Джихадистите предупредили близките на Фоули, че ще го убият

Това станало след началото на ударите на САЩ в Ирак
21 авг 2014 11:22, Елка Василева
32
Джихадистите предупредили близките на Фоули, че ще го убият
Джеймс Фоули. Снимка: БТА

След началото на американските удари в Ирак джихадистите са предупредили семейството на журналиста Джеймс Фоули, че той ще бъде убит, съобщи един от работодателите му, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Филип Балбони, генерален директор на информационния сайт GlobalPost, за който Фоули работел в Либия, а после в Сирия (където бе отвлечен през 2012 г.), каза, че похитителите били във връзка със семейството и със самия Балбони в седмиците преди журналистът да бъде екзекутиран от джихадистите.

"Бяхме в контакт с похитителите и те в определен момент като че ли бяха склонни да преговарят, което би довело до освобождаването му. След това обаче те прекратиха комуникацията с нас и със семейството му", посочи Балбони по телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Не разкрихме това публично, но след като започнаха ударите, се получи послание, предадено на семейството, в което се казваше, че Джеймс ще бъде екзекутиран, каза Балбони.

Надявахме се и се молехме да не е така и се опитахме всячески да възстановим връзката с тях и да им кажем, че Джим е само един невинен журналист, който обича сирийския народ, който познава исляма и иска единствено да разкаже какво се случва със сирийския народ, допълни той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 9 години
Еми пропадналото му е, че е работел за джихадистите и ги е защитавал ама нещо май за парите не са се доуточнили и са му резнали тиквата!
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Три дена ли ще ни занимавате с един пропаднал американец ?'Кое му е пропадналото бе ***?
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Надявахме се и се молехме да не е така и се опитахме всячески да възстановим връзката с тях и да им кажем, че Джим е само един невинен журналист, който обича сирийския народ, който познава исляма и иска единствено да разкаже какво се случва със сирийския народ, допълни той."Това трябваше да го обясните на собственото си правителство във Вашингтон, джихадистите са го държали 2 години жив и са го убили като ответен удар на действията на вашето правителство.
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта е да се почисти терена за създаване на Велик Израел!Тези *** ще изколят всичко по тези земи, и накрая ще атакуват Израел, който ще окупира всички прочистени територии под предлог че се бори с Ислямска държава.
18
5
 
19
 
! Отговори
НАГЛОСАКСОНЦИТЕ преди 9 години
сами отгледаха ПРИЯТЕЛИТЕ НА СИРИЯ. Сега какво реват като взеха , че убиха техни журналисти. Нали бяха ДЕМОКРАТИ досега, бореха се с лошия в СИРИЯ, помагаха в борбата с РУСИЯ. Историята с АлКайда и ТАЛИБАН, рожба на ЦРУ се повтаря, ама НАГЛО-АМЕРИКАНЦИТЕ не си вземат поука. ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ха-ха-ха-ха :)))Това, че е сгрешил не означава ,че не е истина--напротив много точно го е казал........
16
9
 
24
 
! Отговори
САЩ са долни лицемер преди 9 години
Наистина е жалко за човека,но той е жертва на американските интриги в арабският свят.Разбира се че този главорез е дивак-но тези диваци ги създадоха точно САЩ и ЦРУ.Все повече мильони хора страдат от болните американски амбиции,вече и собствения им народ.Единствено Вашингтон е виновен,но както виждаме-пропагандата здраво работи.Да припомня на аудиторията,че преди месец САЩ размениха петима главорези за един войник.Защо не го направиха сега?Май в случая трябва да се оформи"правилното"общес.мнение
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
#16 да, на нея се вижда как ти светя с лазер, а ти гониш червената точка.
14
0
 
9
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
това, че са били предупредили да го отметнем в графи "хуманитарност" и "човечност" ли? парите, с които биват подкрепяни тези неверници са получени благодарение на ресурси извлечени от Земята, която не е дело на нито един от забогателите и мислещи се за "богове" временно обитаващи тази планета. няма и не може да има никакво оправдание за такива деяния, както и за онез, които плащат за тях. просто ня-***!
13
6
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До Анонимен 15СРЕЩУ ДУМАТА СЛАБОУМЕН ИМА ТВОЯ СНИМКА!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
#13 Да не го жалим, защото е работил там за пари? За разлика от всички нас, които живеем от дарения...логиката ти е остра като топка за голф.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно защо ли са го държали 2 години в плен и са заплашили, че ще го убият точно след началото на американските въздушни удари? Съпадение- не, Пентагонът трогнал ли се е- очевидно не.
10
24
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Изобщо не го жалете!!!!Получавал е тлъста заплата и за това е там плюс всякакви други разходи са му се плащали!!!Всичко е за пари!!!Те и нашите войничета си рискуват живота да одят на подобни места за заплата далеч по-малка от та тоя хитрец!
9
4
 
