Украйна призна руските камиони за хуманитарна помощ

Все още не е ясно кога конвоят ще влезе в страната
Обновена: 17 авг 2014 10:45 | 17 авг 2014 10:44,
159
Украйна призна руските камиони за хуманитарна помощ
Снимка: Reuters

Украйна призна руския конвой от 280 камиона за хуманитарна помощ на Международния Червен кръст.

Украинският министър на социалната политика Людмила Денизова е подписала заповед за приемането на руската хуманитарна помощ. В съответствие с членове 4 и 5 от Закона за хуманитарната помощ украинският президент Петро Порошенко признава товара като хуманитарна помощ, пренасяна под егидата на Международния комитет на Червения кръст.

Още по темата

„Остава разбира се едно предизвикателство – необходими са гаранции за сигурността от всички страни преди да започне да се придвижва помощта”, коментираха от Червения кръст.

Представители на Международния комитет на Червения Кръст започнаха проверка "по избор" на камионите с хуманитарна помощ от Русия за жителите на Югоизточна Украйна, съобщи кореспондент на ИТАР-ТАСС от Каменск-Шахтински, град на 20-ина километра от КПП "Донецк" на границата с Украйна.

Ръководителят на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст (в Русия, Беларус, Украйна и Молдова) Паскал Кюта по-рано обяви, че сътрудници на организацията ще проверят товара на руска територия.

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа се очаква да пристигнат още днес на граничния пункт "Донецк", съобщи за ИТАР-ТАСС представител на транспортната компания, превозваща помощите.

Все още не е известно кога конвоят с хуманитарна помощ ще навлезе на украинска територия и ще достигне до нуждаещото се население, тъй като процедурите по освобождаване на стоката не са завършени.

Западът и Киев многократно изразиха опасения, че конвоят може да се използва като претекст от Русия за нахлуване в Украйна.

Министерството на външните работи на Русия заяви, че Киев се опитва да блокира доставката. Конвоят от 280 камиона превозва 2000 тона хуманитарна помощ. Тя включва хранителни продукти, медикаменти, медицински консумативи, спални чували и други неща от първа необходимост.

На този фон продължават да се чуват експлозии в Донецк. Във видео запис премиерът на сампровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че сепаратистите са в процес на получаване на 150 бойни машини, включително 30 танка, както и подкрепление от 1200 бойци, преминали на обучение в Русия, но не уточнява откъде точно ще дойдат те.

Още международни новини четете в Bulgaria on Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
5
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
До Анонимен 119/... има официални данни от украинска страна какво превозват... Да си смешен не е лесно. Виж, да си ***- да... акъл не се иска, само да си продажен.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТи наистина си много ***. Мислиш че ЦРУ нямало да разберат ако се готви такава акция ли бе. Ти знаеш ли че следят всеки един арабин там или англииските Скотланд ярд. Или незнаят какво е станало с малоазийския самолет който изчезна в началото на годината и хоп сега пак малоазийски самолет. Страшно прилича на американска работа. Горе долу като автобуса с изрелци в БГ. Каквото ни наредят това трябваше да казват наште полицаи.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В обратната посока камионите може и да са пълни?
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 110 смачкай тролакакви лекарства са те патили бе младежо - 700т вода, 30т сол. Все неща от първа необходимост. Терористите ще си правят туршия.
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 112червения маймуняк си е червен маймуняк - какво общо има ББ с хуманитарния конвой? Или си омесил листчетата с опорните точки?
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОтвори в гоогле и го намери като не вярваш бе. Да предтекст е но през 2006 още не е било ясно на болшинството. И го убиха и като е било предтекст и преди много време сега не го правят ли или трябва да им се прости ли. Те така правят и сега или то е било веднъж. Е за такива като теб и всички агнета да трябва да се забрави. Както и кулите малко ли свой народ избиха като предтекс. Може ли цял свят да се лъже от едно недостатъчно еволюирало същество.
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анон,а защо конвоя "внезапно" си тръгна от КПП Харков и 2 дни пътува по късна доба до Изварино? Да не им се напукат гумите от слънцето ли, както казва Шойгу?
76
1
 
