Как реагират руснаците на ответните санкции

Остроумни туитове по повод наложената забрана за внос на храни
Обновена: 7 авг 2014 19:34 | 7 авг 2014 16:27, Елка Василева
369

Онзи, който е направил това, е гений!
Нашият отговор на хотдога!

Снимка: Twitter

Руският президент Владимир Путин подписа на 6 август указ за забрана на вноса на селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти от страните, наложили санкции срещу Русия. Новината дойде към края на деня. Цяла вечер и цяла нощ потребителите на Рунет се съревноваваха в остроумие, обсъждайки изчезването в скоро време на вината, сирената и млечните продукти от магазините.

Още по темата

Lenta.ru е събрала някои интересни туитове:

Целта на вашето пътуване? - Да се наплюскам.

От днес вместо магнитчета ще си носим макарони, хамон и песто от вражеските страни.

Нормално го е измислил Путин! За една година забрани да се яде. След година всички жени ще са стройни! Която е дебела – или е враг, или е болна!

При спазване на кремълската диета може да се отслабне с 5-6 кг за 8 дни, за месец – месец и половина може да се свалят 8-15 кг.

Казвах ви – свиквайте да работите в градината.

Правилно направиха – хапването краде от градуса.

От Барселона: сега ще ви нося домати и мандарини вместо сувенири.

Аз бих наложил санкции върху вноса на чужди футболисти, нека нашите момчета играят.

Сега ще започнат да се разменят рецепти: торта от сухари от миналата година, мляко от вар – и е толкова вкусно!

Не се шегувам: тръгнах си от работа сравнително късно. В 23.30. Не знаех нищо за нашия мощен отговор на санкциите. Реших да се разходя и до магазин „Перекрьосток“ чувам момчета да казват: „Хайде да се снимаме с храната“. Едва вкъщи прочетох новината и сега си мисля: наистина, да отида ли и аз тези дни да се снимам с храната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
8
 
7
 
! Отговори
FMC преди 9 години
На практика Русия се лишава от качествени храни, които бяха спечелили пазарен дял. А това означава, че за по-некачествените и нестандартните, дори да изключим България, пазарът се отваря. Досега руснаците и те като нас предпочитаха западното, та ако ще и пластмасов ГМО *** да е. От сега нататък ще ядат по-истински храни, което си е голям плюс за тях!
200
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност, България изгуби руския пазар за храни и алкохол не защото СССР се разпадна и някой ни се разсърди, а защото се появи конкуренция.Нашите храни не издържаха, както и краставиците ни от раздробеното земедилие,както и доматите. само погледнете консервите ни. Ами те трудно се отваряха и с мачете,камо ли с отварачка!Вижте как се отваря някоя зносна консерва-с малкия пръст и на дете! За да се продават домати на някой пазар, те трябва да бъдат стандартизирани - 100 грама-ни повече ни по-малко
199
3
 
5
 
! Отговори
Вижте кой е автора преди 9 години
Рустем Адаганов.Роден на 08.11.1961г.Определя се като татарин.Натирен от Руските власти е Прага,за педофилия.Искате ли коментар
198
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТервелКоя по точно БГфирма изнася месо или месни продукти за Русия !!! Те самите Руснаци ни изолираха (санционираха) след разпада на СССР , а ние продължаваме да им се кланяме !!! И гаста ни продават двоино по скъпо и въпреки че подписахме за Юженпоток пак попаднахме под санкциите !!! Нали са ни братя можеше да ни изключат от санкциите ама не само ни използват !!!
197
11
 
7
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Да ядът Китайска и Африканска храна да им доиде акъла !!!
196
8
 
