Путин: Всяко ново забавяне на конвоя e неприемливо

Това е провокация, отсече Яценюк
Обновена: 22 авг 2014 21:53 | 22 авг 2014 19:41, Веселина Йорданова
117
Путин: Всяко ново забавяне на конвоя e неприемливо
Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин е заявил пред германския канцлер Ангела Меркел, че всяко ново забавяне на руския хуманитарен конвой за Украйна, който днес влезе на украинска територия, би било неприемливо, става ясно от съобщение на Кремъл, цитирано от Франс прес.

Още по темата
В телефонен разговор, състоял се по инициатива на Меркел, Путин е обяснил, че заради протакането от страна на Киев Москва е решила да придвижи част от камионите с хуманитарна помощ, които от седмица чакат на украинската граница.

Президентът е изразил безпокойство от нарастващата употреба на сила от страна на украинското правителство в сепаратистките региони на Източна Украйна.

Меркел и Путин са обсъдили възможните пътища за постигане на примирие в Източна Украйна. Утре Меркел ще направи посещение в Киев.

Русия е изпратила голям хуманитарен конвой в разкъсваната от война Източна Украйна, за да създаде условия за провокация, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Асошиейтед прес.

В интервю на живо по националната телевизия Яценюк каза, че руският план за изпращане на 200 полупразни камиона в Украйна няма за цел доставка на помощи за тежко засегнатия от конфликта Луганск. Целта е да се предизвика международен инцидент, като бъде нападнат конвоят и се организира провокация, смята украинският премиер.

Запитан дали възприема потеглянето днес на руската колона като нахлуване, премиерът каза, че руската инвазия в Украйна е започнала още през март с анексирането на Крим.

Действията на Русия показват, че Русия не може да приеме украинските стъпки за интеграция с Европа, добави украинският премиер, цитиран от Ройтерс. "Целта не е Донецк или Луганск. Целта е Украйна", заяви Яценюк, коментирайки руската подкрепа на сепаратистите в източната част на страната.

Според него Москва не може да приеме факта, че Украйна е взела решението за подписване на политически и икономически споразумения с ЕС, които ще бъдат ратифицирани през септември.

"Нищо няма да ни спре. Взехме това решение. Ние сме част от Европа. Точно там отиваме", заяви Яценюк в интервюто си.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
зико преди 9 години
Вие там отивате , но ние мислим от там да се върнем.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин се явява като плацебо на страдащи от комплекси за малоценност нещастници.
72
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под прикритието "хуманитарна помощ" Путин излрати военни транспортни камиони на разположение на руските терористи в Украйна.
71
5
 
