Руски военни учения с над 100 самолета близо до Украйна

Целта е по-добро взаимодействие на военновъздушните части
Обновена: 4 авг 2014 14:11 | 4 авг 2014 11:45, Елка Василева
294
Руски военни учения с над 100 самолета близо до Украйна
Снимка: архив, Reuters

Русия започна военни учения на ВВС и ПВО с над 100 самолета от своя Западен и Централен военен окръг в близост до границата с Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Говорителят на руските ВВС полковник Игор Климов заяви пред Интерфакс, че това е един от етапите в подобряването на взаимодействието на военновъздушните части за 2014 г. Той не спомена Украйна, където проруски бунтовници се бият с украинските правителствени сили, отбелязва Ройтерс.

В ученията ще участват изтребители Су-27 и МиГ-31, най-новите многоцелеви руски изтребител-бомбардировачи Су-34, фронтови бомбардировачи Су-24 и хеликоптери Ми-8, Ми-24 и Ми-28Н.

Ще се тренират поразяване на наземни и въздушни цели, както и реални и електронни изстрелвания на зенитни ракети. Освен това самолети цистерни Ил-78 ще зареждат във въздуха изтребители МиГ-31 и изтребител бомбардировачи Су-34, което ще увеличи полетното им време двойно до почти 8 часа. Ученията ще продължат до 8 август, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евелата, Русия. Разбивайте чийзбургерската държава САЩ. Оставете им само хамериканската мечта, че са страна на неограничени възможности.
13
3
 
31
 
! Отговори
ГЕОРГИОС НИКОЛАС преди 9 години
А ГРЪЦКАТА АРМИЯ ЩЕ ПРАВИ УЧЕНИЯ В ИЗМИР И БУРСА.
12
50
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** русофилска ***. Левски ще се обърне в гроба да можеше да прочете пасквилите ви.
11
3
 
44
 
! Отговори
13 преди 9 години
до АнонименПутин видя че губи донецк и Луганск и реши да демонстрира сила---...през нощта 438 украински войници са поискали убежище в Русия. В отговор на молбата руските граничари са открили хуманитарен коридор и са допуснали украинските военни в Русия. Сред тях е имало 164 служители на държавната гранична служба на Украйна.
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей голяма новина Явно за първи път руснаците правят учения и поради тази прична е толкова скандална :)))
9
10
 
57
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Либералните мишки вече са напълнили гащите! Надявам се скоро тези самолети да летят над България като поддръжка за сухопътните войски на руската армия!
8
4
 
62
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тая новина много се вързва с другата:"400 украински военни нощес избягали в Русия ". На кой му се умира за няма нищо!Хунтаджиите ще прибират американски парички,хората ще им загиват!Ай,сиктир,както казват братята мюсулмани!
7
3
 
60
 
! Отговори
Някъв от България преди 9 години
Междувременно снощи 438 украински военни избягаха в Русия!
6
59
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
режима в москва вече не знае какво прави
5
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, дадох ти съвет в другата статия, но не слушаш. Като си журналист-копирач на текстове от информационни агенции, поне се стреми да копираш не само от БТА или БГНЕС. Стига с тези статии, минаващи през американската цедка на медийно словоблудство. В статията няма нищо сензационно, Русия прави учения на собствена територия. Когато САЩ правят учения над собствена територия няма такива гръмки статии нали?
4
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път бунтовниците-терористи да не свалят по погрешка и свой самолет ...
3
4
 
69
 
! Отговори
-*- преди 9 години
Акцента в "плашещата" новина е "близо до Украйна",така ли,г-жо Василева ?Русия винаги си е била близо до Украйна.Освен това на своя територия,ще прави колкото си иска учения........Напълно Ви разбирам - иначе глад.
2
5
 
89
 
! Отговори
Vengeance преди 9 години
Сега очакваме Обама да обясни как военните учения на собствена територия са проява на агресия и дрънкане на оръжие, а бомбандировките и ивазиите на другия край на света са борба за демокрация и защита на човешките права.
1
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има учения в Украйна :)