Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст

Москва и Киев се договориха по условията за преминаване на машините
16 авг 2014 22:02,
250
Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст
Снимка: архив Reuters

Въпросителните около хуманитарната помощ, която Русия иска да достави в Украйна, стават все по-малко. Служители на Международния комитет на Червения кръст ще съпровождат всяка от машините през територията на Украйна. Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на хуманитарното движение.

Още по темата
Русия и Украйна се договориха днес по условията за преминаване на чакащия на границата руски хуманитарен конвой в украинска територия, цитира  Франс прес ръководителя на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Москва Паскал Кюта. Той обясни, че се очаква Киев да разреши влизането на товара. „А Червеният кръст очаква гаранции за сигурност за транспорта от другата страна на границата”, уточни той.

Кюта допълни, че въпросът за сигурността на служителите на Червения кръст при съпровождането на руския хуманитарен конвой в Украйна не е решен.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 20 км от украинската граница. Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: москвакиевКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 186- Махнете го този прецедент! България НЕ Е ЧАСТ от британската правна система! Когато през 13 век английските шерифи са съдили според това дали са се събудили в добро настроение, във "варварска" България са използвали римското право наред с обичайното българско право и НЕ СА съдили по гореописаният начин! Аланглетата така са извратили правото, че няма начин то да бъде разпознато! Имат си корпоративно право- дрън-дрън- това си е познатото договорно право, облечено в английски дрехи и т.н.
113
1
 
1
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 189Как да не те интересува Русия като по цял ден защитаваш интересите им?Никой няма да ти повярва,дай истински аргументи за тезата си?Не ти ли се иска БГ да е енергийно независима и да печели като РФ от природните си богатства?
112
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До onzОтворко остави телефонче за връзка и ще побързам да дойда!?
111
0
 
0
 
! Отговори
ОК преди 9 години
До софиянец"прецедент е юридически случай, установен като принцип или правило, който/което съдът или друго юридическо тяло може да утилизира, когато решава по-нататък подобни случаи или случаи, базирани на сходни факти." Колко случаи в света знаеш за анексия на територия на чужда държава. Правните резултати от този акт могат ли да се приемат за прецедент и важи ли той за всички държави. Знаеш кой използва широко прецеденти в правораздаването си.
110
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До онзНе не няма нужда да се суетиш ще дойде и това време да намина към Варна!Знам че си затруднен финансово няма да те карам да идваш тук!
109
0
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 175Знам как БСП дават,както дадоха и на Уестинхаус,само тупкат топката и пречат.Дай ми разумно обяснение защо в любимата ти РФ може и не е вредно а у на не?Те руснаците по *** ли са от нас?
108
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До onzОх мамин златен с удоволствие но съм в София!
107
2
 
1
 
! Отговори
ЧУГУНСКИ преди 9 години
ДО ЦЯЛАТА ЧУГУНСКА РОДАДО СЕГА КАЗВАХТЕ ЧЕ СОФИЯНЕЦА СЕ ГОЛЕМЕЕ И СОФИЯ НЕ Е БГСЕГА ПЪК СОФИЯНЕЦА БИЛ СЕЛЯНКАА УТОЧНЕТЕ СЕ КАКВО ИСКАТЕ ?ОБИЖДАТЕ ВСИЧКО НАРЕД И СОФИЯНЦИ И СЕЛЯНИСИГУРНО САМО МОСКОВЦИ И МУЖИЦИ ХАРЕСВАТЕ
106
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До onzПитай ме дали ще се разколебая да се видим реално а не във форума!?Кажи къде да се видим и ще се позабавляваме! Искаш ли или???
105
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Цитат ТОВА Е КВАЗЗИЮРИДИЧЕСКОТО ОПРАВДАНИЕ НА АНГЛИЧАНИТЕ за допуснатото от тях извращаване на конституцията като върховен ПИСАН ,кодифициран закон на една държава!
104
1
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 166Хайде сега отида чак на въглищен газ.Ние говорим за шистов газ у нас.Какви са тези "доказателства'..една жена ми каза,виж Тубата и други подобни заклинания.?
103
1
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 9 години
До софиянецЧух че се горещиш нещо за руснаците!?Я се укроти, не е редно да се затопляш от истината! Вече двама души те разкрихме че си от провинцията! Нека си остане между нас!!!!!!!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До АЗ 159В Черно море в нашия шелф до Румънския има 100-200 млрд.куб.м. газКак няма да сме независими кагато това е потебленитето ни за 50-100 г, ?
101
1
 
1
 
! Отговори
Цитат преди 9 години
До софиянец"неписани зависи от това дали конституционните норми се съдържат в един цялостен юридически акт или са разпръснати в различни юридически и политически източници. Класически пример за неписана конституция е британската. Характерно е че нейното ядро обхваща т.нар. политически конвенции (моралните максими на конституцията). Става дума за правила, възникнали в резултат на политически споразумения по конкретен повод, а после са се превърнали в прецеденти..."
100
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 161- Руски платен ***!
99
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 153- Според международното право, Украйна е правен субект, равнопоставен на рф. Рф няма право да се намесва във вътрешните процеси в Украйна. Рф няма право да взема решения за "защита на руското малцинство" в ЧУЖДА държава,защото това е де юре решение за военна интервенция в ЧУЖДА ДЪРЖАВА. Руското малцинство в Украйна са украински, а не руски граждани и те са под юрисдикцията на Украйна.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецСЕЛЯНКО смръдливаТи с какво мислиш, че нещо не схващам логиката ти!?Въобще имаш ли мисловна дейност в главата си или само четеш алинеи и членове?
97
0
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До ТервелКакви са ти доказателствата за вредата от добива на шистов газ,освен поръчковите клипчета и филмчета в Тубата.Дай истински доказателства,това не са доказателства за сваления от сепаратистте боинг съвсем скоро.До сега трябваше да има истински доказателства за шиста.Спора е от години,а Русия най спокойно се включва в шистовюта революция и пречи на нас да се включим
96
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До ШпиончевЯвно ти си луд!!!Я ми посочи една независима държава???Абе хора някаква болест на мозъка ли сте прихванали та говорите странни неща!!! "НЕЗАВИСИМА"
95
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 147- простако, обещах, че ще псувам и ругая всеки ***, който си позволи да ме обижда, без да съм му дала повод или да съм го предизвикала! *** непоръбен, марш да обслужваш жена си- къде си тикаш гагата в неща, който не познаваш? Мозъкът ти е гладък като яйце,а тръгнал да коментира мнения на мислещи хора....