САЩ и Великобритания срещу руска хуманитарна мисия

Подобна мисия в Украйна ще бъде незаконна
442
САЩ и Великобритания срещу руска хуманитарна мисия
Снимка: Reuters

Всяка руска хуманитарна мисия в Украйна ще е незаконна. Британският премиер Дейвид Камерън и президентът на САЩ Барак Обама са се обединили около това мнение по време на телефонен разговор днес, предаде Франс прес.

Двамата "са абсолютно ясни за факта, че една такава така наречена хуманитарна мисия би била неоправдана и незаконна", съобщиха от канцеларията на Камерън в комюнике.

В телефонен разговор също днес, руският министър на външните работи Сергей Лавров е информирал британския си колега Филип Хамънд за предприетите от страната му усилия за оказване на хуманитарна помощ на населението на Югоизточна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на комюнике на руското външно министерство.

По-рано през деня Лавров обсъди украинската криза и с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Той призова Кери Съединените щати да подкрепят руската инициатива за разполагане на хуманитарна мисия в Югоизточна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
15
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Западняците няма къде да ходят! Ще признаят Крим и Новороссия! Както признаха и окупираната от Израел Палестина!
189
3
 
26
 
! Отговори
другарски съд преди 9 години
Какви са юридическите основания за наказването на Русия със санкции? ЕС съд ли е? Кога се е гледало делото? Русия осъдена ли е? Или ЕС ще прави другарски съд на Русия? Или всички тези санкции са един див и варварски произвол? Или са поръчани от Цру - най-голямата терористична организация в света!
188
1
 
18
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Крим ще се съобразява с конституцията на вече бивша Украйна, когато Косово започне да се съобразява с конституцията на Сърбия!
187
2
 
23
 
! Отговори
колко законно ? преди 9 години
А колко законно беше, когато натовските главорези бомбардираха суверенната държава Югославия? Когато сринаха със земята черкви, детски градини и болници? Когато избиха над 10 000 невинни граждани?
186
1
 
17
 
! Отговори
Az преди 9 години
За информация на коментиращите:Украинците имат примера от нас - европейски цени и мизерни заплати+разрушена икономика(да благодарим на Запада). Реално народа не иска това да се случи там.Искат го само тия които финансираха преврата.Същите сега се мъчат да избият милиардите които вложиха за да заграбят тоя пазар и купуват войници да убиват населението.ТРАГИЧНО!!!! А колко вярвах в демокрацията преди 1989г..................................
185
2
 
23
 
! Отговори
перверзия в мисленет преди 9 години
За пинчера на Обама, Камерън, избиването на мирните жители на Донецк от фашистката хунта на бивша Украйна е законно! Не е законна, обаче, хуманитарната мисия, която може да запази здравето и живота на мирните жители. Каква перверзия в мисленето!
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
322 Ама ти не знаеш ли че те договорите ги подминават с лека ръка?
183
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази "хуманитарна" мисия е цел Русия да вкара войските си в Украйна на всеки му е ясно. Естествено, че САЩ и Англия няма да го допуснат при положение, че имат подписан договор с Украйна от 1994-а... какво се правите на *** и вие?
182
7
 
1
 
! Отговори
До Вяла работа преди 9 години
Прав си - Путин е евреин и си играе играта с другите интернационалисти-евреи от целия свят. Започнали са геноцид срещу славяните.
181
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Англосаксонските крастави кьопеци да си затворят мръсните уста. ТЕ надробиха тая каша. Истината е че трябва да бъдат съдени за военни престъпления!
180
14
 
5
 
! Отговори
Вяла работа преди 9 години
Каква хуманитарна мисия. Сетила се Мара за попала. Те хорицата в Донбаска и Луганска области ги избиха, разрушиха им домовете, разстрелват ги като пилци, видите ли, Той, великия Путин му дощло в главата, че неговите хора страдали- Един колеблив олигарх, заедно с другите Руски олигарси, хич не им пука за съдбата на кобствения им народ. Путин се държи неадекватно още от февруари, не подпомагайки Янукович, а гледайки кефа си на Олимпиадата. С този президент, Русия ще продължава да губи.
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека пановете си продават ябълките в Украйна.......Ако имат пари хората да си купят, защо се натискат за щатите ?!
178
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чунга Чанга е пътник, с най-нисък рейтинг досега. А западните бизнесмени, които губят милиарди от ембаргото срещу Русия ще спретнат някое "активно мероприятие" на своите избраници Меркел, Камерън и пр.
177
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМамицата ви да *** европейски *** и български *** гъ*****зци!-------и ние ше *** твойта *** руска подлого, комунизъм няма да допуснем пак.
176
3
 
26
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Я виж ти Банан Обама е против хуманитарна мисия на Русия а е ЗА нападение в Ирак..... Нещо не видях да казват българогейските медии за американска подводница навлязля в бреговете на Русия..... Много са обективни всички Евро-медии само че през погледа на МИСТЪР Банана.
175
5
 
6
 
! Отговори
един от ЕС преди 9 години
До Анонимен 308Лошо ли ви е ? Боли ли ви нещо?Да не ви стяга шапката ?Или имате камъче в обувката ?
174
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** да *** европейски *** и български *** гъ*****зци!
173
13
 
8
 
! Отговори
кой, кой е преди 9 години
Александър Захарченко , самообявил се за премиер на ДНР, твърди, че Донецк е обкръжен и го сравнява със Сталинград, а украинските сили нарича кръвожадни нацисти и окупатори. Захарченко заявява, че "ние сме готови за прекратяване на огъня с цел да н есе допусне разрастване на мащабите на хуманитарната катастрофа в Донбас". Обинският съвет в Донецк обаче обвини именно "опълченците" в артилерийски обстрел, повреждането на 16 подстанции и смъртта на поне един цивилен в съботния ден.
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sasht i Velikobritaniq sreshtu ruska humanitarna misiq!Alo, tuka mai mnogo hora ne razbraha tochno redaktora kakvo vizira s zaglavieto!Mislq che ne stava vapros za pomosht kam Ukrainskiq narod, a tochno obratnoto, kam Svoq narod rusnacite!!!!
171
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой му пука тия *** какво лаят. Толкова незаконни неща са извършили, че са последните, които трябва да се обаждат.