Руски военен конвой е навлязъл в Украйна

Украински граничари започнаха да проверяват руския хуманитарен конвой
15 авг 2014 10:17, Елка Василева
386
Руски военен конвой е навлязъл в Украйна
Снимка: Reuters

Руски военен конвой е пресякъл късно снощи руско-украинската граница и днес се намира на украинска територия, съобщават кореспонденти на британските вестници "Гардиън" и "Дейли телеграф".

Още по темата

Журналисти от двата вестника твърдят, че са видели колона от 23 бронетранспортьора, придружени от цистерни с гориво и други логистични машини с официални руски военни регистрационни номера да се движат към границата близо до руския град Донецк – на около 200 км от едноименния град в Украйна.

Конвоят изчакал падането на нощта, след което използвал черен път, за да мине през пролука в оградата от бодлива тел, бележеща границата и да навлезе в Източна Украйна, контролирана от проруски сепаратисти, посочва "Гардиън".

Колоната едва ли е част от мащабна официална руска инвазия, не е ясно също колко навътре в украинска територия смята да навлезе и колко дълго ще остане, но е неопровержимо доказателство на отдавнашните твърдения на Украйна, че руски войски действат от нейната страната на границата, отбелязва "Гардиън".

Междувременно руският конвой с хуманитарна помощ, състоящ се от близо 280 камиона, спря от руската страна на границата. Киев заяви, че той може да влезе в страната само под егидата на международни организации като ОССЕ и Червения кръст, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Малко по-късно стана известно, че украински граничари са преминали границата с Русия и са започнали да инспектират руските камиони с хуманитарна помощ за Източна Украйна. Това съобщи Ройтерс, като се позовава на говорител на украинските гранични служби.

Граничарите проверяват товара на руска територия, точно срещу ГКПП Изварино, контролиран от проруските сепаратисти в т.нар. Луганска народна република.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
1
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
Какво стана с "неопровержимите" доказателства около сваления малайзийски самолет,бря дЖОрналя?Нещо много бързо забравихте за "инцидента" и черната кутия,а как неистово и хорово виехте, срещу "свалянето" на самолета, от сепаратистите, с руско оръжие.Или,сега инструкциите от господарите ви са други?Сега пак има "неопровержими" доказателства за навлязъл "неидентифициран" руски военен конвой.Нали трябва да се накапе добре хуманитарния жест на Русия за помощта носена от 200 камиона.
287
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ето по конвояhttps://youtube/watch?v=RbUr8NUixVs&list=UUVPYbobPRzz0SjinWekjUBw&index=3
286
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западното разузнаване нацяло се е скапало, щом взеха да цитират фейсбука и някакви си журналисти.
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ето кои кого унищожава и стига в тия новини писахте само глупости спуснати ви украинаhttps://youtube/watch?v=-JI1NRz96i0
284
0
 
0
 
! Отговори
гожа преди 9 години
навлезлите бойци официално нямат общо с Русия макар че без нея няма как да стане нещо като чета на ВМРО в Македония ако търсим паралел с нашата история Има няколко прегазени части на Украйнците по границата по Руски сведения около 250-300 души най вероятно около 100 в реалнос в момента се провежда атака на Луганск като одговор но най вероятно няма да постигне нищо
283
0
 
0
 
! Отговори
гожа преди 9 години
Навлезлиса поткрепления свормирани в дегестан около 1500 души с доста техника прегазениса и някоко блокпоста по руско украинската граница войната се затяга Колкото до БТР и БМП това си е масов гроб 14 мм броня на най дебелото място при това не малка част е от алуминий Танковете също не са кой знае какво 96 мм челна броня на Т 72 има и разни композити ама файдата от тях е бая малко
282
0
 
