Посланикът на САЩ в Киев: Русия е пряко замесена в сблъсъците в Украйна

Москва е изпратила там най-новата си зенитна система, заяви Пайът
28 авг 2014 12:42, Елка Василева
46
Посланикът на САЩ в Киев: Русия е пряко замесена в сблъсъците в Украйна
Снимка: БТА

Посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайът обвини Русия, че е пряко замесена в сблъсъците между проруските бунтовници и правителствените сили в източните региони, предаде Франс прес.

Още по темата

"Все повече руски войски се включват пряко в битките на украинска територия", пише Пайът в Туитър. Той добавя, че Москва вече е пряко замесена в сблъсъците и е изпратила в Източна Украйна най-новата си зенитна система, включваща "Панцир-С1".

Руските власти проверяват медийните съобщения за погребения на парашутисти, убити при сражения в Украйна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

Тези информации "трябва внимателно да бъдат проверени, преди да се правят някакви изводи от тях", добави той.

Независими руски медии съобщиха за тайни погребения на двама парашутисти в Северна Русия, чиито близки твърдели, че покойните са били убити в Украйна, където Русия официално не е изпращала войски.

Според опозиционната телевизия "Дожд", неправителственият Комитет на войнишките майки в Русия е направил списък с имената на 400 войници, ранени или убити в съседната бивша съветска република.

Русия винаги е отричала твърденията на Киев и Запада, че е изпратила бойци да се сражават на страната на сепаратистите в Украйна. Обвиненията бяха подновени тази седмица, когато киевските служби за сигурност арестуваха 10 руски парашутисти на
украинска територия на 20-на километра от границата. Източник от министерството на отбраната увери руските медии, че тези военнослужещи са преминали погрешка границата, припомня АФП.

Евентуалното присъствие на руски войници в Източна Украйна би било недопустимо и неприемливо, заяви френският президент Франсоа Оланд пред посланици на Париж в чужбина, събрани в столицата. Оланд настоя Русия да зачита суверенитета на Украйна и да спре подкрепата си за сепаратистите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
простено му е ,американец;панцир отдавна не е най новата противовъздушна състема.след нея има още три много по съвършенни които чакат американски летящи ковчези
31
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 9 години
посланникът на сащ е същият като другите американци лъжец
30
0
 
1
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Това Порошенко и американците са големи лъжци!!! Те и за самолета врещяха една седмица, ама сега нищо не казват, щото фактите сочат друго.
29
1
 
8
 
! Отговори
За Новорусия преди 9 години
Да подкрепим Новорусия! САЩ само забъркват неприятности, навсякъде по света - Ирак, Либия, Сирия... обучават разни елеменит за противодействие на ... каквото не им е удобно, а след това войват и с тях, когато престанат да слушат. Да подкрепим славяните и православието!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до Румбо 38Ми да! Що не! Навсякъде наблюдаваме едно и също:Свалят "диктатора"-следва взрив на исляма! Свалят "диктатора"-взрив на исляма! Стигам до извода, че само американците са способни до такава степен да не се учат от грешките си.Но и те ще се наскачат, дет има една приказка.Няма вечно да пускат фитили отстрани и ЕС да обира негативите.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БоевВсичко написано от теб са лъжи! Лесно е да се провери от който иска.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кукуМа ти си бил голям ясновидец бе кукумицин!Това ще стане, онова ще стане, няма тайни за теб! Що се не хванете с този Шаламанов па на 4-ти км.Чакат ви с нетърпение!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посланикът на САЩ в Киев: Русия е пряко замесена в сблъсъците в УкрайнаМосква е изпратила там най-новата си зенитна система, заяви Пайът-------------Тия не спряха с техните лъжи и дезинформации...Бла, бла, бла ... видяха, че подопечните им отнасят вече голям бой и взеха да вият на умряло.
24
2
 
1
 
! Отговори
?!? преди 9 години
до 34Ти смяташ ли Западните покрайнини, Македония и Беломорска тракия за част от България? Какво ни трябва: Малко пропаганда и силна армия да ги вземем? Защо си сигурен, че от долу не мислят така. Създадения прецедент няма ощо с историята а с бъдещето!
23
5
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
до TinaРуснакът каза защита на границите си е работа на самата държава. Ти били оправдала подобни действия на една наша силна съседка?
22
2
 
27
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До ?!?Русия никога няма да е сама срещу всички...
21
4
 
29
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 9 години
Трябва да им се признае на руснаците, че са извънредно търпеливи! Колко време издържаха с новините за войната и загиналите невинни в Източна Украйна или по-точно Новорусия!Жалко, че не се вижда светъл лъч в тунела! Боя се, че предстоят още много, по-лоши изпитания за хората там! Бог да пази невинните!
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А и на мен много ми се иска да попитам защо Порошенко мълчи като пръднал по въпроса за малайзийския самолет. Нали имаше неопровержими доказателства за не знам кво си? Или доказателствата са му като тези за снайперистите на Майдана и свинщината в Одеса, за които също се умълчаха хохолите. Не мога да си обясня как има хора, които още да вярват на тези престъпници! Щом и на Дянков му паднаха кюфтетата от очите изглежда е време Путин да се заеме сериозно с нещата и да сложи край на този цирк.
19
24
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ако Русия не спре това безумие веднага даже и да спечели тези области ще загуби много! Нека Руснакът да си помисли за другите си граници и дали иска да бъде сама срещу всички.
18
1
 
30
 
! Отговори
бастун преди 9 години
До до 4 прав сте , не мога да се начудя на нашия *** президент Пръднялиев ефенди и той барабар Петко с мъжете иска натовски войски в България
17
2
 
28
 
! Отговори
асд преди 9 години
Новината звучи така: мамо набиха ме след като набих един! Ами цру като е отговорна за половината войни на планетата какво трябва да направят посланиците по света??? ЗАПАДНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ Е БЕЗГРАНИЧНО И БОГ ЩЕ ГИ НАКАЖЕ ДАНО САМО ДА ГО ВИДЯ!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХаха фашистите :)*** от Мордор
15
3
 
33
 
! Отговори
ХАРИСТОС преди 9 години
СТИГА НИ ПРОМИВАХТЕ МОЗЪЦИТЕ!!!ЯСНО Е ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ЯКО ГИ ТРЕСЕ СТРАХ!КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ РУСИЯ Е ФАКТОР ГЕО ПОЛИТИЧЕСКИ И ОТ ДЕН НА ДЕН ЩЕ СТАВА ПО МОЩНА.АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА Е ИЗВЕСТНА... СЛЕД ТЯХ И ПОГРОМ!УКРАИНЦИТЕ ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ ИНАЧЕ ЩЕ СТАНАТ, КАТО НАС ЛАКЕИ НА ЯНКИТЕ!
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено на Русия и трябват по-добри политици и съветници които да оправдават подобни конфликти. САЩ влязоха в сумати страни под много измислен предтекст, но никой нищо не им каза, а Русия не може да защити собствената си територия.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми как няма да е пряко замесена Русия, след като в Украйна живеят милиони руснаци, да ги остави да ги избият фашистите ли?А чий го търсят в Украйна пиндосите- нещо сънародници ли имат там, или са забравили нещо? Ах , да , едни 5 милиарда долара,дадени за демокрация, нали? И кво F*ck EU, нали?