Москва обяви какво обхваща забраната за внос

Мярката засяга САЩ, ЕС, Канада, Австралия и Норвегия
Обновена: 7 авг 2014 14:07 | 7 авг 2014 12:19, Елка Василева
496
Москва обяви какво обхваща забраната за внос
Снимка: архив, Reuters

 

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че правителството въвежда пълна забрана на вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба, мляко и млечни продукти от САЩ, ЕС, Австралия, Канада и Норвегия, съобщиха световните агенции.

Русия въвежда пълна забрана на доставките на говеждо, свинско, плодове, зеленчуци, пилешко, риба, мляко и млечни продукти от страните от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия, съобщи на заседание на кабинета Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Забраната влиза в сила от днес за срок от една година, уточни той, като допълни, че ако има конструктивен диалог по въпросите на сътрудничеството, руското правителство е готово да преразгледа срока на действие на забраната.

Още по темата

Санкциите няма да засягат детските храни и стоките, които хората сами купуват зад граница, подчерта руският премиер.

Забраната за внос на селскостопанска продукция в Русия не засяга Япония и Украйна, допълва ИТАР-ТАСС.

Обявената днес стъпка е предприета по разпореждане на руския президент Владимир Путин в отговор на санкциите, наложени на Русия от Запада за ролята на Москва в украинската криза, отбелязва Асошиейтед прес.

Медведев съобщи също така, че Москва обмисля забрана на транзитни полети на авиокомпании от ЕС и САЩ, пътуващи към Азиатско-Тихоокеанския регион, съобщи Ройтерс.

Медведев уточни, че окончателно решение за забрана на полетите на европейските и американските авиолинии все още не е взето, но Русия е решила да забрани транзитните полети на украинските авиолинии през територията си.

Руската нискотарифна авиокомпания Доброльот, която е подразделение на държавната Аерофлот, трябваше да спре полетите си миналата седмица заради санкциите на ЕС, посочва БТА.
 
Медведев съобщи още, че руското правителство е готово да въведе защитни мерки в автомобилостроенето, корабостроенето и авиостроенето, както и в други отрасли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
1
 
2
 
! Отговори
морски преди 9 години
Браво на Путини и Медведев,браво на руското правителство,така се защитават национални интереси!Ха сега да ги видим и нашите селскостопански производители къде ще продават скъпата си продукция,щото на запад субсидийте са тройно по-големи.Очаквам новини за фалирали бг производители,западни авиокомпаний и ръст на безработицата в ЕС.Слава на Русия!
364
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да вземат такова решение ,руснаците имат алтернатива.Не случайно Путин обикаля наскоро целия свят.Китай ,Индия,Бразилия, ЮАР,Аржентина , почти цяла Азия и цяла южна америка ще хранят тепърва руснаците.А ние заедно с любимият ни запад ще лапаме мухи,защото май само мухите в ЕС са истински.Да не вземе Путин да спре газта и нефта,че тогава ще има в България едно ходене пеша.Всъшност ще извикаме сенаторите -Макеин и другите и ще пръднат няколко пъти и няма да имаме проблем с газта.
363
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката - какви хубави пластмасови зеленчуци и плодове! Като истински са. Човечеството никога не е яло по-големи ***.
362
1
 
1
 
! Отговори
Митко преди 9 години
До 461- в голяма грешка сте г-не г-жо, гладомор се нарича период през 30 те когато Сталин изнася цялото зърно от Украйна за износ, вкарва НКВД воиски в Украйна, които изземват всичко като запаси от храна, хората с право недоволстват, на места се вдигат на бунтове, които са потушени от НКВД, разпространява се масово канибализма, хората буквално измират от гладна смърт, и това мисля че продължава до малко преди войната. За да не навлизам в полемиката русофил-русофоб, да уточна че Сталин е грузинец
361
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До русофилГладомор се нарича натциската политика на Хитлер към Украйна, въпреки че първоначално натцистите са посрешнати като освободители. Просто Украйна от край време все тегли късата клечка.
360
7
 
4
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Надявам се Путин да не докара на руснаците Гладомор....
359
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ..455Ае брато тУЙ да нЕЙ пазара около гарата вУе Има си договри и т.н. Какво ще дигат? Всеки ден нова цена :))) Боже, Боже...
358
4
 
