Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст

Москва и Киев се договориха по условията за преминаване на машините
16 авг 2014 22:02,
250
Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст
Снимка: архив Reuters

Въпросителните около хуманитарната помощ, която Русия иска да достави в Украйна, стават все по-малко. Служители на Международния комитет на Червения кръст ще съпровождат всяка от машините през територията на Украйна. Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на хуманитарното движение.

Още по темата
Русия и Украйна се договориха днес по условията за преминаване на чакащия на границата руски хуманитарен конвой в украинска територия, цитира  Франс прес ръководителя на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Москва Паскал Кюта. Той обясни, че се очаква Киев да разреши влизането на товара. „А Червеният кръст очаква гаранции за сигурност за транспорта от другата страна на границата”, уточни той.

Кюта допълни, че въпросът за сигурността на служителите на Червения кръст при съпровождането на руския хуманитарен конвой в Украйна не е решен.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 20 км от украинската граница. Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: москвакиевКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
143 Стрелков е в едномесечен отпуск. Не им се отвори парашута.
93
2
 
1
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 151Да ме извиняваш че те питам, ама на луд ли се правиш?Направихте така да има мораториум който обхваща всякакво търсене на сушата.И в морето нарочно бавят проучване.Защо пречите да БГ да стане независима енергийно?
92
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 140- ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, КОЯТО НЕ ПРИТЕЖАВА КОНСТИТУЦИЯ, Е Ю.К.! ЕДИНСТВЕНАТА!!! А словосъчетанието "неписана конституция" Е ПРАВЕН НОНСЕНС! Няма КАК да съществува конституция, която не е в писмен вид!
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
echo.msk.ru/sounds/1380648.html
90
0
 
1
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Див аграр 137дори и любимите ви американски Марици работят българи и наши миньори ги захранват с наши въглища.В содовите заводи ,които не са на БГ работят само български работници.Имаме и торови заводи.Няма значение чии са заводите,важно е да работят.Кой ли толкова се притеснява да не открием нефт и газ у нас ще те питам и теб?Помисли и ми кажи.
89
1
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До софиянецСелянко спри да си напъваш мозъка дето ти е като гладка повърхност. Спри да се напъваш с излишни цитати *** и лягай до мъжа ти прави нещо по разумно от това да стоиш и да ръсиш глупости по интернет, иначе оставаме с впечатлението че си платена ***.
88
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тест за юристи 140 - 2. В ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА Н-И-К-О-Г-А НЕ Е ИМАЛО "НЕПИСАНА" КОНСТИТУЦИЯ! ТАКАВА ГЛУПОСТ- "НЕПИСАНА КОНСТИТУЦИЯ" Е ВЪЗМОЖНА САМО В ТЪПАТА АНГЛИЯ и тяхната комън лоу! БЪЛГАРИЯ ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ ПАНДЕКТНАТА СИСТЕМА, НИЕ СМЕ РОМАНОГЕРМАНСКАТА СИСТЕМА!
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е са блекуатър като заловат стрелков.....................................................strelkov ot edna sedmica ne e mejdu jivite.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес, в 18.00 ч. в Москва Национално Освободителното Движение на Русия провежда митинг в подкрепа на Донбас.
85
3
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел "...или тук говорим само за Крим..." А за какво, според Вас, говорим- за разваляне на времето във Варна, за появилото се вълнение на плажа на 'Рапонги' и как вчера и днес морето не беше чисто?!
84
0
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 136Това дали има ще го разберем с проучване >А не ти ли се струва съмнително ,че някой прави така да не се търси нефт и газ ,даже и със нормалните методи.Защо не се търси в Черно море а?Нещо някой много се притеснява да не открием нефт или газ у нас.
83
0
 
0
 
! Отговори
Тест за юристи преди 9 години
1. Каква е Търновската конституция:според формата на държавно управление: а)републиканска, б)монархическаспоред формата на държавно устройство: а)унитарна, б)федерална в)конфедерална2. Дайте пример за държави с писана и неписана конституция.
82
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До onz 130- че и в нашата конституция имаме текст как се променя територията на България! КРБ чл. 158 Великото народно събрание:2. решава въпроса за изменение на територията на България и ратифицира междуинародни договори, предвиждащи такива изменения
81
0
 
7
 
! Отговори
$?! преди 9 години
Ти защо не започнеш да вадиш откъси от украинската конституция, да им прочетеш на близките на зверски избитите, както от едната, така и от другата страна.. Някой да тероризира жителите на Крим след анекса? Овца проста!
80
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 128- Какво ме ионтересуват другите казуси? Ако един човек е извършил престъпление, какво разглежда съдът - дали конкретният човек в конкретна ситуация, в конкретно време е извършил/не е извършил престъплението или адвокатът му казва"Понеже всички в България крадат, та и този човек решил да крадне малко- еее- чудо голямо"? Аз ти казвам конкретни неща, ти ме питаш за друг казус! Какво ме интересува сащ, мащ, марсианците, извънземните? Говорим дали е законен референдума в КРИМ!
79
1
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 127А какво ще прави нашата химическа промишленост с този скъп руски газ.Дори немската BASF се притеснява от американската шистова революция.Значи искаш да останат хиляди безработни у нас след затварянето на химическите заводи?
78
0
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До софиянецТи наистина си тъпо селско девойче.Всичко това което е в главата ти е пълен ***. Какви граници какви 5 лева. Глупостта ти е безгранична а невежеството ти е като на истинска ***.
77
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До тервел- Статья 73. Исключительно всеукраинским референдумом решаются вопросы об изменении территории Украины - това говори ли ти нещо?????????????
76
1
 
1
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 120Досега ти ме питаше.Сега аз да те препитам.Защо руснаците вадят шистов газ ,а унас да не може?
75
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел iportal.rada.gov.ua/uploads/documents/27396.pdfНамери чл.73 и ми отговори- КАК ТОЧНО СЕ ИЗВЪРШВАТ ПРОМЕНИ В ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА- С КРИМСКИ РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ С ВСЕУКРАИНСКИ РЕФЕРЕНДУМ?