В Украйна се водят боеве южно от Донецк близо до руската граница

Може би започва ръководено от Русия контранастъпление
26 авг 2014 17:22, Елка Василева
124
В Украйна се водят боеве южно от Донецк близо до руската граница
Снимка: архив, Reuters

В Украйна за втори пореден ден се водят боеве близо до руската граница в района на Новоазовск, южно от бунтовническата крепост Донецк, където украинските власти вчера заявиха, че са спрели бронирана автоколона от Русия, предаде Франс прес.

Стълбове от гъст дим над държания от украинските власти град с население 11 000 души, разположен на брега на Азовско море на 12 км западно от руската граница.

Според местни жители градът е бил подложен на тежък артилерийски обстрел, но не знаят от каква посока са дошли снарядите, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко заяви, че градът е бомбардиран от "руските наемници" и по първоначални данни една болница е в пламъци, отбелязва Франс прес.

Вчера украинската армия заяви, че е спряла автоколона от десет танка и два БТР-а със сепаратистки знамена, която влязла от Русия, което Москва отрече, припомня АФП.

Според местни жители на Новоазовск много жители на Донецк, които избягали оттам заради боевете и потърсили убежище в крайбрежното градче, решили да се върнат у дома.

"Всички автобусни билети за Донецк за продадени за следващите два дни", каза местна жителка. Журналисти на АФП видяха цивилни да напускат Новоазовск с коли.

Новоазовск е разположен на пътя от Русия до голямото украинско пристанище Мариупол. Същият път продължава на запад до Кримския полуостров, който бе анексиран от Русия през март, отбелязва Асошиейтед прес.

Украйна съобщи, че малка колона от руски танкове и БТР-и е навлязла вчера в страната северно от Новоазовск, което поражда възможността проруските сепаратисти да се стремят да поемат контрола над ивица земя, която свързва Русия с Крим.

"Новите автоколони от руски танкове и друга бронетехника, които са навлезли в Украйна, са знак, че може би започва ръководено от Русия контранастъпление", заяви в Туитър посланикът на САЩ в Украйна Джефри Паят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровче"Въпроса беше : харесаха ли ти кадрите с източните туристи-парашутисти ?" - дреме ми. Русия има още 100 000 такива. Пък и нищо лошо няма да им се случи на момчетата - ще поседят, ще починат, ще хапнат и по живо по здраво.А аз не съм обяснявал "ние" какво правим в Украйна. Това си е чужда държава, не съм нито украинец, нито руснак да се числя към тия хора.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мернах чудесно запознатси с изторията тогава знаеш че царя Освободител няма и грам руска кръв а е немец поне от 10 поколения Както и че генерал Тотлебен човека спечелил войната е Прусак
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До normalenслед като не го прави значи неможе
17
1
 
6
 
! Отговори
normalen преди 9 години
putin deistva prekaleno meko, za 24 casa triabva da si vzeme tova koeto mu triabva i da izprati ukraincite da sabirat treva i koreni ce tegka zima se zadava.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23Баси въпроса. Защо руснаци убили руснак и отговорът какъв трябва да бъде?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровче"Ние няма да ги унижаваме" - клавиатурен войн до мозъка на костите си :) "Ние" ХАХАХА!!!
14
4
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Леле че ***.Че защо ,,добрите''руснаци са УБИЛИ Александър 2 ОСВОБОДИТЕЛ?Да не би,защото е освободил БЪЛГАРИЯ?***.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17Аре стига с тея клишета. Автократ ли е Путин? Да. А това пречи ли на САЩ - с оглед на техни приятели в Саудитска Арабия, Катар, Виетнам, Йордания и Египет - не би трябвало да им пречи.
12
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината ! Другото са идиотизми на платени драскачи и руски ***. @Rouslan5 Rouslan @Rouslan5У США - Конституция, выборы, президент, конгресс, сенат, разделение властей, правосудие, независимые СМИ, процветание. У России - Путин!
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,а и от останалия екип наДнес.Бг,стига сте писали само какво бил казал някакъв американец!Бъдете обективни,старайте се да дадете богата информация,от различни източници.А какво казват руснаците?А какво стана с разследването на сваления от Украйна Боинг?А какво е мнението за избитите мирни жители в източна Украйна от киевската хунта,или там виновни няма?!А какво става с КТБ,кои са виновните и къде са?Нали сте демократи-карайте по-демократично,много са ви изплашили нещо,а?
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Макгахан е Американец от русия сме видяли и добро и лошо не натрапвай едното за сметка на другото
9
5
 
31
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Айде стига с това ръководено от Русия а ? Просто опълченците вече имат достатъчно техника и хора и настъпват Вече Стрелков го няма,че да кажете ,че руски граждани ръководят настъплението Инак е крайно време *** да спре с тия щуротии и да посмекчи тона . Русия това ,Русия онова Явно на младини някоя рускиня й е отмъкнала голямата любов на *** и сега се мъчи с постовете си да си го върне тъпкано
8
5
 
24
 
! Отговори
петро преди 9 години
мачкай фашистката гад
7
5
 
37
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
До Анонимен-Ако не беше Русия ти и твоите роднини щяхте да сте с ФЕСОВЕ и да сте резани карабини,а САШ и Великобритания твърдяха ,че е нямало Баташко клане.
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато САЩ, НАТО и ЦРУ се намесват в делата на други държави, подслушват ги, организират метежи, преврати, войни - това е демократично и няма проблеми. Когато Русия направи нещо такова, но много по-незначително сравнено с американските вмешателства - това е грубо нарушение, инвазия, варварство. Аман от двойни стандарти.
5
0
 
17
 
! Отговори
Балада за Киев преди 9 години
"Високо горе в небесатапламтяща гъба се издига ..."
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЧичоКакто и част от Полша преди това Ако ще връщаме назат даже и Българска е била
3
3
 
26
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Украйна ,това провинция на Руската империя отпреди Октомврийската революция -монтирана от САЩ и Великобритания с цел разграбване и унищожение на Руската империя.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе, Путин няма да влезе в Украйна, тука едни спецове ми го казаха...
1
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Градски бой Русия бие с артилерия по населено място а обвинява Украйнците че правили такива неща Путин е лицемер като Порошенко