Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна

НАТО приветства всички усилия за намиране на мирно решение
Обновена: 4 сеп 2014 16:19 | 4 сеп 2014 14:55, Елка Василева
87
Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира обстановката в Източна Украйна, предаде Ройтерс. Той заяви това в Нюпорт, Уелс, при пристигането си за двудневната среща на върха на НАТО.

Още по темата

Запитан за обявения вчера от президента на Русия Владимир Путин план за прекратяване на огъня в Източна Украйна, Расмусен каза, че Алиансът приветства всички усилия за намиране на мирно решение, но че онова, което е от значение, е какво се случва на място. Москва отрича, че е изпратила войски в Украйна, но НАТО смята, че повече от 1000 руски войници действат на територията на страната.

Расмусен каза също, че макар всички програми за сътрудничество на Алианса с Русия да са преустановени, политическите и дипломатическите канали остават отворени, предаде ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
10
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
А каква е тънката разлика другарю сталинист?
42
10
 
4
 
! Отговори
до наногалактика преди 9 години
Мистрала ще го дадат на Украйна без пари. Те руснаците и без друго вече са го платили.
41
4
 
3
 
! Отговори
Грани .ру преди 9 години
,,Давай за жизнь''-Российские солдатьi,находящиехся в лагере близ Ростова-на-Дону,отказьiваются отпровляться на войну под Мериополь.Как сообщает Газета.ua об етом в ефире ,,5 Канала'' ,разсказала глава НКО ,,Солдатские матери Санкт Петербурга'' Елла Полякова...Ще разтрогнат контракта ,защото заминават като ,,опълченци'',защото такъв статут във Въоръжените сили на Руската федерация няма..казва Полякова и .......Приятно четене.
40
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По повод дезертьорството на руската войска в Мариупол. Руският войник воюва, ама преди това трябва да е изпил поне 250 грама водка и отзад на руската войска трябва да вървят зачистващите отряди на НКВД-КГБ-ФСБ. Това е изпитаната тактика от времето на Сталин, иначе вероятността руснаците да напуснат боя клони към 100%.
39
15
 
5
 
! Отговори
Доцента преди 9 години
Путин закопа Русия, с неговите фашистки амбиции . Света се отврати от него. Даже и Беларус, Китай, Азърбейджан и те са против него. Жалко за братският ни руски народ.
38
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Расмусен отново се изказва крайно неподготвен. Руските войници в Украйна са 20 хиляди, а 1000 от тях вече са върнати на Путин поради дефекти несъвместими с живота им.
37
4
 
10
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Тези хора живеят в друга реалност, а и "журналистите" им пригласят.Всяват истерия и насаждат, че врага е Русия, докато истинския враг е пред вратата ни в Ирак и Сирия, подготвен и спонсориран от същите тези третополови ***.
36
2
 
9
 
! Отговори
циника преди 9 години
36, чудесно асоциативно мислене си проявил като си приравнил съвременните световни медии, работещи под благотворното влияние на НАТО със селски мегдан! Такъв им е маниера на работа, такава им е стилистиката и точно такова им е поведението!
35
14
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Руските войници са готови да отидат да воюват в Мариопол ама искат Путин да ги води отпред. Тъй като руския главнокомадващ е отказал категорично, то и руските войници се отказали да атакуват Мариопол.
34
11
 
1
 
! Отговори
Пишем си преди 9 години
,,Руските войници близо до лагера Ростов на Дон отказват да отидат на война под Мариапол''.-Газета Уа,канал 5 в медията Грани.ру,,Давай за жизнь''.
33
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Расмусен в нищо не е обвинил Русия, той просто е казал безспорния факт, че Русия по всякакъв начин включително и военен дестабилизира Украйна. За да има равновесие, сега на Русията ще и спретнат едни хубави всеобхватни санкции, които ще дестабилизират Руската Путирация от всякъде
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34Ами те и на село всички разговори почват и свършват с това селският бабаит на кой е разплакал дъщерята, чий син е пребил, чие лозе или мандра е обрал!И накрая свършва в някоя канавка...
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 31 Като е в 7-*** глуха Русия, защо всички новини започват с нея и свършват с нея.Какво направила, какво не направила и т.н. Мислете малко , като пишете , а забравих, че жертвите на демокрацията са неспособни да мислят, само имитация на мисловен процес.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО има интерес от продължаването на войната между Русия и Украйна.
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По какво си приличат средновековната Инквизиция и НАТО? И двете организации дължат съществуването си на вярата в измислени неща, на постоянното търсене на нови врагове, всяване на паника и лов на вещици.
28
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не е в изолация тя е в 7-*** глуха
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия била в изолация. Лаят , лаят обаче накрая не пропускат да отбележат, че дипломатическите канали са отворени.Голяма изолация , няма що.
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що не се пробваш да пишеш такива коментари в руските медии ? не ти стиска нали ? знаеш че ще те изпратят на ваканция в Сибир.Само не можах да разбера защо трябва да пиша коментари в руските медии.Иначе за сибир е ясно, който не харесва вожда заминава за сибир
25
2
 
23
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
На Расхуйзен няма ли кой да му покаже къде е шкафа с уискито и да му напомни, че Украйна не е член на НАТО?
24
8
 
1
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
UNITED !!!