САЩ се безпокоят за втори руски конвой с хуманитарна помощ за Украйна

Конвоите служат за отвличане на вниманието, смята Расмусен
26 авг 2014 08:20,
51
САЩ се безпокоят за втори руски конвой с хуманитарна помощ за Украйна
Снимка: Reuters

САЩ са обезпокоени от плановете на Русия да изпрати втори конвой с хуманитарна помощ в Украйна, заяви на брифинг говорителят на Държавния департамент Джен Саки, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ние, разбира се, сме притеснени от съобщенията за втори конвой. Всяка нова мисия, предприета без позволението на Украйна, е по същество поредна провокация, която води единствено до ескалиране на напрежението", посочи говорителят.

В интервю за британския вестник "Файненшъл таймс" генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази мнение, че "целият подход на Русия с конвоите служи най-малкото за отвличане на вниманието".

"Не трябва да се изключва възможността така наречените хуманитарни операции да се използват като прикритие за военни намеси", предупреди Расмусен.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое беше обезпокоителното в първия конвой бе натовски ***? Обезпокоително е, че получават храна, вода и дрехи вместо снаряди куршуми и карамфили?
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Расмусен или е пълен *** или тезата, която се опитва да защити е такава. Колкото пъти се обади-толкова пъти говори глупости и се опитва нещо да внуши. Ако ръководителят на една организация е толкова явно зависим, необективен безочлив лъжец, тогава как да се вярва на самата организация. Функциите на НАТО се смениха и само шефът и не го разбра. А и те подчиниха всичко на парите, а не на правдата. В този си вид и с това ръководство са вредни.
18
2
 
18
 
! Отговори
дърт голям преди 9 години
До - 9 Одисей. Изпращат и още как.На братята сърби им изпратиха малко бомби с ОБЕДНЕН УРАН-щото били бедни..Ако имаха щяха да са с обогатен.Че и ние закачихме някоя и друга ракета.
17
2
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 9 години
Васе, душко, ама вие и като преписвате грешите миличка! Казва се Псаки, а не Саки! Нали знаете, че единица мярка за тъпотия е едно Псаки! Освен това, т,оа Расмусен, тоя шмульо до кога ще го цитирате! Абе НАТО да не стана агенция "Една жена каза"? Ало, тъпите български политици, защо плащаме издръжка на тия нещастници, нали имат спътници, разузнавания, абе как едно нещо не направиха кат хората! Ей, *** работа! Ей, Русия, що пращаш храна на тези хора, нали имали плъхове да ядат, що не питате САЩ?
16
2
 
15
 
! Отговори
БЯГАЙ БЪРЗО преди 9 години
Натовски селянин, че следващия хуманитарен конвой за КИЕВ щял да мине през щаб квартирата на НАТО в БРЮКСЕЛ. Ех дано да мине и през СОФИЯ по-скоро
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този или се прави на ударен, или е изкуфял съвсем. Кой, ако не НАТО има ресурсите да разбере какво става там? И естествено да даде доказателства? Може, неможе, ще ама... Какви са тези възможно - невъзможни времена, наклонения и изобщо словесни форми от страна на човек на такава позиция? Той слухове ли си играе да пуска или знае нещо? Ако знае да ко каже и докаже. Ако не да си трае, че излага така цялото НАТО!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя като му вида маниакално изцъклените очички, съчетани с алкохолни турбички, ме втриса. А като му чуя параноидните шизовренични лозунги ми става ясно какъв е и колко му е умствения багаж.
13
0
 
29
 
! Отговори
Глупак преди 9 години
"Конвоите служат за отвличане на вниманието, смята Расмусен"За Расмусен може и така да е. Ама защо Расмусен не пита хората в Украйна и да ги попита с въпроса: "АБЕ ВИЕ ЩО ЯДЕТЕ. ЗА ДА СИ ОТВЛИЧАТЕ ВНИМАНИЕТО ЛИ ????"
12
0
 
16
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ШОПЕ, ЗНАМ БЪЛГАРСКИ ПРЕДИ ДА СИ МЕ КОРИГИРАЛ.ПИШЕ СЕ КЪПЕТЕ ВМЕСТО КЪПИТЕ НО БЪРЗАХ ДА ЗАРАДВАМ ОДИСЕЙКО ЧЕ СМЕ ГО ВИДЕЛИ/ЛКАКТО ВПРОЧЕМ И ТЕБ НА ПАРАДА В ДОНЕЦК ОНЗИ ДЕН!
11
0
 
29
 
! Отговори
секретар преди 9 години
Расмусен се мисли за генерал! Той не е никакъв генерал, а е само някакъв си секретар!
10
0
 
17
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До До Зевс 1СЕЙКО/ОДИСЕЙКО ЗДРАВЕЙ БЕ, НАЛИ ВИДЯ ЧЕ ТИ СЕ ИЗВИНИХ ОНЗИ ДЕН ЗАЩОТО ЛЕКО ПРЕСОЛИХ МАНДЖАТА? ВПРОЧЕМ ХУБАВО ЧЕ СЕ ПОЯВИ ПАК ТУК ЗА ДА ТЕ ПИТАМЕ КАК МИНА ПАРАДЪТ ВЪВ ДОНЕЦК, МНОГО ЛИ ВИ ,,СЕ РАДВАХА'' НА ТЕБ И НА ШОПА ОТ ФОРУМА? ЦЯЛ ДЕН ВИ НЯМАШЕ НА ФОРУМА И ПРОРУСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ СЕ ЧУДИХМЕ КЪДЕ СТЕ НО ПОСЛЕ ВИДЯХМЕ ВЕЧЕРТА ПО ТВ ТОЗИ УНИКАЛЕН ПАРАД В СТОЛИЦАТА НА ДНР И ВИ ПОЗНАХМЕ СРЕД ДЕФИЛИРАЩИТЕ НА ПАРАДА! ВЯРВАМ ЧЕ ГОДИНА НЯМА ДА СЕ КЪПИТЕ-ДОСТАТЪЧНО ВИ НАПЛЮХА,НАЛИ?
9
0
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
RUSIA KATO DOBRERAZVITA DARGAVA S UMEN I DOBRE DEISTVASHT RAKOVODITEL E V SASTOIANIE I POMAGA S HRANI I MEDIKAMENTI,RASMUSEN POMAGA S ORAGIE IDEZINFORMACIA
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маймунсен пищи, щото му изтича мандата и се прави на пълководец, а е головодец!
7
0
 
20
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ХАЙДЕ БЯГАЙ ВЕЧЕ ВЪВ ПЕНСИЯ! РАЗБРАХМЕ ЧЕ ЙОДОДЕФИЦИТ КАТО ТЕБ СИ ОСТАВА ТАКЪВ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ,ИЗВОД- КРЕТЕНИЗМЪТ НЕ СЕ ЛЕКУВА!
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намусен е като счупен грамофон - все един запис върти.Имам чувството че е най- нещастното същество на планетата.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Двама убити и 20 ранени при израелски удари срещу Газа"А това не ги безпокои ! Егати и лицемерите !
4
0
 
33
 
! Отговори
бЪЛГАР преди 9 години
Ама нали е голям мозък,да разбере защо му отвличат вниманието с тези помощи!
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама и ООН представители не изпращат храна и вода , само се опасяват . Е защо се опасявате толкова , по добре да помогнат !
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Размусен му отвличат вниманието , тия хуманитарни помощи !
1
2
 
53
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Ами пратете вие хуманитарен конвой тогава, вместо само да ревете. Хората нямат какво да ядат и да пият, а тоя тръгнал да си чеше езика с някакви параноични глупости.