31
 
! Отговори
до 455 преди 9 години
Ами не знам кой какво мисли, ама ако прочетеш вечерните издания на западните медии ще разбереш какво мислят вече външните министри на Норвегия, Ирландия, Франция, Испания, Германия и Италия... Нещо смениха подхода, защото хората на Путин ги удариха в бързо-обортните стоки, които се произвеждата на циклично и продукцията се хвърля ако не се продаде, дори за консерви не става, а загубите са за стотици милиони на месец. Сега викат Путин нямал право, а те можеха да се репчата, сег да реват на Обама
357
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който е бил в Русия, в САЩ и Западна Европа много лесно може да съпостави плюсовете и минусите, но истината е че като народ руснаците и изобщо славяните сме свикнали на много по корав живот. И ако трябва да има ограничения един руснак ще издържи с години да яде пържено тесто и водка, ама тия дето го раздава демократи, ако няма някой източен емигрант да му постели леглото и да му изпере дрехите ще изпадне в ужас и ще стачкува, че са му нарушени гражданските права. Лошото е че и ние ще го ду-аме.
356
1
 
5
 
! Отговори
Васо преди 9 години
"Санкциите няма да засягат детските храни и стоките, които хората сами купуват зад граница, подчерта руският премиер." Този текст е показателен. А по-възрастните може и да изтърпят някои несгоди, но те са държеливи. Доказали са се, че го могат, пък и сега има голяма консолидация там. От както почна тази украинска криза не съм чул за акция на някакви десиденти. Нека мине малко време и тогава да говорим. Но съм сигурен какъв лай ще има за всеки колет към Русия с цел да разбие тази консолидация.
355
3
 
15
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Ако перефразираме един бг "мъдрец", Русия ще ни понапляска. Ама що токова омраза и простотии тука, а нищо съществено с цифри и анализ. Аз си мисля, че Путин не е като един наш "бащица" дето сутрин казва едно, вечер друго, а на другия ден се обяснява, че грешно му тълкували подтекста. Не е станал той накриво и направил първото дето му дошло наум. Това е решение съгласувано с експерти, премерени са добре щетите, щото не се оставят току така гладни толкова милиона народ.
354
3
 
37
 
! Отговори
222 преди 9 години
Тези дни е годишнина от Хирошимаи Нагазаки. Да убиеш толкова невинни хора това си е теризъм чиста проба. Сепаратистите защитават своята земя, какви терористи са? Европо, събуди се. САЩ са терористи, разбуниха сума ти държави и доволно гледат как сега в тях се самоизбиват. САНКЦИИ за САЩ
353
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е война срещу вярата. Война започнала преди хиляди години и изродена във война срещу човека. Война която никой няма да спечели, защото няма да има оцелели. Баланс отдавна няма, но той един ден ще бъде възстановен...по един или друг начин.
352
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 443 Какво му е истинското на сладоледа в Берьозка? Даже името му е гнусно - пломбир.
351
1
 
1
 
! Отговори
бай мухоморко преди 9 години
До Анонимен 445Е колко нови щата взе САЩ след тези поводи?
350
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не търсят повод? За Ирак търсиха, търсиха и намериха. После се опитаха да го потвърдят и не успяха. За виетнам също търсиха и намериха, а после се оказа че са нямали. Постоянно си измислят някакви поводи, обявяват ги и после се оказва, че са си ги измислили. Като пишете, поне се опитвайте да сте обективни за да ви върже някой. Или просто толкова ви е капацитета?
349
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ударят ли санкциите освен пилета и домати, бизнеса с диаманти? investments.dir.bg/_wm/library/item.php?did=552410&df=8&dflid=3-diamond
348
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"И в България има руска верига магазини - Берьозка, сладоледа е истински, гарантирано руските продукти не са с ГМО и са истински. Само че са скъпички нещата там за нас, скъпички...Сега ми посочете верига български магазини в Русия?"В Березката стоките са отчайващо гадни и гнусни, с ниско качество, еднотипни, стари, със съмнителен произход и за сметка на това... скъпи.За Русия не знам, но в Испания има Хепи, българска верига искаше, нали? В Еропа има доста български вериги.
347
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария Фьодоровна Нагая (?-1608) е седмата (неканонична) съпруга на руския цар Иван Грозни.Мария Нагая се омъжва за Иван Грозни през 1581 г. и само година по-късно ражда син - Дмитрий. Тъй като Православната църква позволява само четири брака, бракът на Иван Грозни с Мария Нагая не е признат от Руската църква за законен, което прави детето ѝ незаконно.Русия е последната крепост на християнството! Да живее Русия! Путин - Патриарх!!!
346
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в България има руска верига магазини - Берьозка, сладоледа е истински, гарантирано руските продукти не са с ГМО и са истински. Само че са скъпички нещата там за нас, скъпички...Сега ми посочете верига български магазини в Русия?