Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаден, мръсен, фашизоиден руски режим!Да бъде проклет и Путин и ***! Вижте само каква мръснишка война запалиха - от нищото.. само защото едни хора поискаха предсрочни избори в Украйна. Избоюри поискаха!В отговор - фашистът Путин запали най-мръсната братоубийствена война от Втората Световна насам!Проклети да са! Путин, проклет да си от Бога, нещастнико!
97
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес световните медии обявиха ужасна световна новина - загинало е 4 годишно дете в Израел от обстрел на палрестинците. Ужасно. Ортвратително. Целят свят е солидарен с Израел, койт каза, че няма да има прошка за шлаестинците от Хамаз. Вярно , и в Донецк и Дуганск загиват деца, загинали от обстрела на украинската армия, но те са деца на руснаци и терористи и са ВИНОВНИ!!!!ОТВРАТ!!! Сигурно никой от тук пишещите русофоби НЯМА деца,
96
1
 
5
 
! Отговори
До 176 преди 9 години
Ти купи ли си кюмбета, дърва и въглища?Нали си сред умниците?!!!
95
14
 
7
 
! Отговори
krass преди 9 години
путин е дребна твар, но голям страхливец. И с малко фъстъче за пушка. Всички, които го харесват са шматки като него.
94
22
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
САЩ трябва да се намеси и да насрочи бомбандировка на москва и петербург, за да се усмири руската мечка. Също така трябва да се извадят пари, за да се финансират ислямистите в Чечня, за да почнат със самоубийствените атентати. Мечка най-лесно се ликвидира като я принудят да се завре в бърлогата си и после на входа се натрупва голяма купчина от горими материали, които се запалват. Да живее Американският Орел, долу руската пияна мечка.
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв парадокс?! Почти 70 г. след края на ВСВ руснаци и украинци се трепят, а германският канцлер се опитва да ги вразумява и умиротворява!Немците сбъркаха веднъж с Хитлер, скочиха на целия свят и катастрофираха. Но след това се поправиха! Сега са демократичен, цивилизован, благоденстващ и уважаван народ!Но като гледам руснаците и братята им украинци май ще вървят от катастрофа към нова катастрофа. Липсва им мярка и цивилизованост! Защо се трепят едни други?
92
20
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Да се обяви награда за главата на таварисшч ***... - и да се съди в международния съд в Хага...
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се кефя как си изяждат тащаците от яд и се гърчат от злоба русофобите, ***, *** и еврогейовете, защото ще им се наложи да клекнат пред Русия. По цял ден им чета безсилните злобни коментари и ликувам от щастие.
90
2
 
8
 
! Отговори
12345678 преди 9 години
Абе ОБАМА , няма ли да е сред номинираните за Нобелова награда за МИР ?????????????????
89
0
 
1
 
! Отговори
ДО 160 преди 9 години
Много са ми интересни подобни ........ Ама предполагам си в първите редици , на тия дето реват , че в БГ идват бежанци Значи според теб е редно и нормално тук да се изсипят няколко милиона иракчани , сирийци , либийци ееееех мъка , мъка ......
88
0
 
0
 
! Отговори
мдаааа преди 9 години
До Анонимен 160 когато човек не е наред е редно да се лекува / при психиатър /иначе пише глупости по форумите и само се излага
87
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Турция е изселила 200 000 арменци,а други 2 млн. е избила,къде видя тук милиони избити?"---Избила е 50 милиона - на баба ти фърчилото! То нямало толкова арменци тогава. Вярно имало е насилствено изселването но никой не е избиван, даже има документи че са им е доставяни храни и провизии докато са ги изселвали. Това са митове за 2 мил избити арменци, защо да ти изселват ако са избили 2 мил.
86
0
 
6
 
! Отговори
jan преди 9 години
До Анонимен 146Защото не иска да измрат много невинни хора. Ако беше населено с интелигентни колкото тебе отдавна да е влязъл. Нямаше да е загуба за човечеството.
85
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато има война най-нормално е цивилните да бягат! Който не бяга навреме може и да го сполети нерадостна участ, както на това семейство! Жалко!
84
0
 
11
 
! Отговори
до 146 преди 9 години
До Анонимен"Германският вицеканцлер Зигмар Габриел се обяви за "федерална" Украйна - федерализация на страната ще сложи според него край на конфликта между властите в Киев и проруските сепаратисти, информира Франс прес, като цитира интервю на държавника, което ще бъде публикувано в неделя от в. "Велт ам зонтаг".Ами няма нужда вии сами си смъквате гащите:))
83
2
 
20
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Очаквам коментар от лицемерите САЩ и ЕС.
82
0
 
12
 
! Отговори
баща ми е кондуктор преди 9 години
ББ и Цвъ Цвъ да пуснат нашата ескадрила от един брой миг-29 в ремонт в конфликта и да го решат завинаги!
81
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета не мога да не се кефя от русофиистичните гърчове, клетви и заплахи!Какво става бе русофиистици?Що бащицата, онуй джудже в Кремъл още не е пратил ордите си към Киев? Защо още не е наказал фашагите-бандеровци?Защо? Защо? Защо?Ха отговорете?!
80
2
 
11
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До ауслендърръб правоъгълен,не съм член на партия,но да атака имат много хубави идеи,и от 2005 само за атака гласувам,макар че те не знаят аз знам и не се срамувам да кажа ,както те казват,вън чез,еон,евн,вън дънди прешъс,въм ес вън нато и оон,и още куп неща
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ауслендърСтигам до извода ,че си НПО-*** и то евтина