Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"А целта на войната в Ирак каква беше. А войната в Либия. Петрол или оръжията за масово унищожение на Саддам и Кадафи които се оказаха партенка на американската пропагадна."Целта на войната си беше Израел да съсипе арабските режими. И успя.Подаде грешна информация на САЩ, създаде еврейска интрига и американците понеже са ***, се подведоха. Пък са и втората еврейска държава. Петролните кладенци и рафинериите там сега се държат от евреиски компании.
117
20
 
7
 
! Отговори
От с.Калояново преди 9 години
Да благодарят на изверга убиеца Путин и нацистките му абиции
116
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталин е избил 20 милиона. Комунизъм = Фашизъм. Никога с Русия - винаги с Америка и ЕС. Да живее демокрацията и либералния капитализъм.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Близкия изток просто е лош генетичния материал. Семитския ген (араби и евреи) е кофти. Израел са си внесли евреи ашкенази (70% от евреите по света), които нямат нищо общо с този ген, понеже не са семити, а са хазари и кавказци. Т.е. са по-близо генетично до българите и украинците. Малко са се опитали да изчистят мършата в генетиката. Та ако една страна там не се управлява от Крал (пр. Йордания, Саудитска Арабия) или диктатор, нещата не отиват на добре. Започват битки за мерене на ***.
114
5
 
14
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До Доктор Сър ПичукАми, що не се пробват немците?Нали са много отворени? Ама да не им забият пак знамето, а?Този път може и да няма къде да го забият...
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно защо чеченците предпочитат да правят атентатите в Бостън, а не в Грозни. Сигурно защото мразят Путин, може би дъщерята на Путин живее в Бостън.
112
3
 
16
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
"Множество артилерийски снаряди паднали..." - откъде са паднали? Висели са си на връвчица и са паднали? От небето?В едно заглавие четем: "Германия ще продължи да подкрепя Украйна, обеща Меркел в Киев"Ами, няма какво да коментираме, двуличния запад се прегръща със едни отявлени сатрапи. И тази клика ще влезе в ес? Много европейско, няма що! Ама е крайно време Вовка да им подпали зaдниците, а когато раздадат патроните, ще се види кой кум, кой сват, кой на булката брат!
111
19
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Германия трябва да си върне териториите населени с етнически германци в района на Кьонингсберг, като анексира цялата област по подобие на Крим. Руската *** не знам защо е прекръстила този немски град на калининград, старото име на града трябва да се възстанови!!!
110
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко ли семейства загинаха в Ивицата Газа? За тях не ви пука, ама ви пука за някви терористи-сепаратисти. Двоен стандарт!
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
герб също са виновни
108
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта на руско-чеченските войни беше Русия да не изпусне кокала с петрола на Чечня. Понеже Чечня е богата на петрол, макар и малка.
107
20
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
русия е световно зло. Тази измислена държава, която е едва на 350 години е най-големият тумор в Европейската история. Псевдоучените от москва се опитват да изкарат русия древна държава с древна култура с машинации и фалшификации. Германия трябва да си върне териториите населени с етнически германци в района на Кьонингсберг, като анексира цялата област по подобие на Крим. Руската *** не знам защо е прекръстила този немски град на калининград, старото име на града трябва да се възстанови!!!
106
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
207 Страшно се е справил , атентатите не спират , това че има ренегати които са с него нищо не занчи ,там в Закавказието ври и кипи---***, кога в Чечня е имало атентати - разправяй ги ти тия на баба ми. Местните сами изловиха и предодоха на Русия ислямските фундаменталисти. Проблемите и атентатите идват от Дагестан но и там ще се оправи Путин, въпрос на време е.
105
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руско Чеченски войни не е имало никога. Първата и втората чеченски войни са между саудитската организация Ислямски Интернационални Бригади от една страна и Русия и Чечня от друга. Без помоща на чеченците и чеченския народ Русия сама нямаше да може да победи Ислямските Интернационални Бригади които бяха финансирани от ЕС и Америка а Русия в този момент беше съсипана, без икономика а Горбачов и Елцин бяха убищожили оръжуята.
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Чечня е с Русия а Грозни в момента е един от най-красивите, чисти и модерни градове, въпреки че беше почти убищожен"Kogato rusnacite strelqha i ubivaha v gradovete s artlleriq vikahte "Bravo na Rusiq, Rusiq ubiva gadnite musulmani". A sega kogato dori ne e izvestno, che v gradovete strelq ukrainskata armiq, vikate "zashto armiqta strelq v gradovete, mejdu civilnite?!".Chechencite dori bqha partizani izvyn gradovete, dokato gradovete ne se izprazniha syvsem. A rusnacite sega se kriqt v grad!
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНо Путин се справи, и сега Чечня подкрепя Русия и стои зад Русия - факт. Впрочем те сами са избрали да подкрепят Русия, чеченците са кавказки народ и не могат да ги бъдат покорени със сила.
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Чечня е с Русия а Грозни в момента е един от най-красивите, чисти и модерни градове, въпреки че беше почти убищожен" ...ot ruska artileriq... v dve rusko-chechenski voini.
101
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия гнусари, сталинистите, като бяха на власт и пращаха в Сибир за разказване на вицове!Сега пищят: "Нали е демокрация, значи можем да говорим каквото си искаме..."А, бе, пикльовци, един дядо на 90 години скоро го хванаха евреите в Аржентина. Бил нацист. Вкараха го в затвора, както е на 90 години дядото...Никой не може да приказва каквото му хрумне! За проповядване на фашизъм, путинизъм, *** и прочие, отивате в затвора! Съвсем скоро ще се почне! :)
100
1
 
4
 
! Отговори
боц преди 9 години
Абе СЪР ли си НОСЪР ли си, не знам, ама ти казвам да си завреш ПИЧУКА на онова място, дето слънце не го огрява.
99
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато руски бомбандировачи сриваха Грозни (голям почти колкото Луганск) тогава жертвите нямаха значение?!!! Поне са русофилите