Съветът за сигурност се разедини за руския конвой

Москва обвини Запада, че я критикува лицемерно
Обновена: 23 авг 2014 11:05 | 23 авг 2014 08:14,
92
Съветът за сигурност се разедини за руския конвой
Снимка: архив Reuters

Членовете на Съвета за сигурност не са достигнали единно мнение във връзка с изпращането на руския хуманитарен конвой в Източна Украйна. Това съобщи постоянният представител на Великобритания в ООН Марк Лайъл Грант, цитиран от Интерфакс.

„В хода на обсъжданията нямаше солидарност във всички възгледи”, разказа дипломатът след извънредното заседание, посветено на ситуацията с хуманитарния конвой от Русия. Въпреки това Грант отбеляза, че много държави изразяват безпокойство от навлизането на хуманитарния конвой на украинска територия без разрешение от властите.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин  заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия - от това, че Русия оказва  хуманитарна помощ на хората, намиращи се под обстрел.

На заседанието той напомнил, че Русия е получила официално  съгласие от украинските власти да изпрати хуманитарна помощ.

"Ние още на 12 август получихме от тях нота със съгласие (за приемането на хуманитарния конвой). Едва след това автоколоната  започна да се движи към украинска територия", каза Чуркин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Чуркин също така обвини западните сили, че е лицемерно да критикуват Русия за изпращането на помощ за цивилното население  в Източна Украйна, след като са искали подобни стъпки в Сирия,  предаде Ройтерс.

В хода на дискусията той напомни на членовете на Съвета приетата от тях през юли резолюция 2165, която разрешава  доставки на хуманитарна помощ в Сирия без съгласие на  правителството на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
46
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Много хубаво ги е наредил Чуркин. Лицемери ето това е измисления съвет!
31
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Putin izgoni hilqdi semeistva ot domovete im , a sega humanitarnik go razdava .Nqmam dumi .
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и кое е елементарно одисеичо,ще поживеем и ще видим каква е съдбата на украина,тя ще се разцепи още няма да е само това,пък да видим кога ще влязат в ЕС ,ами там фалирали държави не вземат бе,от къде пари да вземат че да ги стабилизират,те няма да могат само годишните си такси да плащат а ще трябва и хуманитарна помощ за киев всяка седмица, а и разширяването на ЕС е замразено до 2020г,след това ще има 5г период за изпълнения на директиви които няма да изпълнят аиде към 2030 може и да влезнат
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 49ти сам ли се обиждаш или си признаваш че няма мозък
28
0
 
17
 
! Отговори
ник преди 9 години
до Василев 38 Сред многото глупости които си наклепал,без да искаш си написал едно вярно изречение над което ти предлагам да поразсъждаваш-Сега украинския народ се вдига и каза,че повече няма да живее в такъв строй,където една шепа изедници ще потъпкват милиони украинци! Сега си спомни,че половината украинска армия е частна на олигарсите Коломойски,Ахмедов,Гъзовата принцеса!!?
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до одисеи / абе ламер такъв ти пак ли си тук бе,нали ти казах че не разбираш от политика ,какво излиза сега ще обвиниш путин че е утишъл в ченч бюрата и е сменил курса на гривната ли какво,когато една валута няма стоиност цената и пада,украина вече няма икономика,да не би путин да е съборил киев със фосфорни бомби и балестични ракети/ НЕ/ САЩ ИМ ГО НАБУТАХА ТОВА НА УКРАИНЦИТЕ/ хората взеха да се усещат и в момента има бцяла бунтове в цяла украина,първо се поосведоми малко и тогава пиши
26
3
 
29
 
! Отговори
Офчий мозък преди 9 години
Запада само плямпа истерично, докато всички думи на Русия са подплатени с дела.
25
1
 
