Цялата либийска столица остана без ток

Смущения в електроснабдяването има в Бенгази и Адждабия
6 авг 2014 11:17, Елка Василева
20
Цялата либийска столица остана без ток
Снимка: Reuters

Либийската столица потъна в мрак тази нощ. Според арабски телевизии практически цял Триполи бе останал без ток. Причината за срива в електроснабдяването не беше уточнена, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

От 13 юли в главния град на страната не стихват боевете за международното летище между бившите бунтовници от град Зинтан, които го контролират, и ислямистки отряди начело с милиции от Мисрата. В сблъсъците вече са убити близо 200 души; стотици са ранени. Повредени са и горят грамадни резервоари с петролни продукти край пътя за летището на Триполи. Пожарникарите не могат да ги угасят вече 11 дни.

Според телевизия "Ал Арабия" няма ток и в Бенгази – втория по големина град в страната, също и в източния град Адждабия на 150 км в западна посока. По данни на тв канала ожесточени битки с употреба на тежки оръжия се водят край град Завия на средиземноморското крайбрежие западно от Триполи.

Заради изострянето на обстановката много работещи в Либия международни организации и дипломатически мисии решиха по-рано временно да спрат дейността си, да евакуират персонала и гражданите си от страната, припомня агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
№№№ преди 9 години
САЩ И НАТО убиха Кадафи и сега държавата цъфти и бере плодовете на западната демокрация ЧЕСТИТО !!!
11
0
 
2
 
! Отговори
hfhdjchh преди 9 години
Kaxe sa sega akulite deto vikaha svaletekadafi svalete kadafi sichko shte se opravi . Elate obqsnete molq vi zashto nishto ne se opravi sled kato ubiha kadafi kato plah ?
10
0
 
6
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... внос на демокрация... внос на смърт...
9
1
 
9
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Либийците получават плодовете на внесената от америка "демокрация". ДАНО ИМ ПРИСЕДНАТ!!!Същите плодове ядат и иракчаните, но според америка това са "вътрешни работи"!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Беше добра и хубава държава. Сега е бунище, защото амерканците я докараха до това положение. Фрустрираната Клинтън, заповяда да убият Кадафи! Живейте сега в демокрация! Дълго ще ви яхат фундаметалистите!
7
1
 
9
 
! Отговори
циника преди 9 години
10,*** такъв, десетки хиляди българи вече са го правили това упражнение с ходенето в Либия при Кадафи и направиха пари.Сега при новите трансатлантически ценности либийците не просто няма да видят "безплатен обяд", а изобщо ще забравят какво е обяд!
6
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пишещите *** по-долу явно не са разбрали че безплатни неща няма. Ами вземете си дрипите и се установете там петрола евтин, тока евтин и.т.н. и освободете България от отвратителното си присъствие. Ако все пак не ви хареса може да пробвате на изток или към сибир!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петролът е по-евтин от водата. 1 литър бензин $ 0,14.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верига магазини за големи семейства със символични цени на основните хранителни продукти.За продажба на продукти с изтекъл срок на годност големи глоби и затвор за спекулантите.Част от аптеките с безплатни лекарства.Фалшифицирането на лекарства смъртно наказание.Наеми забранено е събирането на наеми.Такси за електричество на населението няма.Продажбата и употребата на алкохол е забранена .Безлихвени кредити за купуване на жилище и кола.Брокерските услуги са забранени.При закупуването на автомобил 50% се изплащат от държавата, а на бойците от народното опълчение 65%.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данни за живота в Либия при Кадафи БВП на глава от населението $ 14,192.За всеки член от семейството държавата плаща годишно $ 1,000 субсидии.Помощи за безработица 730 $.Заплата на мед.сестра $ 1000.За всяко новородено се плаща $ 7,000.Младоженците получават помощ от 64 000 $ за покупка на жилище.При откриването на частен бизнес еднократна финансова помощ 20 000 $.Високи данъци и налози са забранени със закон.Образованието и медицината са безплатни.Образованието и стажовете в чужбина са на правителствени разноски.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Невъзможно, там е демокрация и цивилизация. Нали Фашингтон и Европуделите се погрижиха.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ривети ли за кадафи, рИветИ ли, *** проста!