Русия отговаря на санкциите със санкции

Путин подписа указ за специални икономически мерки
Обновена: 6 авг 2014 20:15 | 6 авг 2014 19:47, Александър Попов
650
Русия отговаря на санкциите със санкции
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация", съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

С този документ на органите на властта на Русия се дават указания "в дейността си да се ръководят от това, че в продължение на една година от влизането в сила на подписания днес указ, се забранява или се ограничава извършването на външноикономически операции, предвиждащи внос на територията на Руската федерация на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които идват от страна, приела решение да въведе икономически санкции срещу руски юридически или физически лица, или присъединила се към такова решение".
 
Президентът е възложил на правителството да състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които попадат под действието на указа, а също и да състави списък на конкретни действия, необходими за изпълнението на този документ.

Кабинетът трябва да вземе и мерки за гарантиране на балансирането на стоковите пазари и за недопускане на ускорено повишение на цените на селскостопанската и хранителната продукция.

Путин възложи и да се разработи и приложи на практика заедно с производствените обединения, търговските мрежи и организации комплекс от мерки, целящи да се увеличи предлагането на стоки руско производство.

На правителството се препоръчва при необходимост да внася предложения за промяна на срока на действие на забраната, предвиден в указа.

Указът влиза в сила от деня на подписването му. Както се отбелязва в документа, тези мерки се вземат "за защита на националните интереси на Руската федерация", допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


650
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен598Ами ако беше прочел нещо , а не слушаш гупости ,ще рарзбереш,че няма нищо общо с онези двамата.Между Шеломова и Шаломова разликата е една буквичка,но тя я прави съществена.
402
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскиТака е морски ! Слава на Русия!Никога не ще могат да сломят Русия!
401
1
 
6
 
! Отговори
морски преди 9 години
Браво на Путин и руското правителство,така се защитават национални интереси!Слава на Русия!
400
0
 
8
 
! Отговори
Shark преди 9 години
А ВИЕ КАК ОЧАКВАХТЕ ДА ОТГОВОРИ?? С НАДУПВАНЕ....КАТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЛИ ??????
399
4
 
8
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Руснаците не работят, нищо не произвеждат и паразитират"Айде преди да държим сметки на руснаците какво произвеждат, да се замислим ние какво произвеждаме, а?Едно голямо нищо!Повечето хора работят в сверата на услугите, а не на производството. И обикновено като идват чужденци и искат да възродят някой завод, нашите добри политици всячески ги пъдят..Стойността на валутата се дължи на милостта на валутния борд. Още една банка ще ударят и сме фитка.Скоро време ще пукате като *** ог глад!
398
2
 
6
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Нивото на лудост и точаяние в последните 5-60 коментара е просто е** му майката...Направил си е сметката Путин и е преценил, че руснаците могат да се лишат от храните на държавите марионетки на Обонго. Дали е прав или крив -- времето ще покаже.Къв е смисъла да си правите свободни съчинения от типа на "Путин контролирал руснаците чрез глад", "Русия експлоатира природата"?На едни е дадено едно, на други -- друго. Сички ресурси на Земята ли трпбва да връчим на САЩ? Имат си газ, ще продават...
397
6
 
3
 
! Отговори
601 преди 9 години
альошка,пък аз експлоатирам твойта и на баща ти
396
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин е от един етнос с абрамович и милер
395
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руснаците никога не са работили и не желаят да работят. това е паразитна нация която съществува само от експлоатацията на природата.
394
6
 
15
 
! Отговори
зико преди 9 години
Много ги търпя Путин, още при първите санкции беше реагирал така, янките е ЕС щяха да се замислят за други санкции.
393
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До санкции...;))Пиши на нормален човешки език.Тук блядското грухтене не върви
392
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТвоята страна огромная последно се изнасяше панически посрана от Авганистан,че там такъв "смертних бой"яде.......
391
9
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Като забрани транссибирските полети, търсенето на нефт ще спадне драстично, съответно цените на нефта падат и Пукин ( Пукин на руски означава Пръдлин), ще продава иранския нефт на загуба. Такиви ми ти работи. А руснаците с девалвираните си пари няма да летят в чужбина и съответно няма да им трябват самолети и съответно руският авиопром ще доумре.
390
4
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ТЕРМИНАЛСега ако не бяхме в евросъюза щеше да ни е златната възможност да се върнем на руският пазар-------------- Абе глупости, преди няколко часа един каза, че Руснаците всичко си имали - бил яз руски сливи, по-големи от кюстендилските и всякакви други плодове и зеленчуци, бкл. портокали - РУСКИ! Изобщо Русия си е самодостатъчна.
389
8
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
От години *** използва крепостниците си като оръжие - разпорежда се със стомасите им. Има един Генадий Онищенко, шеф на тяхното ХЕИ, който си пише политически присъди на вносителите по заповед от Кремъл. Преди две седмици забраниха внос на украински пилета в Крим, преди няколко дни пак го разрешиха, щото се оказа, че няма що да се яде.
388
4
 
9
 
! Отговори
Hayvanko преди 9 години
100% фалит за полските фермери - братущките минават на китайска кухня.
387
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕРМИНАЛ го казва много ясно:освен лесно напускане на страната,друга полза за хората в БГ няма от европейския съюз.това е много правилно.това е живата истина
386
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България също бе поставена под изолация,когато сменяха турските имена.Ужасна картинка.Всичко изпразнено до дупка.И най-насъщните неща липсваха.Парите нямаха стойност,защото нямаше какво да купиш с тях.Милите руснаци,какво ги очаква.
385
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вставай, страна огромная, Вставай на смертный бой С Америка силой тмною, С проклятою ордой
384
15
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
Та ако Русия внася такава част от еропейския износ, те явно нищо не произвеждат сами. Горките хора, какво ще ядат сега!