Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст

Москва и Киев се договориха по условията за преминаване на машините
16 авг 2014 22:02,
250
Хуманитарният конвой на Русия влиза в Украйна с Червения кръст
Снимка: архив Reuters

Въпросителните около хуманитарната помощ, която Русия иска да достави в Украйна, стават все по-малко. Служители на Международния комитет на Червения кръст ще съпровождат всяка от машините през територията на Украйна. Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на хуманитарното движение.

Още по темата
Русия и Украйна се договориха днес по условията за преминаване на чакащия на границата руски хуманитарен конвой в украинска територия, цитира  Франс прес ръководителя на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Москва Паскал Кюта. Той обясни, че се очаква Киев да разреши влизането на товара. „А Червеният кръст очаква гаранции за сигурност за транспорта от другата страна на границата”, уточни той.

Кюта допълни, че въпросът за сигурността на служителите на Червения кръст при съпровождането на руския хуманитарен конвой в Украйна не е решен.

Руският хуманитарен конвой продължава да е блокиран на около 20 км от украинската граница. Хуманитарната помощ е предназначена за населението на Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между украинската армия и проруски сепаратисти.

Придвижването на конвоя бе съпътствано от проблеми от самото му заминаване във вторник от военна база край Москва. Украйна и редица западни страни подозират, че той служи за прикритие на намеса на Русия, която вече е обвинявана от тях, че въоръжава бунтовниците в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: москвакиевКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 108- "...Я да те видим сега - какви са условията за промяна на държавна граница според сега действащото международно право?.." Начина за промяна на територията на една държава обичайно се вписва в най- висшият й закон- конституцията. Ха сега проверете тук iportal.rada.gov.ua/uploads/documents/27396.pdfсъдържанието на чл.1, 2 ,73, 157 - те какво казват?
73
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 108- Това не го решавате служителите от подразделенията за информационно психологически операции на одкб, а конституционно правната теория, Общо учение за държавата и международното публично право..За да разбереш за какво пиша- odkb-csto.org/news/detail.php?ELEMENT_ID=3499&SECTION_ID=91
72
0
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 105Трябваше ли да го чакат Асад да използва химическото си оръжие ?Където има пушка/химичеки оръжия/ в първо действие тя накрая ще гръмне.Абсолютно е "разрешено" да се изстрелват безразборно ракети където ти падне,по граждански летища и незнайно къде,това правят палестинците.Ти какво искаш Израел да ги гледа ли?
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тервел 105В интерес на истината, фосфорните боеприпаси не са забранени изобщо.Забранено е използването им в и около населени места.Използването им от украинците доказва само тяхната гнусна същност, страх от пряк огневи контакт с противника и тотална некадърност.
70
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Кашчей Безсмертний 102- "...И като посочиш нормативния акт какво ще стане?..." Руски ***, има ли международен нормативен акт с ПРАВНИ ПРАВИЛА за провеждане на разследване на международните престъпления, значи има и ПРЕДВИДЕНИ НАКАЗАНИЯ за извършване на такива престъпления, както и има и ЗАКОННО РЕШЕНИЕ НА СЪД, което постановява осъдителна/оправдателна присъда:) Това не ти е путинската диктатура:)
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 96Ама Крим е Русия, каква друга държава?Пък и "зелените човечета" не са изпращани в друга държава, те си бяха там.Нещо си се объркал. Я да те видим сега - какви са условията за промяна на държавна граница според сега действащото международно право?
68
0
 
5
 
! Отговори
$?! преди 9 години
Това жена да не знае къде да слага пълен член е направо резил! Засрами се ***!
67
0
 
4
 
! Отговори
КГБ преди 9 години
Не е софиянка *** е!Признай си бе кукло кажи че си от 20 години в София и вече се наричаш така "софиянец"Ужас, писнало ми е от натурализирани селски девойки!
66
3
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 98- Нарушаването на член от украинската конституция суспендира ли/ т.е. прекратява ли/ правното действие на ЦЯЛАТА конституция? Защото съгласно чл.1 и 2, както и чл.73 и 157 от украинската конституция референдумът в Крим е НИЩОЖЕН- т.е. не произвежда правни последици. т.е. ПРОТИВОКОНСТОТУЦИОНЕН Е !
65
0
 
