯДЕ ЛИ. Ало Обамовци американската мечта ви го набива и с топките но явно някои искат повече.872
309
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бай гадняки 488Бай гадняки остави ги тези за които правовата държава и адвокатите са зло,пожелай им приятно пътуване до СевернаКорея там няма адвокатиДори и Бай Тошо се водеше за юрист,но не е сигурно,защото още не са намерили дипломата му.Римляните за това са имали огромна империя защото са внедрили римското право и така са управлявали огромната територия,хората са различни и м/у тях възникват спорове и взаимоотношения,които се разрешават чрез правото на закона.То е основа на всичко и сега
308
6
 
0
 
! Отговори
Бай гадняки преди 9 години
До moses 487Не си много на ясно с професията на адвоката.Ще ти кажа само че Ленин и Махатма Ганди също са били адвокати.Адвоката не решава нищо практически,решенията ги взема съда.Не всеки може да се защитава във съда или да си пази интересите в някакъв имотен или финансов спор и тук е ролята на адвоката.Сред адвокатите вероятно има и лоши хора ,но те са точно толкова колкото се във всяка друга професия.Нещо бъркаш правовата държава с нашата продънена съдебна система,съд,прокуратура,следствие