Путин и Прошенко единни: Примирието се спазва

Двамата се разбраха да продължат диалога
6 сеп 2014 20:36,
67
Путин и Прошенко единни: Примирието се спазва
Снимка: архив Reuters

Украинският президент Петро Порошенко и руският му колега Владимир Путин констатираха, че прекратяването на огъня в Източна Украйна се спазва. Това стана на фона на взаимни обвинения от представители на двете страни, че примирието се нарушава.

Прошенко и Путин проведоха телефонен разговор, в който взаимно се увериха, че прекратяването на огъня в Източна Украйна, договорено вчера, като цяло се спазва, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на комюнике на украинското президентство.

Още по темата
Порошенко и Путин обсъдиха по-нататъшни мерки, които да бъдат предприети с цел примирието да придобие траен характер. Двамата подчертаха необходимостта от максимално участие на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в наблюдаването на ситуацията на място и от сътрудничество за доставяне на украинска и международна хуманитарна помощ за населението на засегнатия от конфликта район.

Путин и Порошенко изразиха взаимно удовлетворение от спазването като цяло на режимана прекратяване на огъня. Двамата се договориха да продължат диалога, съобщи и пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Прекратяването на огъня в Източна Украйна между силите за сигурност и проруските бунтовници, което влезе в сила вчера вечерта, е част от по-общ мирен план за слагане на край на започналия преди 5 месеца конфликт.

Междувременно международният комитет на Червения кръст  обяви, че не е успял да достави в събота хуманитарни помощи в Луганск, поради артилерийска стрелба, предаде Интерфакс. „Тази сутрин ние изпратихме камиони с хуманитарна помощ към Луганск, но артилерийска стрелба ни застави да се върнем в Станица Луганская”, се посочва в съобщение на МКЧК. Не се посочва коя от двете страни е стреляла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: УкрайнаПутинПрошенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12 Тук става въпрос за цената на газа а не за преносни такси.Цената на газа да е единна за всички, преносните такси да зависят от разстоянието до границата на Русия.Още нещо неясно?Така седи въпроса с единната цена.Друг е въпроса ако Германия има участие в разработването на находищата и т.н., тогава тя е собственик с определено участие и ние нямаме право да си тикаме гагата там.А иначе и на мен ми се иска да ни продават най-евтино газа.Ама с това поведение- трудна работа.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силите на Профашисткото правителство само се прегрупират! Използват "примирието" за въоражаване. Профашисткият режим в Киев крои нова провокация, целта е на всяка цена да въвлекат Русия във война! На Порошенко и сие може да се вярва само след кремацията им!
37
0
 
6
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"комисията на малоазийския самолет беше обявила, че резултата от анализа на черните кутии ще бъде предоставен през първата седмица на септември""Скоро очаквайте ново събитие като това с малайзийския самолет, което НАТО ще извършат и ще се опитат да метнат вината на Русия"И ако не успеят да изсценират някаква атака под чужд флаг, НАТО просто ще подправят експертизата и ще кажат, че експертите са стигнали до заключението, че самият Путин е стрелял с базука и лично е свалил самолета.
36
1
 
4
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Ама разбира се, че сега Потрошенко иска мир. Та нали им свършиха парите, изпоизмря им армията, зима се задава и нямат газ, а пък САЩ и НАТО, които са реалните действащи лица, които оркестрираха кризата в Украйна не могат да се намешат директно без да демонстрират пред целия свят, че те са истинските агресори.Путин културно си пасува и сега НАТО са пак на ход. Скоро очаквайте ново събитие като това с малайзийския самолет, което НАТО ще извършат и ще се опитат да метнат вината на Русия.
35
0
 
5
 
! Отговори
стефан пенев преди 9 години
До Наблюдателдобе но не си толкова наблюдателен на какв ЦЕНА ще го направим, понеже нашите партъори от нато и ЕО имат нужда от от газ но не искат да си тровят земята и погледни каде са първите проучвания за щистов газ зашото в дъното на цялата тази история е да ни продават американците нащият шистов газ понеже в америка имат 3 обекта и не им позволяват да отварят други а те имат разработена технология която трябжа да се иплати
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комисията на малоазийския самолет беше обявила, че резултата от анализа на черните кутии ще бъде предоставен през първата седмица на септември.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинские силовики продолжили вести огонь и после 19:00 по московскому времени 5 сентября, в нарушения соглашения, подписанного президентом Украины Петром Порошенко. Как сообщил в субботу LifeNews министр обороны ДНР Владимир Кононов, уже через 15 минут после оговоренного времени украинские военные обстреляли город Горловку и пошли в атаку в районе Тельманово.Ето колко дпазват примирието фашагите в Киев :) После реват "те ни бият".
32
10
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До МарксЕ, какво толкова великолепно е направило досега кремълското джудженце? Нещо построи, някаква голяма война спечели, някакъв златен век на културата ли даде на света? Две военни акции - едната с измама в Грузия, другата с измама в Крим и два свалени самолета - на Качински и малайзийския... Е, и една сюрия опозиционери, убити при неизяснени обстоятелства. Какво му е александърмакедонското?
31
0
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ба си ужаса, хахаха!
30
1
 
4
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Борисов сънува, че е хан Крум и що да види, половината от ръководството на Герб е без една ръка, а другата- без две. -Цветанов, ревнал Ювигият, къде е Цветанов?! - Аа, рекла Фидоскова, вчера му отрязахте и главата, защото ръцете му бяха свършили!
29
0
 
1
 
! Отговори
yan преди 9 години
До АнонименСловосъчетанието "***" много добре показва същността на автора му - комплексирано същество , със силно намален грамаж сиво вещество, което е и гладко като балон. На това същество му е виновен всеки , който отстоява правото и начина си на живот.
28
13
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Това кремълско джудженце ще бъде запомнено от този свят със слава равностойна на тази на Александър Велики и Сюлейман Великолепни! Гениален политик и военен стратег, миротворец и защитник на народа! Такива държавници се раждат през хилядолетие и народите им благоденстват и процъфтяват!
27
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ни занимавате със тия двамата простаци .Да се избиват нас какво ни засяга. Олигарх мафиоз и старшина от КГБ големи авторитети няма що
26
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕРДОГАН е най човечния политик
25
2
 
18
 
! Отговори
! ! ! преди 9 години
Едните правят санкции другите осъществяват планове .... Крим - Руски, Украйна - федерална република ! Когато фактите говорят и боговете мълчат!
24
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
господарят на сибир клекна май САНКЦИЯ+САНКЦИЯ=НАТО
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кога ще падне Киев? Чакам половин година вече, каталясах от чакане! Тоя Путин много несериозен се оказа! Дребен лъжец ще да е?!Вече повече от 40 г. чакам да фалира и Америка, но... все не става?!Туй руснаците и русофилите са най-големите лъжци!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отнеме ли се възможноста на една империя да граби, то тя е обречена.
21
4
 
11
 
! Отговори
kiko1970 преди 9 години
Никакво примирие не се спазва, а напротив воюва си се сериозно. Не разбирам тези президенти, Путин и Порошенко някой лъже ли ги или си представят желаното за действително...В Украйна няма да има мир докато: 1. Порошенко изпълнява чужди нареждания, 2. Путин помага на бунтовниците, 3. Всички Югоизточни области от Одеса до Харков не се отделят от Украйна....това е действителността.
20
16
 
2
 
! Отговори
ЧУФУТ преди 9 години
НИКАКВО СПИРАНЕ НА БОМБИТЕ, ЧАК ДО МАСКВА!