Първият британец с ебола пристигна във Великобритания

Откриха болестта и в Конго
25 авг 2014 08:03,
19
Първият британец с ебола пристигна във Великобритания
Снимка: Reuters

Първият британец, заразен с ебола, пристигна във Великобритания от Сиера Леоне, съобщи ИТАР-ТАСС. Военно-транспортният самолет С-17, с който бе превозен пациентът, се приземи на базата на кралските ВВС "Нортхолт" в Западен Лондон.

Възможно най-скоро британецът, чието име не се съобщава, ще бъде настанен в Кралската свободна болница в северната част на града. Това е единственото медицинско заведение в страната, което има необходимото ниво на изолация за лечение на остри инфекциозни заболявания като вируса ебола, уточнява ИТАР-ТАСС.

Британският гражданин е живеел постоянно в Сиера Леоне. Към момента на излитането от африканската страна състоянието му е било "задоволително", съобщи здравното министерство.

Междувременно бе потвърдено наличието на болестта в Конго. Два смъртни случая, свързани с вируса ебола, са регистрирани в държавата, заяви днес министърът на здравеопазването Феликс Кабанге Нумби, цитиран от Асошиейтед прес.

Местните власти обаче са уверени, че тези случаи не са свързани с епидемията в Западна Африка, която причини смъртта на над 1400 души.

"Пробите дадоха положителен резултат. Потвърдено е наличие на вируса ебола в ДР Конго", заяви министърът по повод взетите проби от болни от хеморагична треска, която е взела 13 жертви в Екваториална провинция от 11 август. Двама от осемте тествани пациенти са дали положителна проба за ебола. Болни са 11 души, които са изолирани, като са проследени 80 контакта.

В ДР Конго епидемия от ебола избухва за седми път, след като болестта бе открита за първи път през 1976 година. "Опитът, придобит при шестте предишни епидемии от ебола, ще допринесе да ограничим болестта", отбеляза Кабанге Нумби.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: КонгоСиера ЛеонеЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
ivan преди 9 години
Samolet s ebola v dyrjava bez zdravoopazvane,s hora roveshti po kazanite i ogromni *** geta.Na teorija na verojatnostite li razchitate maloumnici?
12
0
 
16
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Пускането на самолет идващ от страна в която има епидемия от ЕБОЛА е национално предателство от хора предали се на най-голямото зло - дяволопоклонници глобалисти искащи смъртта на почти цялото човечество. Запомнете кой пусна самолета и ако пламне епидемия тук и той се спаси - намерете го и му въздайте заслуженото.
11
0
 
15
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Ерик Пианка е преподавател в тексаския университет, част от сатанинското сборище на глобалистите които искат да избият огромната част от човечеството, но не и тях самите - това не!!!Има и много други, използват се вируси, войни, заразени ваксини, ГМО и т.н.
10
0
 
16
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Др. Ерик Пианка - Войните и недохранването не винаги вършат работа. Вместо тях, болестите предлагат най-ефективния и бърз начин да убиеш милиардите, които скоро трябва да измрат за разрешаване на кризата с популацията. СПИН не е ефективен убиец, защото е твърде бавен. Моят любим кандидат за изтребител на 90 процента от световното население е преносимият по въздуха ЕБОЛА, защото е едновременно много смъртоносен и убива за дни, вместо за години.Коментара е излишен откъде идва всичкото зло.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре,че ни забраниха да ходим при тия болнавци
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега или ще има "48 часа по-късно" ... или като направят 1000 теста и измислят виксината против Ебола, ще започнат да изнасят в чужбина заразени британци. А след това ние ще си купуваме ваксини.
7
0
 
17
 
! Отговори
Nemec преди 9 години
До АнонименСамолета ще пристигне със закъснение поради технически проблеми.Аз предполагам,че отговорността за здравето и безопасността на хората носи г-н Ангел Кунчев,както и МЗ.Мисля,че рискът се подценява,въпреки сериозните мерки,които летището и Техник София ще вземат.
6
1
 
21
 
! Отговори
езичник преди 9 години
едно време по време на чумата така ли са носили болни при здрави? черната е дошла с монголите. тая ще дойде с африканците. плановете на нср вървят с пълна сила.
5
1
 
27
 
! Отговори
Някой преди 9 години
"британец" дрън дрън. Кой знае за какъв брикет става дума. Ама хак да им е нали все ние Българите сме им виновни....
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нани нани
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана със самолета от страна с наличие на ебола, който получи благодушното разрешение на нашите власти да кацне в София? Пристигна или не? Къде е разследващата журналистика? Защо всички мълчат? Искам да знам кой точно е умникът, който твърди, че няма никаква опасност от зараза с ебола и точно кой ще носи отговорност- поименно!, ако нещо се случи? Трудно можем да се опазим, имаме достатъчно бежанци и пътуващи българи, но насила да си вкарваш такава болест просто е престъпление!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
яжте чесън
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ДА МИНЕ МНОГО ВРЕМЕ И ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ПЛАМНЕ. САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е. ДОГОДИНА ЩЕ ИМА МНОГО ЗАРАЗЕНИ И В ЕВРОПА.