41
 
! Отговори
ДОКОГА БЕ-демократи преди 9 години
Лицемерието на запада е бескрайно...Когато раздаваха курабийки на Майдана,беше супер помощ.А когато руснаците отпраят тонове помощи на наистина нуждаещи се хора--това е ПРОБЛЕМ???Никога не съм бил русофил,но демократите от Брюксел и Вашингтон ме направиха такъв.И не само заради Украйна_заради Сирия и "борците за свобода" които сега са главорези_Заради Либия-която вече НЕ е държава-распадна се.Заради Ирак-мил.хора-убити демократично-Афганистан,Египет,Сърбия--ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗУМСТВО...
24
1
 
18
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До Василев 39След 3-4 месеца ще се види кой гладува и къде с*рат гладните...
23
1
 
26
 
! Отговори
Ама много си прав преди 9 години
До ВасилевE сега няма да са в ръцете на руската ***, вече ще са в ръцете на Шеврон, на другите американски компании, на синчетата на американските лидери и изобщо ще процъфтят. Нагледно ще им бъде показано как изборът им ще ги превърне в "цветуща" латиноамериканска държава, каквито са всички държави в региона, благодарение на "братската" помощ и солидарност на "най-великата демокрация".
22
3
 
22
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Ама каква Ураiна ги гони тези, бе?Камионите с храна са за Новоросия, не за Украiна!Да не събираме храна за Киiв, както навремето събирахме за гладните поляци?Двулична пасмина!
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 38 / а сега украина цъфнаха и завързаха,след три месеца ще ги събират по домовете им замръзнали и умрели от глад,сега една гривна се сменя 1 към 17 за 1 долар а беше 1 към 6,само като видиш последните цифри и трябва да ти стане ясно,стоките разстат икономиката им е пред разпад, по добре е сами да си теглят куршума
20
1
 
18
 
! Отговори
берия преди 9 години
ОБЕЗУМЕЛИ ЧИНОВНИЦИ ДВИЖАТ СВЕТА . КОЙ ДА НИ СПАСИ ,КАЖЕТЕ ,КОЙ ? ВЗИМАТ НЕМЪЧЕНИ ПАРИ ЗА ДА НЕ ПРАВЯТ НИЩО В ПОЛЗА НА ХОРАТА.
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, аз едно не разбирам в цялата ситуация. Моля някой да ми обясни. Това са камиони, които преминават границата. На тази граница да не би руснаците да са заплашили украинските граничари с танкове, че са ги пуснали. Нали тези камиони са проверени от граничари. Тогава КАК АДЖЕБА, Русия е нарушила териториална цялост на съсдедна държава. Или сега всички са седнали да реват и бръщолевят простотии, че да се нагнетява ситуацията.
18
1
 
20
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
трябва някой да излезе и да покаже с какво помогна Запада на Украйна!!! трябва да се тегли чертата и да се види с какво ни помогна на НАС запада!Русия показа и ще показва занапред как може една държава да бъде самостоятелна!трябва доверие м/у нас си - ето това ни липсва! както и СЕРИОЗНОСТ да поеме някоой инициатива или ангажимент!как пък никой не се учи от грешките на другите! все чакаме....
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 30 те поне са си декларирали милионите и милиардите а нашите управници и това не правят защото милионите на нашите са незаконни
16
1
 
35
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Да,Запада е по-загрижен да хули Русия отколкото да погледне ,че тия джихадисти половината са родени в Лондон,Париж и т.н. Рано или късно тия джихадисти ще се върнат в Европа и тогава тежко и горко на Брюкселските зелки Не осъзнават по-голямата опастност. С руснаците ще се договорят някак си ,ама с тия джихадисти ,както са меки китки от ЕС,най-много джихадистите да се увеличават и скоро на флага на Великобритания да се появи полумесец,същото важи и за Франция
15
2
 
40
 
! Отговори
@@@ преди 9 години
Русия нападна Украйна с хуманитарен конвой !!!!!
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахолите да го д..хат. сега америка ще е заета с ислямска държава и то за дълги години и хич няма да им е до конфортация с Русия а ония тъпънар чейни ще чака шистов газ от *** си и от роската ..
13
2
 
43
 
! Отговори
Roki преди 9 години
Слава на Русия!