3
 
! Отговори
Анон до Анонимен 107 преди 9 години
...но ЯВНО тези които трябва да знаят , са информирани какво се е случило и целия свят заклейми Русия и ПутинТук главната дума е ЯВНО , МОЖЕ БИ... , ИСКА НИ СЕ... , ТОВА Е ПРАВИЛНОТО...НИЕ СМЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА и т.н. Мирише, бе , партньоре ...Нали се осъжда само с доказателства.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега всички ще отидат и ще гласуват пак за Боко. Какво направи той и всички казват като овце много-пътища. А не е ли срамно да се говори за пътищата ни. За 1 г Сърбия построи околовръстна магистрала 2 пъти по голяма от всичките му отсечки на тоя, но празните кратуни го гледат по телевизията как реже ленти и въпреки че се возят по нещо като пътища казват Б.Б. поне това направи. Пиша го защото много такива тъпоъгълници ги питам добре какво направи той и те казват МНОГо, ама кво и те пак ааа много
74
2
 
4
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
До Анонимен 102/ ...ами повечето помощи са лекарства, и храни, опаковани като в магазина. Трябва да имаш и друг мозък, не само гръбначен. Опровергава се лъжата за оръжие и боеприпаси в камионите... те тежат, както и шкафа на раменете ти...
73
2
 
7
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Господата от американското посолство могат ли да си помислят ,че Путин няма да се сети, че ще го проверят и ще сложи в Камазите ракети вместо домати, та да му се налага да ги разтоварва?
72
2
 
11
 
! Отговори
se преди 9 години
Фашистите имат нужда от помощ.Без Русия украинците са загубени!Лешоядите от запада и американските *** само това чакат да плячкосат украината.Не само камиони ами и мир ще искат в скоро време.Те вътре самите се ненавиждат ,а и десния им сектор са откровенни фашисти!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2006 г бях в Англия и случайно по новините излезна техен политик и каза че войната която правят със САЩ срещу Ирак е незаконна и измислена и че нямат никакви данни за атомна бомба в Ирак. Бяхме няколко човека и си мислим този луд ли е сега ще го убият. Още същата вечер починал от инфаркт. Така като Мишо Бирата и жена му след един месец починаха от инфаркт по времето на флашките с Боко Тиквата. Ах много сме прости, затова си заслужаваме всичко. 25 ни лъжат и ние за едни и същи гласуваме.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анон до 89 преди 9 години
Началото на септември казваш.. Разумен срок. А защо се налагат санкции преди да излезнат резултатите? И какво ще стане, ако се окаже, че украинци са свалили самолета ? Ще се извинята и върнат санкциите ли ?А с оцелялата част на военната руска колон какво става?Мирише си отвсякъде, патньоре /по руската лексика :)))/
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
другарите от руското посолство могат ли да обяснят по някакъв смислен начин факта, че всеки камион вози средно по 6 тона товар? Толкова могат "могъщите" руски Камази или по спешност са разтоварили част от стоката, когато са разбрали, че ще ги проверяват със скенери?
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВ икономиката ако имаш някакви познания капитализъм и социализъм е строй на капитални основи това другото са глупости. Когато държиш ресурса хартийките не важат вече. САЩ нямат ресурс за след 50г и кво като имат хартийки че си трият г.за с тях затова воюват. Има нови заменяеми технологии, но както Китай им взе сегашните така и други ще им ги вземат или ще си напрвят свои на базата на техните и не могат да контролират света. Много сте късогледи.
67
1
 
4
 
! Отговори
ДО 70 АТАКИСТ преди 9 години
Ааааа, брат забравяш за плана РАН-ЪТ с който така ни оправиха че няма да седнем на задниците си до второ пришествие.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
92, никога повече герб, никога повече банкянската тиква.
65
1
 
2
 
! Отговори
ДО 70 АТАКИСТ преди 9 години
А а а брат,забравяш за плана РАН- ЪТ с който така ни оправиха че няма да можем да си седнем на задниците до второ пришествие.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Русия е искала война да я е започнала, както правят САЩ измислят си нещо, взриват нещо и трагват и целия свят после им казва добре избихте толкова невинни деца и обикновени граждани и оставихте хаос в близкия изток. Как може да защитатвате тези терорист САЩ и Англия. И сега насъскаха едни и съши един срещу друг. Вие имате ли си напредстава каква луда нация е САЩ, че вече и политиците са им такива. ГМО то ги е съсипало за тях човешкия живот е нищо. Самите им политици преди да умрат разкриват