13
 
! Отговори
Nick преди 9 години
Ако Запада наложи алкохолно ембарго за Русия Путин е паднал до седмици !!!
195
17
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анониментози огромен пазар на храни-------------- Този огромен пазар на храни е само европейската част на Русия, което е около 70% от населението и половината е неплатежоспособно. Тоест това е еквивалентно на половин Великобритания. Необятния руски пазар е само една фикция, която руската пропаганда пробутва от години. Руснаците така или иначе щяха да ни нападнат, по-добре, че ги удариме първи.
194
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевТи майка всичко знаеш. Кой от каде и как източил и откраднал и вътрешна и външна политика барабар с годините, точните дати и часовете. Направи си партия и оправи БГ. :) Умен си, колко си беден само ти си знаеш, но това е друг въпрос.
193
6
 
5
 
! Отговори
271 преди 9 години
Правят самолети с повече излитания, отколкото кацания. хаххааааааа
192
6
 
16
 
! Отговори
До Тервел преди 9 години
Евразия! :) За онези, манипулираните...умрели са от глад!Но, за онези, които четат,не само БГ сайтове и гледат не само БГ тв,..Отдавна нещата не са такива, медиите представят. Имат си доставчици, не вярват на нас.. как да вярваш?Нали чичо Буш командва тук?И аз да съм,не бих искал да ме заразяват със рак, видиш ли на, то е само имунизация...Айде, минаха тези времена! До кога скапаната Америка,ще се намесва във всички страни и световната икономика? Коя е тя? Къде е? Или и трябват пари заради фалит
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
269, ти си смешно нещо. Гнус ми е че ти отговарям.
190
14
 
9
 
! Отговори
до 265 преди 9 години
Имам всичко, да! Мога да пътувам и да си купя всичко, което пожелая! Мога да работя и живея, където си пожелая! Руснаците да се борят за виза за Слънчев бряг да разпуснат малко, хахаха
189
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тервел Вкл. и руснаците :(
188
4
 
6
 
! Отговори
до 258 преди 9 години
Да де, за оцеляване става въпрос, не за човешки живот, наздраве с Дом Периньон и френски макаруунс! хахаха
187
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
259, ти каза - Не бе, не, просто няма да карат Мерцедес и БМВ, няма да летят на Еърбъси и Боинги, няма да пият Джак Даниелс и Моет Шардон, иначе са си добре, хахахаТова ли е ЩАСТИЕ?Ти като члрен на ЕС имаш всичко това?
186
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брикс отвръща на удара. Не е само Русия, но и Китай спря американското зърно, удари ауди и епъл.А руснаците храна имат, колкото си искат. За 5 години парите от петрола ги наляха в собствената си икономика и нямат проблеми. За това, което не расте при тях си има китай, южна корея, бразилия и аржентина, южна африка и индия, иран, та даже и венецуела, никарагуа и куба. Кинтите вече ще ходят при добрите хора и държави.
185
0
 
10
 
! Отговори
до 258 преди 9 години
Не бе, не, просто няма да карат Мерцедес и БМВ, няма да летят на Еърбъси и Боинги, няма да пият Джак Даниелс и Моет Шардон, иначе са си добре, хахаха
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли е оцеляля РУСИЯ досега без ЕС?
183
1
 
3
 
! Отговори
Маккейн преди 9 години
До Василев 254 Агент Василев,какъв Южен Поток какви пет рубли ? Забрави, не виждаш ли какво става,санкциите с/у РФ валят една след друга ти за Потока си се замислил,пиши го бегал.Лично съм поел ангажимент пред нормалните българи ,че тази Южна Птица няма да припари в БГ.Виж кажи им на руските ти колеги да събират сухари за всеки случай,Украйна я няма и няма от къде да си вземат вече храна на готово.
182
7
 
7
 
! Отговори
до ЕС гражданин преди 9 години
За мен сирене Бри и Дом Периньон, за руснаците - снимка! хахаха--Абе *** ЕС граждани, колко от вас ядат Бри и Рокфор и пият Дом Периньон, ще си изгниете в мизерията със съсипани икономика и производство, без селско стопанство, без пазари. А от ЕС ви откриват Била, Карфур, Кауфланд да си реализират тяното производство и внасяте домати от Холандия а изнасят мед и злато без пари. Докато сте в ЕС ще сте бедни защото така ви искат, трябвате им само военни бази да разполат в България.