Брат и сестра, изгубени след цунамито през 2004 г., се събраха с родителите си

Двамата били обявени за мъртви
20 авг 2014 08:44, Елка Василева
3
Брат и сестра, изгубени след цунамито през 2004 г., се събраха с родителите си
Снимка: архив, Reuters

Индонезийско момиче, смятано за загинало в катастрофалното цунами в Индийския океан през 2004 г., се събра в началото на този месец с родителите си почти 10 години след стихията, предаде Франс прес.

Раудхатул Джана е била на 4 години, когато тя и брат й на - 7 години, били отнесени от приливната вълна от дома им в окръг Западен Ачех в индонезийската провинция Ачех на 26 декември 2004 г. Родителите на децата ги издирвали цяла месец, но после се отказали и ги обявили за мъртви.

Преди два месеца обаче чичото на децата видял момиче, което, според него приличало на изгубената му преди 10 години племенница. Той съобщил на родителите на детето и те установили, че това е дъщеря им и че тя живеела от 10 години под грижите на възрастна жена в съседния окръг Барат Дая. Когато семейството се събрало, момичето, вече на 14 години, разказало, че цунамито го завлякло заедно с брат му навътре в морето.

След като успели да намерят дъщеря си, родителите на Раудхатул Джана започнали да търсят и сина си, защото били уверени, че той е жив. Накрая намерили Ариф Пратама, днес 17-годишен, под грижите на семейна двойка в затънтено градче на остров Суматра. Семейната двойка го намерила да спи пред кафенето си и започнала да се грижи за него. После случайно попаднали на снимка по телевизията на момчето като малко, издирвано от родителите си след катастрофалното цунами. Те се свързали с близките на Ариф Пратама и така момчето се събрало отново с родителите си 10 години по-късно.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: цунамиИндонезия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като в приказките ...
1
0
 
41
 
! Отговори
:) преди 9 години
Ето, случват се и хубави неща. Но тук коментари няма, само под лошите новини...