Папата пропусна вечерната молитва заради натоварен график

На светия отец му се наложи да бърза, за да излети с хеликоптер
16 авг 2014 16:38,
4
Папата пропусна вечерната молитва заради натоварен график
Снимка: архив Reuters

Папа Франциск, който е известен с педантичността си по отношение на това да има достатъчно време да се моли, днес трябваше да пропусне вечерната молитва заради липса на време. Той стеснително поиска това, тъй като изоставал с графика. По-рано днес светият отец отслужи литургия пред около 800 000 души в Сеул и след това пътува 90 километра до център за полагане на грижи за хора с увреждания, съобщи Асошиейтед прес.

Когато дойде време за вечерна молитвена служба на латински и корейски и реч пред около 5000 монахини и свещеници, времето му бе на привършване. "Имам малък проблем", каза той пред тълпата. "Ако има едно нещо, което никога не бива да правите, то е да пропускате молитви. Днес обаче ще трябва да го направим и ще ви кажа защо: дойдох с хеликоптер и ако не отлетим навреме, има опасност да се блъснем в някоя планина", каза папата.

Още по темата
Събралите се хора избухнаха в смях, щом извиненията на Франциск, поднесени на италиански, бяха преведени на корейски.

По-рано папата направи силен, макар и мълчалив жест срещу аборта по време на посещението си в Южна Корея. Светият отец спря да се помоли пред паметник на премахнати с аборт бебета в център, в който се полагат грижи за хора със сериозни генетични заболявания, каквито често са  използван, за да се оправдае абортът.

Монументът представлява градина с обикновени бели дървени кръстове.

Папата прекара час с десетки корейци в неравностойно положение, които живеят в центъра, основан от свещеник през 70-те години.  В него се полагат грижи за деца и възрастни, изоставени от семействата си. Жена с церебрална парализа му поднесе оригами жерав, който направила с ходилата си.

Абортът в Южна Корея е забранен от 1953 г., с изключение на случаи на изнасилване, кръвосмешение и тежки генетични  увреждания. Конституционният съд потвърди забраната през 2012 г.

По време на визитата си светият отец се въздържа от коментар по темата. Той каза единствено, че църковната доктрина за святостта на живота е добре известна и вместо нея предпочита да наблегне на други аспекти от църковното учение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Събралите се хора избухнаха в смях, щом извиненията на Франциск, поднесени на италиански, бяха преведени на корейски."Ами как няма да му се смеят на този ***. Даже и в пропаднали страни като Корея му се смеят.