15 000 руски войници пратени в Украйна за два месеца

Няколкостотин са били убити в бойни действия
Обновена: 2 сеп 2014 08:17 | 1 сеп 2014 19:34, Елка Василева
274
15 000 руски войници пратени в Украйна за два месеца
Снимка: Reuters

До 15 000 руски войници са били изпратени в Украйна през изминалите два месеца и няколкостотин, изглежда, са били убити в бойни действия, съобщи неправителствена правозащитна организация, цитирана от Франс прес.

Още по темата

"През изминалите два месеца между 10 и 15 хиляди руски войници са били изпратени там", заяви за АФП председателката на "Комитета на руските войнишки майки" Валентина Мелникова.

Между 7 и 8 хиляди руски военни вероятно се намират в момента в Украйна, каза тя. Нейните изчисления се базират на информации на семействата, чиито синове или съпрузи са били изпратени на военни маневри и оттогава нямат връзка с близките си.

"Военните командири водят в момента специална тайна операция", каза Мелникова, която е член също и на обществен съвет към руското министерство на отбраната.

Според руски правозащитни организации най-малко 200 руски войници са били убити към днешна дата в Украйна.

Стотина войници от 18-а пехотна бригада, базирана в Чечения, вероятно са загинали в Украйна, казаха Сергей Кривенко, директор на неправителствената организация "Гражданин и армия" и Ела Полякова от "Комитета на руските войнишки майки".

Около 100 парашутисти, базирани в град Псков, също са били убити в боеве в Украйна, заяви Лев Шлосберг - депутат от опозицията в Псковското областно събрание.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДО СИМО преди 9 години
До АнонименОще една тиква! И тя куха като оная от Банкя!
165
0
 
0
 
! Отговори
едва ли е така! преди 9 години
Толкова много ли бе? Ако това беше истина, досега щяха да изтласкат украинската армия чак зад Днепър. Цифрата е в пъти завишена.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
афторката, може ли доказателства или ЕЖК е достатъчна като агенция? На пазара ли ги събрахте данните?Не виждам да сте коментирали полските наемници в Донецк или поне НАТОвските "специалити" в Мариопул. Притеснявате ли се или имате проблем с четенето?
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съобщи ЛЕВ ШЛОСБЕРГ!Без коментар......
162
3
 
18
 
! Отговори
До 242 преди 9 години
А ти как ще обясниш на украинските майки закакво умряха техните синове? И на донбаските и лугански майки, бащи, баби и дядовци, защо умряха и техните близки? Заради Путин или заради подлите американци дето платиха на шепа предатели. Не им е виновен Путин, а Турчинов , Яценюк, Коломойски, Порошенко, Кличко, кака ти Юли и много още, да не изброявам, че може и тия даже да не си ги чувал.
161
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 % тази неправителствена организация е спонсорирана от ФАЩ. А колкото до майките от този комитет, оказа се според разследванията от руски медии, че повечето от тях не са раждали.
160
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лъжци"Пороченко лъже за руската намеса..."Да, бе лъже, кажи го на майките на убитите, на ония с черните забрадки. На Путин, какво му дреме, милиардите в банки, дъщеря му на запад, жена си изгони, ще забърше още някоя манекенка, ако все още го вдига, а те да ***, За Родину, За ***(к)ину, УРА !
159
12
 
39
 
! Отговори
ефреятор преди 9 години
Укрите от ден на ден стават все по неадекватни, такива са и действията им.Как ще обясниш на обществото, разгрома на армията , и авиацията си...? Някой трябва да бъде виновен, най лесния начин е Русия и Путин. На където и да се обърнат, или Путин виждат, или руски войници...Никой от тях не казва за некадърноста на Ген.щаб, и на маса паркетни генерали и офицери...Но украинците започнаха да проглеждат, и вече има бунтове в провинциите и в Киев, там е заровено кучето...
158
7
 
21
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
От украинското министерство на отбраната,заявяват за нова форма на военни действия.Създаването на партизански отряди за борба със сепаратистите(!?).А така,с "армейската"се о*рахте,сега да видим партизанските ви акции.Може би като башибузука на Степан Бандера!Само,че се изпуска една подробност-тази "форма" си е откровен тероризъм!И на кой ще се предават партизаните(ако се наложи)?На руснаците в Русия?Няма да има вече "накормили" а разстрел на място...
157
2
 
9
 
! Отговори
hahah преди 9 години
15 000Da se 4ete 1 500 000 ruski voinici...hahahhaahhahahahhaha
156
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 000 - това е едно добро начало. След още 5 000 Полша ще е станала провинция на Новорусия.
155
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след всичките копейки хвърлени за пропаганда, нови санкции.на тея некадърни *** трябва да им намалят комисионните...
154
23
 
53
 
! Отговори
Странджата преди 9 години
"15 000 руски войници "Това е шега .Украинската армия е съставена от наемници (фашисти, изнасилвачи, наркомани ) и от запасняци (сополиви момчета ) .Ако бяха 15 000 руски войници в момента столицата на Украйна щеше да е пълна с руски войници . Президента на Украйна, шоколадовия *** Порошенко, щеше да е обесен на някое дърво .
153
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КАТРАНОВправ си катранов, поне от това се оттървахме с помощта на запада, а с помощта на чичо сам и шистов ще има...
152
13
 
50
 
! Отговори
лъжци преди 9 години
Пороченко лъже за руската намеса. Както Обама лъже за сваления самолет. Както Хитлер лъжеше за нападението над Полша. Както Кенеди лъжеше за Куба. Както Джонсън лъжеше за Виетнам. Както Никсън лъжеше за Уотъргейт. Както Форд лъжеше за Камбоджа. Както Картър лъжеше за Иран. Както Рейгън лъжеше за Пиночет. Както Клинтън лъжеше за стажантката. Както Буш лъжеше за Саддам.
151
7
 
30
 
! Отговори
за по-убедително! преди 9 години
Пишете за по-убедително, че са били 15 000 000 руски войници.
150
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КАТРАНОВвярваш ли си ...точно обратното ..сега вчюече ще го построят ...Руснаците ...а европа ще им помогне ...като гръмне някъде газопровода в Украйна и зумъска седим на студено ...заради една Укро/фашистко/американо/европейска кауза ...за която ние сме " в непрчьом"
149
8
 
34
 
! Отговори
лъжи преди 9 години
Днес отдел "Лъжа и дезинформация" на Цру е в отпуска. Затова няма, както винаги, да бъдат публикувани, като доказателство, поименните списъци на лошите 15 000 руски военни, нахлули в добрата фашистка Украйна! Забележка: Цру е най-голямата терористична организация в света!
148
2
 
12
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Анонимензначи ли това че си съгласен с американската лъжлива пропаганда . Че ще приемаме за лъжите за истина само защото ни е страх от "зелените човечета" ....да не забравяме кой вкара "зелените човечета" в крим ....да ...точно така сам се сещаш ....Майдан ги вкара а зад него стояха Америка и цяла европа ...тогава Русия ги посъветва ...."Европа да се въздържа от изказвания" да не се меси ....ама не даже на митинги ходеха ..и американци и германци ...а после...а ама то имало зелени човечета
147
3
 
18
 
! Отговори
Валерий Ге(й)летей преди 9 години
Лично аз като министър видях не 15000, а поне 15000000000000 руски войници, въоръжени до зъби! Един по един съм ги броил, ако щете вярвайте!