Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите

Парашутисти попаднали под минометен и танков обстрел
1 авг 2014 10:20, Елка Василева
109
Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия е понесла тежки загуби при атака на проруските сепаратисти през нощта в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Украинската телевизия съобщи днес, че до 20 военнослужещи са загинали при атака на сепаратистите през нощта, но военни източници уточниха, че информацията се проверява и броят вероятно ще бъде по-малък, предаде Ройтерс.

Според украински военни източници група парашутисти са попаднали под минометен и танков обстрел близо до град Шахтьорск - в зоната, където бе свален малайзийският самолет на 17 юли, предаде Ройтерс.

По предварителни данни, цитирани от Интерфакс, 14 украински военнослужещи са загинали при обстрела, попадайки в засада по време на предислокация в Шахтьорск, Донецка област, предаде Интерфакс, като цитира прессекретаря на щаба на силовата операция Алексей Дмитрашковски.

Данните за 21 убити са недостоверни, става дума засега за 14 убити по предварителни данни, заяви той. "Със сигурност са разпознати 10 души, а за четирима не се знае сепаратисти ли са или наши", добави представителят на Киев, цитиран от руската агенция.

Междувременно лидерът на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Стрелков съобщи за ИТАР-ТАСС, че настъплението през нощта на украинските сили в град Ясиновата е било отблъснато, предаде БТА. По неговите думи около 22,30 ч. снощи в града са влезли няколко украински танка. При последвалото сражение е бил опожарен един бронетранспортьор на украинските сили, а с РПГ са били унищожени два танка, след което украинските сили отстъпили. "Градът остава в наши ръце," заяви Стрелков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
52
 
! Отговори
НУРС преди 9 години
Смешници.Цяла армия, коскоджемити генщаб,, артилерия, авиация, наемници от кол и въже инструктори от всякъде....Ами те опълченците ги направиха хахо, може и към Киев да тръгнат.
22
40
 
9
 
! Отговори
сами м преди 9 години
Стискам палци на УКРАИНА!!!!!
21
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашистката киевска хунта остана без самолети и хеликоптери ,скоро ще остане и без танкове
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, още 4 месеца и иде "генерал Зима"! И той ще взима още .......
19
50
 
9
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 17 и останатлите коне с капаци. Вижте си картата бре ***! Сравнете кое къде е и дали е на мястото на катастрофата. Уникални сте всички комунистически и русофилски кратуни!!! Тотална ***, годна само за едно - изтребление!
18
2
 
30
 
! Отговори
Дайн преди 9 години
До До Икар от СвинярДотогава и танковете ще са кът!
17
2
 
36
 
! Отговори
До Икар от Свиняр преди 9 години
А и потдържайте огъня в танковете,че зимата на него ще се греете.
16
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на новороссия !
15
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко нали вчера каза, че ще се изтеглят за един ден, за да може инспекторите да започнат разследване за разбития самолет? Каква стана тя. Жалко за погубените човешки животи, заради нечия алчност!
14
39
 
4
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 13 - виж картата и...виж картата. :) Не мога да ти кажа повече от това. Съветвам този който е списвал/превеждал/анализирал маатряла да направи същото. Въпрос - до кои населени места (пряко) е мястото на катастрофата? Убеден съм, че даже ви е все тая - важното е да *** да се възхвалява и черното да е бяло! :))))
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Икарти професионалист!!!?????и по коя част?аз пък съм руснак с роднини и в Русия,и в Украйна.
12
25
 
3
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 11 Не ти отива ника. Свинете и свиневъдите са горди животни и хора респективно. Ти си роб и в подсъзнанието си. :)
11
1
 
29
 
! Отговори
Ханко Брат: преди 9 години
Малько са!
10
2
 
34
 
! Отговори
До Икар от Свиняр преди 9 години
Скоро в Украiна трябва да пробвате дали са ядливи изпечените танкове и БТР-и а може и камъни да пробвате за ядене,че друго май няма да има какво да ядете.
9
17
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 4, за разлика от теб го правя постоянно и на професионално ниво. Я ми разкажи ситуацията там?
8
4
 
36
 
! Отговори
макето преди 9 години
Недейте така да корите горките украинци вчера гледах едно видео с един от опълченските командири та той казва по нас работи (не обстрелва) противникова артилерия после каза че живота преди войната е бил скучен и сега живее истински ( въпреки че може утре и да не дава интервюта) просто на руснака войната му е в кръвта и с такива не се воюва
7
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добър урожай за бунтовниците. Браво! Бог да ги прости заблудените хохли! На война, като на война...
6
51
 
5
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 3, не знам кой какво налива. Но украинският народ ще финансира армията си до края на 215 посредством специален данък - защото са патриоти. В машиностроителните заводи хората са на 3 смени за да обезпечават продукция за фронта и никой не реве за "Overtime" - защото са патриоти. Ще си оправят държавата за нула време след като свърши АТО - защото са патриоти. А при нас тези за които Русия значи повече от България - винаги ще ни дърпат към дъното...
5
5
 
39
 
! Отговори
Jimmy преди 9 години
Супер искам повече такива добри новини!
4
3
 
63
 
! Отговори
хлебар преди 9 години
Украинците неразпознават 4-*** от загиналите. Дали защото са един народ не се разпознават?. Браво на САЩ, за сега тактиката разделяй и владей е успешна. Жалко, че ние също следваме САЩ. Аржентина слушаше САЩ и фалира. Бразилия спря да ги слуша и стана фактор в света. Ние можем да си кретаме като Швейцария, ама трябва акъл. А ние го ползваме само за крадене.