Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
6
 
8
 
! Отговори
ПРЕМИЕРА преди 9 години
Предлагам да БОЙКОтираме изборите и да не допуснем пак олигарси подпомагани от САЩ да ни управляват и ограбват!
157
2
 
3
 
! Отговори
пенсионер до 235 преди 9 години
сега разбрах че си руска еврейка каквито ги има много в Москва / и бившата съпруга /жал ми е за вас ,че искате повече от което се дали за Русия
156
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе стига сте питали бе - 60 милиона са избити от комунистите, като цяло 100 милиона жертви на комунизма. Кога къде и как - това ли е важното? 100 милиона са и толкова! Така е прието. Комунизъм = фашизъм. Затова избрахме пътя на либералния капитализъм и България твърдо стои зад евроатлантическите ценности и либералния капитализъм, защото комунизъм = 100 милона избити невинни = фашизъм.
155
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
235: Прието е да се смята, че жертва на комунизма по света са станали 100 милиона души---И кой го е приел. Пропагандата? Има ли исторически доказателства? Що не приемат 2 милиарда - по убедително звучи. Или 10 милиарда? Комунизма е много лошо нещо - според мен требе да се приеме, че жертвите са 10 милиарда избити от комунистите.
154
14
 
6
 
! Отговори
нека нека преди 9 години
Открит бе Мемориал на жертвите на комунизма по цял свят. Изпитвам най-дълбока благодарност към вашата страна, която изразява по този начин своята скръб по загиналите и отхвърля тиранията. Благодарна съм на американския народ за неговото чувство на съпричастност към общочовешката трагедия, благодарна съм на онези хора, които от дванайсет години се трудеха за да осъществят идеята за този Мемориал.Но ме боли и ме е срам, че такъв мемориал не съществува в моята страна, че Русия все още не е готова за покаяние.Прието е да се смята, че жертва на комунизма по света са станали 100 милиона души
153
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До нека некаДобрфе де, дай данни, и аз мога да кажа, че по официални данни си болен, ама ако не си освидетелстван може и да не си. Просто дай линкове, източници, цитати, не само празни приказки. Факти ми дай, не твърдения. Капиш?
152
9
 
2
 
! Отговори
нека нека преди 9 години
60 мил са по официални данни от руско-съветските архиви ....купища трупове лежат на руската тиква която няма съвести продължава да убиват и да грабят.
151
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците и англичаните избиха над 500 милиона невинни последните 200 години, а не им пречи да наглеят в Украйна
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Нека некаБи ли пояснил? 60 милиона е много нещо. Кога, къде, как? От където и да го погледнеш, това си е постижение.
149
1
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
преди 50 години / 1964 г. бях студент в Москва когато Хрущов даде Крим на хахолите след това Брежнев го обяви 1965 г. град герой а ние си пиехме натурална водка- кол. вал . Кой ти знаеше че след 50 години ще станат смъртни врагове.
148
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
зимата хахолите ще ни покажат къде зимуват раците. И баба меркел на нас няма да помогне
147
14
 
2
 
! Отговори
Нека нека преди 9 години
Всичко се връща на този свят....Колко невинни избиха руснаците знаете ли? 60 000 000 невинни.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вчера един *** тука ми обясняваше, как Русия била украинска територия. Ами те сега руснаците с хуманитарен конвой я превзеха, а някой твърдят, че Украйна съществувала от столетия... Още 2 групи са обкръжили опълченците - една от 5000 и една от 2000 укри. А само хуманитарен конвой вкараха руснаците... Ами ако, както твърдят украинците, вземе та влезнат не бели, а 280 зелени камиона, не знам какво ще стане.
145
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КонстaтaцияАми че кой не го прави? САЩ купуват петрол на смешни цени от всичките демократизирани африкански страни. А къде плащат, къде не. Канада добива злато в Бг за 0.2% от добива. Германия лансира закони в ЕС, които ти разрушават износа, а облагодетелстват техния внос в Бг. Купуват директно газ от Русия, а не ти дават ти да си купува и да печелиш от транзит. Да изброявам още?
144
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В 21 век фашистка хунта финансирана и подкрепяна от сащ и еу, извършва етническо прочистване като избива славянската общност. За съжаление българия и най вече десно мислещата помия подкрепят това гнусно престъпление. Смъртта на седерастията ще направи родината ни райска градина.
143
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минувач, значи твърдиш, че Украйна е произвеждала релета и микросхеми за ракети и подводници и че Русия няма откъде другаде да си ги купи? Знаеш ли, в сайта на един друг твой линк към украински сайт, твърдящ разни неща, имаше статия че на Марс някой палел сигнални огньове. В Украйна има много смесени руско - украински предприятия. В условията в момента руските партньори са силно ощетени. Защитават си инвестициите и спасяват каквото още може да се спаси. И да е истина, лошо няма.
142
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Минувач и КонстaтaцияЗнаем ги "сателитните доказателства" на Киев :)Подправени дати и часове на снимки от US спътници (уж украински), скрийншоти от компютърни игри ("Flaming Cliffs 2"), както и Photoshop творения. Само русофоб, разчитащ на критична маса безмозъчни двуноги може да твърди подобни глупости. Киев се пръсна от яд, че не можа да осуети мисията и така целият свят да види какво правят фашистките марионетки срещу народа си, докато руснаците се мъчат да ги спасят от гладна смърт.
141
19
 
1
 
! Отговори
Констaтaция преди 9 години
Дaaa руснaкa крaде в която и държaвa дa отиде, кaто " опълченец"!
140
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МинувачТолкова пъти са ни лъгали украинците,че тези линкове си ги заври ........нали знаеш.А ако е истина--правилно са направили руснаците--никакъв фандък на тия укрофашисти............
139
4
 
3
 
! Отговори
Минувач преди 9 години
"Гуманитарный" грабеж. Что увезли КамАЗы Путина?ua-today/modules/myarticles/article_storyid_70124.htmlСнимки из космоса подтверждают информацию о разграблении украинских заводов гумконвоемua-today/modules/myarticles/article_storyid_70108.html