18
 
! Отговори
doc преди 9 години
Не оправдавам екстремизма, но като виждам и как се използват медиите за пропаганда, манипулиране на общественото мнение и оправдаване на водените от САЩ войни.... Каквото почукало, такова се обадило!
8
3
 
10
 
! Отговори
за Филип Балбони преди 9 години
"...че Джим е само един невинен журналист, който обича сирийския народ, който познава исляма и иска единствено да разкаже какво се случва със сирийския народ, допълни той.""...И иска единственно да разкаже какво се случва със сирийския народ"????Според мен за един журналист като Джим - той отива там където шефа му го прати да отразява събитията, така че работодателя му да не си мие ръцете - изпратил го е в Сирия, където е бил екзекутиран. Знаел е че е рискована зона. Да не се оправдава.
7
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Когато френските джихадисти играха футбол с отрязаните глави на цивилни сърби в Босна къде бяха незавсимите американски журналисти тогава? Те разпалиха джихада и те ще си сърбат попарата.
6
6
 
7
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Еми добре е опознал приятелчетата си джихадисти! Сигурно в последните си мигове е проклинал факта, че е бил срещу Башар Асад и мислено му е пожелал победа ;)
5
2
 
25
 
! Отговори
пинко преди 9 години
Човека отишъл в Сирия за да покаже как страдат невинни хора, въпреки че са със съвсем различни възгледи и религия!! Все пак са хора, които биват поставени в отвратителни условия заради шепа ***, които искат да узаконят *** си учение с власт?!Тези *** го уиват ей така?!? Малоумие, да убиеш човек защитаващ правото ти на мнение и свобода на думите ти?!? ***, света трябва да поведе истинска война с тези ислямски ***-като искат война да им дадем мамицата им!! Да бъдат изтребени скотове
4
15
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ММММ..МНОГО ТЪЖНО..КОЛКО ВАЛКО ЗА ДОБРОТО АМЕРИКАНЧЕ СЪС ЗАПЛАТА 15-20 БОНА ДОЛАРИ НАЙ МАЛКО..ДА ОТИДЕ ДА СНИМА КАК АМЕРИКАНЦИТЕ ПО ЗАПОВЕД НА ЕВРЕЙТЕ ВОДЕНИ ОТ МАКАКА ОБАМА ИЗБИВАТ ЖЕНИ И ДЕЦА БЕЗ ПОЩАДА НО ЗА ДОБРО И ДЕМОКРАЦИЯ..ДА НЕ СОМИСЛИТЕ ЗА ПЕТРОЛ-НЯМА ТАКОВА НЕЩО..ТЕ СЕ ЖЕРТВАТ ЗА МИР..А ПЪК ЛОШИТЕ АРАБИ ДЕТО ИМ ИЗТРЕБИЛИ ВЕНИТЕ И ДЕЦАТА ДА МУ РЕЗНАТ ТИКВАТА..МЪКА..КОЙ СЕГА ЩЕ МУ ХАРЧИ КИНТИТЕ..ПРЕДЛАГАМ САЩ ДА ОТМЪСТЯТ С ЯДРЕН УДАР НАЙ МАЛКО И ДА ПОДАРЯТ ЗЕМЯТА НА ДОБРИТЕ ***...
3
0
 
29
 
! Отговори
xzv преди 9 години
Мръсни, скапани *** и чаршафи!! Аллах ще накаже тези скотове, защото тези *** долни не са мюсюлмани-радикалния ислям не е учението на Мохамед изразено в Корана!! Човешкия живот е много ценен в ислямската религия!! А тук става дума за скотско учение, създадено от *** с идеята да се създават слепи за каквото и да било убийци, а тези скотове докарват милиони на ***, стоящи зад подобни ПСЕВДО ислямски учения!! Аллах ще въздаде на всекиму според стореното, тези радикали ще *** скоро!!