24
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
Голямо реване пада обаче ..... чакалите си лаят ,конвоят си върви ! Сцепете се от яд ,че не можете да му пръднете на Путин на оная работа ! Както е видно от досега ставащото ,каквото поиска Русия си го прави ! Защо ли ? Отговорете си сами?
70
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този конвой пренася оръжие за сепаратистите за да продължи войната Украйна незабавно трябва да го атакува от въздуха и да го унищожи .....
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 82Да, може да е така, но колко от работещите в ДОБРАТА ЕВРОПА успяват с труда си за 1 или 2 или 3 години да си купят нова кола, а тези, които ходиха преди в КОМИ повечето се връщаха тук с чисто нови лади. Второ, защо ходят сега хората да работят в чужбина. Отговора е: ЗАЩОТО ТУК БЯХА УНИЩОЖЕНИ ЗАРАДИ СЪЩИЯТ Е.С. ХИЛЯДИ ЗАВОДИ.
68
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СЪС СИГОРНОСТ СМЕ В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ,КАКТО И ДЕЦАТА НИ ,КОИТО ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА,ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ КАТО БЕЛИ ХОРА А НЕ КАКТО ПРЕДИ ,КОГАТО МЪЖЕТЕ НИ ХОДЕХА КАТО ДЪРВАРИ В СИБИР И ДОКАТО СПЕЧЕЛЯТ И СЕ ЗАТРИЯТ !ПИТАМ СЕ ,ЗАЩО НАШИТЕ РУСОФИЛИ НЕ ОТИДАТ ЗА ЖИВЕЯТ В МОСКВА А ВСИЧКИ БЯГАТ НА ЗАПАД ?
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ще цъвнат и завържат украинците като влязат в ЕС и НАТО.Също като нас,я колко сме горди ,че чистим тоалетни в ЕС и мием чинии.А някой по образовани българчета им разрешават и да просят в Брюксел.Всъщност украинците си разсипаха държавата,сега и в САЩ да ги приемат,няма да ги броят даже като американски щат.И бомби чувам нямат вече.Запада е свикнвал да взема не да дава.А украинките са хубави и евтини.....е там са първи.Тоя Яценюк жена ли е ...? става за турските шофьори...
66
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аре стиа с тоя путин че ми се досира
65
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НароденНЕ УКРАИНЦИТЕ СЕ ИЗБИВАТ САМИ АМИ ФАШИСТА ПУТИН ГИ ТРЕПЕ И СИ ВЛИЗА И ИЗЛИЗА ОТ УКРАЙНА СЯКАШ СИ Е В РУСИЯ ! ЕТО ОТ КЪДЕ ИДВА НАГЛОСТТА НА НАШИТЕ КОМУНИСТИ .КОПИЕ СА ПО ГЪОНСУРАТЛЪК И ЖАЖДАТА ЗА ВЛАСТ НА ПУТИН !
64
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАИСТИНА ТОЗИ ПУТИН Е ФАШИСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ. ТОЙ ЩЕ КАЖЕ КОЕ Е ПРИЕМЛИВО И КОЕ НЕ ЗА НАХЛУВАНЕТО НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ. ТОЗИ СЕ ИЗКАЗВА СЯКАЙШ УКРАЙНА СИ Е НЕГОВА И ЩЕ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. С ТОЗИ ЩИЗОФРЕНИК НАИСТИНА ЩЕ СЕ ЗАПАЛИ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА......НАИСТИНА ЩЕ РАЗГНЕВИ ГОСПОД !
63
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До неновТози *** народ .....те опсвободи 2 пъти. Сега щеше да си с фес мръснико или в газовата камера. Този *** народ е дал на света уникални литературни произведения и автори признати от цял свят. Този *** народ се опълчи на юдеомасонската *** и за разлика от сащ където всеки има 50000 дол. дълг, руснаците имат едва по1200 на човек. Нека да са прости. *** като тебе са за затвора. Предатели на християнството.......ако не е русия нма да има православие бе *** долен.
62
24
 
3
 
! Отговори
ненов преди 9 години
Тука да няма някаква фен група на Путин този велик човек.Руснаците още от средновековието си се славят като *** народ ,ама ние си ги обичаме"най се доближавали до нас".Не ми вярваш ли я виж постовете по-надолу
61
2
 
32
 
! Отговори
Народен преди 9 години
Тези украински фашисти не се траят повече ! С неистова жестокост изтребват населението на Източна Украйна, а " цивилизованата " Европа и върлите защитници на демокрацията - САЩ аплодират. Перверзията на американските управници, които с милиони долари подкрепят хунтата, стана очевадна.
60
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яценюк не е зле да си припомни съдбата на един герой,който се казваше Джохар Дудаев,и бе убит при условие ,че Русия беше с по слаби ПОЛИТИЧЕСКИ позиции тогава!
59
2
 
20
 
! Отговори
realist преди 9 години
na pytin my triabvat oshte 2 mandata i rysia shte si se varne na svetovnata scena s bym i triasak
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***-н шени джеда пирши шевеци
57
12
 
5
 
! Отговори
кеф преди 9 години
Елементарно е бе хора еб*ш и хвърляш кой днешно време уважаващ се себе си мъж търси любов . Елементарно е все едно отиваш на изискан ресторант , поръчваш си деликатеса консумираш , плащаш и си заминаваш доволен . без на другия ден да ти мрънкат *скъпи свърши ми френския парфюм трябва да ми купиш нов или да те обвиняват за щяло и нещяло , Жени за лесни пари в този капитализам навсякъде .
56
6
 
49
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Отивали в Европа, Украйна отивала в Европа... Защо не попитат хърватите, от една година са в ЕС, а вече и те изпищяха. Това не е съюз, бе хора, това е геноцид за населението. ЕС го превъзнасят не повече от 1 % от народите, членуващи в тази загробваща секта, и това са политици, олигарси и бизнесмени, близки до политиците и олигарсите. Путин винаги ще им е трън в очите, защото винаги е поне 2 крачки пред тях.
55
3
 
27
 
! Отговори
коко преди 9 години
Яценюк може само да изпусне газ върху органа на Путин.