Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите

Парашутисти попаднали под минометен и танков обстрел
1 авг 2014 10:20, Елка Василева
109
Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия е понесла тежки загуби при атака на проруските сепаратисти през нощта в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Украинската телевизия съобщи днес, че до 20 военнослужещи са загинали при атака на сепаратистите през нощта, но военни източници уточниха, че информацията се проверява и броят вероятно ще бъде по-малък, предаде Ройтерс.

Според украински военни източници група парашутисти са попаднали под минометен и танков обстрел близо до град Шахтьорск - в зоната, където бе свален малайзийският самолет на 17 юли, предаде Ройтерс.

По предварителни данни, цитирани от Интерфакс, 14 украински военнослужещи са загинали при обстрела, попадайки в засада по време на предислокация в Шахтьорск, Донецка област, предаде Интерфакс, като цитира прессекретаря на щаба на силовата операция Алексей Дмитрашковски.

Данните за 21 убити са недостоверни, става дума засега за 14 убити по предварителни данни, заяви той. "Със сигурност са разпознати 10 души, а за четирима не се знае сепаратисти ли са или наши", добави представителят на Киев, цитиран от руската агенция.

Междувременно лидерът на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Стрелков съобщи за ИТАР-ТАСС, че настъплението през нощта на украинските сили в град Ясиновата е било отблъснато, предаде БТА. По неговите думи около 22,30 ч. снощи в града са влезли няколко украински танка. При последвалото сражение е бил опожарен един бронетранспортьор на украинските сили, а с РПГ са били унищожени два танка, след което украинските сили отстъпили. "Градът остава в наши ръце," заяви Стрелков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
4
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 46, отцепването на Донецк и пътищата ктм ЛНР е факт от повече от 24 часа. Ще се появи на обнародваните карти утре - вдругиден. Дай нова опорна точка.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Развитието на цялата работа ще зависи много от това какво ще се случи през август. Паднат ли първите сериозни дъждове там, нещата ще се закучат. Ако дотогава армията успее да разцепи Новорусия на две и да обкръжи Донецк, останалото е въпрос на време. Ако не успее, тогава ще стане по-сложно.
41
14
 
5
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 41 Директен въпрос - кое място в правителството на ДНР е вакантно към момента? На кой министър е подчинена пожарната служба в Донецк в момента? Какво прави правителството на Донецк за да осигури хляб за населението? Като те слушам имам чувството, че нищо ИЗВЪН това - да спамиш, колко е велика Русия дори косвено, чрез терористите не е важно за теб.
40
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
swet, то въпросът е кого слушаш и какво четеш. Ако четеш Независимая газета и КП, ония от Новорусия са направо пред вратите на Киев и имат танкове за група армии, ама май нещата не са точно така.Да не говорим, че самите руснаци не знаят защо сепаратистите оставиха Славянск просто ей-така.
39
9
 
39
 
! Отговори
swet преди 9 години
Доколкото слушам и чета отвсякъде засега украинската *** , наречена "Национална гвардия" и армията (от която всекидневно дезертират стотици!) е завзела няколко селца и едно трийсетхилядно градче. Част от нея е обкръжена, а за щурм на големите населени центрове няма сили. Така че се води позиционна война, която окончателно ще изцеди силите, парите, потенциала на украинците. Резултатът ще е поражение както вече казах.
38
6
 
47
 
! Отговори
ФАШИНГТОН НА СЪД преди 9 години
за тази братоубийствена война на олигарсите за техните пари на запад. Нашите мафиоти си ги прехвърлиха мирно и тихо, с цената на 2 млн българи по-малко и България от цветуща земя превърната в пустиня с внос на домати, чушки, и ..... Няма заводи, няма зеленчукови градини, няма златни залежи, изнасяни на Запад, а тук остава само ЦИАНИДЪТ в земята ЗАВИНАГИ. НЯМА ГИ ХОРАТА, Някои умряха, други емигрираха, трети слугуват тук пак на УСА и ЕС фирми. БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРОСТИ!СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен до 38а ти се научи да си намираш достоверна информация....4е като те слушам, имам чувството, че съм си пуснал btv
36
9
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Той и icorpus.ru беше официален. Докато не се отрекоха от него...Ти не можеш ли да разбереш, че НЯМА официален сайт на новорусия? Има едно медийно командване "централно", на което всички групи и групета са подчинени формално. Няма армия с нормална йерархия, няма централен архив, дори локален липсва. Няма нищо нормално в тези две републики. Всеки един сайт пръскащ новини, включително и каналите в ютуб са частни лица трупащи пари от реклама и посещения.
35
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
33, по принцип е добре човек да чете руски медии, но "между редовете".Обожават да дават гласност на сведенията на новорусите (как са унищожили три танка с голи ръце и т.н. Рамбо изпълнения), но някак не могат да обяснят как въпреки това ония от АТО си напредват. Щом РИА Новости, чиито директор се назначава вече директно от Кремъл, публикува това, значи положението е поне такова...
34
5
 
38
 
! Отговори
swet преди 9 години
В руските сайтове пише, че опълченците са унищожили 30 единици бронирана техника. А тук пак се тиражират украински лъжи за минимални загуби.Жалко за момчетата, но съдбата на една демотивирана армия и палачите от "Десен сектор" е една - поражение.
33
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще си платят за всичко тъпите украинци. В историята няма загубена партизанска война!
32
6
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Горе в ляво пише на руски: От началото на конфликта територията на двете републики (разбирай: ДНР и ЛНР) е намаляла 2 (два) пъти. Началото на конфликта (военните действия) почна началото на този месец...Ако не се оправяш с руския - не чети руски медии, само ще си "бъркаш" главата.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Икар, точно това виждам и аз, но доста други хора си мечтаят тези от ДНР/ЛНР да тръгнат към Киев. Това в момента изглежда доста малко вероятно :)
30
5
 
39
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Съд и Затвор за Престъпниците - Петро Порошенко и Яноцек!!!
29
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остава още малко живот на хунтата ,те затова бързат с всички сили ,но няма да успеят
28
13
 
3
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 26 Ахаха! Е убу де, ТИ какво точно виждаш на линка който изпрати? Експанзия или свиване на "новорусия". Мисля, че ежедневно се свива все повече, ако сравниш обнародваните карти (включително и тази за която даваш линк). :))))))))))))))))))))
27
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
27, какво точно те кара да мислиш така?
26
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киевската хунта има още малко заделени пари за блицкриг ,после нещата ще се обърнат . Към нова година нацистите яценюк и Порошенко ще бъдат обесени в киев
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за да спестя малко време:ria.ru/infografika/20140731/1018256300.html
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера в РИА Новости бяха публикували инфографика на вонните действия към момента. Който има очи - да гледа, не да разтяга локуми.