4
 
! Отговори
Уважаема преди 9 години
до софиянкатаако обичаш спри да си демонстрираш правните познания. Тук няма друг юрист да ти опонира. Да се заяждаш с непрофесионалисти е меко казано злобно. Всеки има знания в неговата област. И ти не можеш да поставяш диагноза, лекуваш зъби или пишеш софтуер, нали. А в статията няма никакъв правен казус.
64
1
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До софиянец 92Оффффф!И като посочиш нормативния акт какво ще стане?Ще се научиш да използваш пълен член правилно ли?Аре, не ме занимавай с Кадиров, ще му пръцнат на хурката. Спорът с *** и нагла шопкиня е нонсенс. Ти победи. Ти си права. Ти си най-умната и най-красивата. Лягай си вече, че стана късно.
63
0
 
0
 
! Отговори
от 91 преди 9 години
До Кашчей Безсмертний 94 Ад ме е че е варненка , и диша същия въздух като мене( и аз съм от Варна).
62
3
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Тервел 90Очаквах да ме питаш нещо за Голямия взрив преди 4,5 млрд.г./където несъмнено САЩ са замесени/ и за индиянците в Америка/да не забравяме че там бият и ***/,а ти само леко отклонява темата и щрихираш със Сирия и Палестинското Метро за Ракети/ПМР.Имаше ли химически оръжия в Сирия ,които янките унищожиха на кораб..имаше.Има ли ПМР от където стрелят по Израел имаше.Вие искате да се преброят звездите в небето и да се оправят всички проблеми в света, и едва тогава РФ да се коригира.
61
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Кашчей Безсмертний 94- Питекантропе- аз не съм като вас- руските ***- да ми пускат коментарите, а аз само да ги копи- пействам и да ги публикувам! Нормално е да се нуждая от поне 1 минута за написване на коментар!
60
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 91- "....Вероятно по международните закони бунтовниците нямат право да се обучават в Русия..."1. Лицата са проруски терористи- съгласно чл.1 от закон на Украйна за борба с тероризма, а не са "бунтовници"2.Съгласно Резолюция 3314 на ООН от 1972 чл.3 буква "г",изпращането на въоръжени банди, наемници или военни без опознавателни знаци / "зелените човечета"/ от една държава в територията на друга държава с цел предизвикване на въоръжен конфликт на територията на 2рата държава, Е АГРЕСИЯ
59
1
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Анонимен 91Остави я тази *** овца, не виждаш ли, че само се прави на велика. То бива наглост и просташка надменност, ама това е шопкиня - нагла, проста и накадърна.
58
6
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Доп 86- "...просто безсилието и очевидната ти некомпетентност..." Ми след като ги твърдиш, ха вземи и ги ДОКАЖИ! ОТГОВОРИ- СЪГЛАСНО КОЙ МЕЖДУНАРОДЕН НОРМАТИВЕН АКТ ПРОКУРОР ОТ МНП ИМА ПРАВО ДА ИЗИСКВА ПОКАЗАНИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА НА ЧЕЧНЯ? Става въпрос за международно наказателно право- не го бъркай с путинската диктатура:) Аз ВЕДНАГА мога да посоча нормативният акт, а ти всезнайко?:)
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецМдааа.Тука вече путинофилите го закъсахме.Вероятно по международните закони бунтовниците нямат право да се обучават в Русия. Иначе фашистите от десен сектор , които от 10-15 години се обучаваха в Полша и прибалтика с американски помощи и хилядите ЦРУ и часни американски и полски агенти и не са незаконни. Еми госпожа тогава идете покажете им адвокатската си карта и им го кажете на самите бунтовници тогава. Само не знам как ще бяга тогава адвокат със заврян отзад АК.
56
4
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 84- Ооо- значи за путин действа правният принцип за невиновност, а за мен- обикновената адвокатка- действа обратният принцип- виновна до доказване на противното?:) С тези разсъждения далеч няма да стигнете- най- много да се включите в някоя ОПГ :)
55
4
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До брей "...НЯ-*** никакви писмени показания на Кадиров относно някакво хипотетично деяние на Путин...." Има си правна процедура, описана в съответният международен документ, съобразно която прокурор от МНС ИМА ПРАВО да изисква писмени показания на свидетели. Ако си въобразявате, че няма да има такова дело в МНС, жестоко грешите. Освен това- аз НЕ ПИСАХ, че вече има заведено такова дело, а че прокурор от МНС ИМА ПРАВО да иска писмените показания на този президент.