Дилма Русеф може да загуби изборите

При балотаж Марина Силва ще я победи
Обновена: 18 авг 2014 20:53 | 18 авг 2014 20:53, Камелия Цветанова
3
Дилма Русеф може да загуби изборите
Дилма Русеф. Снимка: Ройтерс, архив

Еколожката Марина Силва, която ще замени покойния Едуарду Кампуш като кандидат на бразилските социалисти за президент в Бразилия, заема второ място след президентката Дилма Русеф в проучване на избирателните нагласи, но може да я победи, ако се стигне до втори тур, предаде Франс прес.

Още по темата
С 21 процента подкрепа Марина Силва вече задминава досегашния втори - социалдемократа Аесио Невис., макар че остава далеч от 36-те процента на Дилма Русеф.

Според допитването на института "Датафоля", публикувано във в. "Фоля де Сао Пауло" при втори тур Марина Силва обаче ще победи Дилма Русеф с 47 на 43 процента.

Невис пък ще бъде победен от Русеф на втори тур с 39 на 47 процента.

Петдесет и шест годишната бивша министърка на екологията Марина Силва досега беше кандидат на социалистите за вицепрезидент, а Кампуш бе техният кандидат за президент за изборите през октомври. Той загина в самолетна катастрофа миналата седмица.

Предизборната кампания започва утре. Очаква се социалистите да издигнат официално кандидатурата на Силва за президент в сряда.

Допитването е извършено на 14 и 15 август сред 2843 души.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
Balkanskite muslemski I evreiski jivotni nai-mnogo 4e se radvat ako Dilma izgubi izborite.
2
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
А ЗАЩО НЯМА ПОНЕ ДВЕ-ТРИ ИЗРЕЧЕНИЯ ЗА ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ВЪЗГЛЕДИ НА ТАЗИ ЕКОЛОЖКА - МАРИНА СИЛВА ЗА ДА ПРЕЦЕНИМ КАКВА ВЪНШНА ПОЛИТИКА ЩЕ ВОДИ ЕВЕНТУАЛНО АКО СЛУЧАЙНО ТАЗИ ПРОГНОЗА СЕ СБЪДНЕ И СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА БРАЗИЛИЯ?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Допитването е извършено на 14 и 15 август сред 2843 души.За България тази извадка е окей,но за Бразилия при население от 191 000 000 е доста малка и недостатъчна за да се правят генерални изводи или анализи.