14
 
! Отговори
Дупка в оградата преди 9 години
Добре, че са намерили дупка в телената ограда! Иначе нямаше да могат да минат и трябваше да се връщат!Това, че журналистите са видели колоната да пътува към границата не означава, че я е преминала.Ако Русия се намеси в конфликта това ще стане като начало с мощен авиационен удар, силен артилерийски обстрел с далекобойна артилерия и ще продължи с настъпление на бронирана техника в дълбочина.
281
2
 
14
 
! Отговори
Рефер енд Ум преди 9 години
Аз предлагам да проведем едни бързи преговори с укрите и да се сменим. Ние да излезем от ЕС, а те да влязат на наше място!
280
0
 
0
 
! Отговори
Очински дебил преди 9 години
До sallaadinЩо ли не разбрах нищо от това, което си написал/а?
279
0
 
10
 
! Отговори
Старши майор преди 9 години
До АнонименТи явно не си наясно с материята. С ОФ на 152 мм. гаубица и дори и на 122 мм. от БТР-а остават само гумите. При разрив до 50 метра го прави на гевгир. На разстояние до 200 метра 122мм. ОФ обръща танк. Старите бетонобойни 152 мм.снаряди за оръдие/гаубица Д-20 на 800 метра пробиват танк и от двете страни.А иначе статията е пълна групост! Ще тръгнат руснаците с развети знамена и БТР-и с руска регистрация да пресичат границата друг път! Хептен за *** ни вземат!
278
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе как са ги унищожили с артилерия през нощта? И то бронетранспортьори! С осколъчни снаряди ли? Я СЕ СТЕГНЕТЕ МАЛКО!
277
0
 
6
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Днес е Голяма Богородица, и всички църкви в майка България са изпълнени с вярващи християни, които по дефо славят и се молят на своята майка, а тя казва Библията е от народа Израелев - юдейка/еврейка, та въпросът ми е от какво ще се отречете от майка си или от вярата си? с какво украинците или руснаците са по-малко деца на майка си, нали и те са християни?
276
0
 
9
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
ria.ru/defense_safety/20140815/1020210251.htmlГолем смех....Потрошенко голем герой............
275
2
 
21
 
! Отговори
врели-некипели преди 9 години
Влязла една военна колона по тъмна доба.Двама британски кореспонденти,видели всичко и разказали на властите в Киев.Те незабавно пратили добрите и унищожили военната колона.Няма танкове,няма трупове.Чисто изпълнение.Това може да го разказват на малките хохълчета в детские сады.
274
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашагите нападнаха хуманитарния конвой, както по-рано днес бе съобщено за словоохотливостта на заловените с рпг диверсанти за готвена атака с/у хуманитарния конвой!!!Пропагандата вече тръби, че украинската армия е атакувала руски бойни машини!
273
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taman Ukrayna shte dokaje 4e Rusia aneksira ukrainski teritorii ,unishtojete bronetransportyorite da ne mogat se varnat
272
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фото шопNali vidqhme kvo napravi dobrata Rusia v Krim
271
3
 
27
 
! Отговори
фото шоп преди 9 години
Днес фотошопа на Цру е в отпуска. Поради тази причина, няма да има снимки на брутално нахлулите лоши руски 23 бронетранспортьора в добрата фашистка Украйна.
270
1
 
22
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
***, *** пак ни смяташ за ***! Значи журналистите на двата вестника били там и видели с очите си! Не разбра ли че на т.н. демократични медии от Европейския съюз, НАТО и САЩ не можеш да им вярваш дори за датата на която излиза новината! Винаги трябва да сверяваш с достоверен източник! Баш от британските вестници! Отгоре на това тези журналисти можели и да броят! И какво заглавие си сложила! Вместо да ни обясниш все пак украсите ще пуснат ли храните или не ти ни пробутваш пълни глупости!
269
3
 
24
 
! Отговори
морски преди 9 години
РЕФЕРЕНДУМ за излизане на България от заробващия Европейски съюз!Само така ще се спасим от икономическо,духовно и национално унищожение.Слава на Русия!