Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин

"Русия не анексира Крим, а го защити"
Обновена: 29 авг 2014 15:15 | 29 авг 2014 15:15,
400
Украинците и руснаците са един народ, заяви Путин
Снимка: Reuters

Проблемът в Украйна е отказът на властите да започнат преговори по същество с проруските сепаратисти в източната част на страната, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

В изказване на младежки прокремълски форум Путин призова Западът да осъзнае, че властите в Киев не могат да внесат ред в Украйна, и да ги застави да започнат преговори с бунтовниците.

Опитът на украинските военни да излязат от обкръжението, в което са попаднали в югоизточната част на страната, вместо да използват предложения им хуманитарен коридор за отстъпление, е колосална грешка, която ще доведе до огромен брой жертви, предупреди той.

Руският президент е бил уверен от украинския си колега Петро Порошенко на срещата им във вторник в Минск, че всички руски войници, задържани в Украйна, ще бъдат предадени на Русия.

Украинците и руснаците на практика са един народ, отбеляза Путин пред участниците в младежкия лагер "Селигер", на брега на едноименното езеро в западната Тверска област.

Руският президент сравни нападенията на украинските сили за сигурност срещу източни градове в страната с обсадата на Ленинград от нацистите през Втората световна война.

Русия не анексира Крим, а го защити, увери Путин. Руският президент се аргументира, че страната му се е съобразила с желанието на населението на полуострова, което масово подкрепи присъединяването към Руската федерация на организиран от нея референдум. Ако не бяхме анексирали Крим, там щеше да се случи това, на което ставаме очевидци в Югоизточна Украйна, подчерта той.

Путин увери, че Русия няма да се меси при избора на Украйна на нейния държавен модел. Не разбирам обаче защо нашитe украински партньори се страхуват от едно федерализиране на страната, допълни той.

Путин обяви, че Русия трябва да засили, в икономически и военен план, своята позиция в Арктика - богат на природни ресурси регион, към който имат стремежи и други държави.

Руският президент се затрудни да отговори на въпроса дали в страната са положени основите на политическа система, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Само Бог знае това", каза той полу на шега. Говорейки сериозно, Путин каза, че отговор на този въпрос трябва да даде практиката на приемане на закони и нормативни актове. Руският президент отхвърли категорично тезата, че в страната няма опозиция. "У нас имаме реална многопартийна система", заяви той.

Путин каза, че е възможно част от органите на властта да бъдат преместени в Сибир.

Не е целесъобразно масовото връщане на държавата на собствеността, приватизирана след промените през 90-те години на миналия век, заяви руският президент. Той се аргументира, че това би довело до хаос в икономиката.

Руският президент отчете, че в страната се наблюдава тенденция повишаването на доходите да изпреварва ръста на производителността на труда. "Това е път в нищото" за националната икономика, предупреди Путин. Това обаче не означава, че няма да продължим да повишаваме заплатите, увери той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: украйнаречпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 9 години
Вярно! в Крим няма нито една жертва благодарение на Русия.
267
2
 
3
 
! Отговори
PRAVDA преди 9 години
РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !
266
4
 
1
 
! Отговори
убачИ преди 9 години
Украйнците и русите са един народ, но пютлю е еврейн по майка и с тез азиатски очички няма как да е руснак...
265
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е политик, Браво на Елцин. Вземете пример от него.Господа изменици има много да се учите и ще си умрете не научени. Русия е за партньор на българите, а не американците или други тем подобни.
264
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кой каквото иска да говори за Путин,но истината и реалността показват,че откакто той пое властта от Елицин жизненият стандарт на руснаците скочи невероятно много,жалкото е,че тук в БГ няма такъв политик,който да има волята да се справи с феодало-олигарсите
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако питате/зависи от него и една държава...
262
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше Русия, в този сайт нямаше да пишем на български.
261
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците са по-*** от руснаците и са супер продажни.
260
2
 
3
 
! Отговори
Сър ПИЧук преди 9 години
Три танкиста три весьолье други !Екипаж весьолье боевье !
259
3
 
8
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Тук пак дават мнение разни българчета от печенежки произход! Нали знаете историята, че византийците, като разбили окончателно печенезите и заселили останалите живи от тях "у софийско поле"! ТА- според всички средновековни историци печенезите са най-***, диво и неподдаващо се на цивилизация племе в Европа! Какво да се чудим тогава на мнения във форума....или на хала на България :) :)
258
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е прав един народ сме и ние ...ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ !СССР и НРБ ВЕЧНА ДРУЖБА !!!Това че вчера Украйна е станала държава със съгласието на РУСИЯ не означава че може да се тръгва срещу НЕЯ ...Русия трябва да навлезе твърдо в УКрайна и да преключат с фантазийте от ЕС и НАТО...Защото идва зима а при евентуална битка ЗИМАТА познайте кой ще СПЕЧЕЛИ...Европа остава без ГАЗ на студено ЗИМАТА...
257
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като "Украинците и руснаците на практика са един народ" то Украйна трябва да си възвърне всички територии от бившия СССР.
256
7
 
9
 
! Отговори
Дядо Либен преди 9 години
Както не одобрявях намесата на Америка в Югославия, така сега не одобрявам намесата на Русия в Украйна...Има международно право с което са се съгласили всички. Добре де, хайде сега област Кърджали и Хасково да обявят независимност и обвързаност с Турция и да видим дали ние в София ще стоим безучастни и няма ли да вземем пушките.....хммм...всъщност дали няма да съм само аз?! ...в този форум със сигурност
255
5
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Няма как да е истина. Укрите са диваци, а руснаците са наши братя така че няма как да са един народ с фашизоидни елементи с празни глави.
254
9
 
8
 
! Отговори
Бат Баян преди 9 години
Много ми хареса експертизата на военния министър за руската заплаха . Който не вярва да погледне Абхазия-Грузия , Крим , Украйна , сибирските народи , Волжска България(Татарстан+Ингушетия) , а бе империализъм и фашизъм в действие т.е Путинизъм
253
7
 
6
 
! Отговори
кой преди 9 години
Руснаците и украинците може да са един народ , но Путин не е от този етнос , нещо ми подсказва , че има повече общо с хазарите по майчина линия ?!
252
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украинците и руснаците на практика са един народ" !!!...,а на теория са два народа, на които едно ченге страдащо от ксенофобия им разгонва фамилиите.
251
1
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До Хр.Ботев, в.Знаме 18Това се е случило на нашите изселници в Русия през 19 век. Българите избягали от Османската империя с руската армия през 1829г и заселени в Крим, са се опитали да се върнат в България. Но.................останалото го описва Ботев. Разказът продължава как откарват всички мъже и младежи в Сибир.
250
6
 
6
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Сравнението на действията на украинската армия с тези на нацистите през Втората св.война при Ленинград е нагло и арогантно!При Ленингард имаме агресия на една държава над друга (Германия срещу Русия), докато при Донецк имаме опит на държавата да си защити територията от сепаратисти, подкрепяни от съседна държава!Какво ще стане, ако например Якутия обяви независимост? Путин пак ли ще се държи по същия начин или ще стане като в Чечня?
249
5
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Само да Ви споделя нещо за което чак сега си двам сметка ...значи през юли се пердаших с едно рускинче на Влас. Та тя все ми се хвалеше, че брат и е командос и да съм внимавал с нея ...ходил все на мисии и итака нататък... сега бил на мисия да се бори с брандеровци .... и чак тези дни чета тука разни работи и включих,че същност тя ми е говорила за украинския конфликт ...