Първо сериозно нарушаване на примирието в Украйна

Стрелбата е в района на град Мариупол
7 сеп 2014 07:36, Елка Василева
233
Първо сериозно нарушаване на примирието в Украйна
Снимка: Reuters

Украинските правителствени сили са подложени на артилерийски обстрел в района на Мариупол, в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Това както изглежда е първото сериозно нарушаване на споразумението за прекратяване на огъня, влязло в действие преди ден и половина.

Пред Ройтерс украински офицер е казал, че украинските военни са били подложени на артилерийски обстрел източно от Мариупол.

Още по темата

Репортер на Ройтерс разказва за продължителна артилерийска стрелба в събота късно вечерта източно от Мариупол и допълва, че е видял камион, газова станция и цех да горят в пределите на града.

Танкове и бронетранспортьори са се отправили към района на стрелбата. Камиони с членове на прокиевска милиция също са преминали по посока на огъня.

Засега украинската армия не съобщава за жертви на обстрела.

Снощи министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република пък съобщи, че позиции на бойци на ДНР са били обстрелвани със системи за залпов огън „Град“ в района на Мариупол и се наложило сепаратистите да отвърнат на огъня. Така се стигнало до сражение с тежко оръжие, предаде ИТАР-ТАСС.

Репортер на Франс прес пък съобщи за силни експлозии в източната зона на Мариупол. Той посочи, че взривовете спрели в 21 ч. и над района се издигал гъст дим. Според репортера пропускателен пункт, под контрола на лоялните на Киев сили, е бил атакуван и обхванат от пламъци. Той се намирал на изхода на града. Три танка са се отправили към пункта, но после бързо са завили наобратно, съобщи репортерът на Франс прес.

Десетки коли на частни лица пък напускали бързо зоната на взривовете и се отправяли в противоположна посока, допълва журналистът от Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: украйнаМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пред Ройтерс украински офицер е казал" и "Репортер на Ройтерс разказва за продължителна артилерийска стрелба" - егати доводите заради които налагат санкции на Русия. Всичко е толкова прозаично, че ЕС играе под диктовката на Обамчо, че даже и децата го разбраха, само не и политиците в Европа.
153
0
 
2
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До Анонимен 174Чак днес видях твоето умотворение. Въпроси: къде е Кримското ханство? Защо сега япончетата подсмърчат за четири островчета? След като Минин и Пожарский с опълчение изхвърлиха ляхите на майна им, колко време (извън това събитие!) Польска е била част от Росийската Империя? Между другото пановете са клали и набивали на кол своите си поляци, потушавали са въстания.
152
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Анонимен (187)Всъщност да, точно този извод цели да си "направим" тази статия :)
151
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Хехе :)Украинците си стрелят на почивки от по 2-3 часа и се прегрупират обратно в "неутралните" буферни територии по фронта още от петък вечерта. Продължава да се стреля с артилерия по жилищни райони в Донецк и други градове. Но това не е било сериозно :)))Сега най-после търпението на опълченците е свършило и това е "сериозно". Жалка слугинска журналистика :)
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 188това не е редовната им армия а запасняци,гледах едно филмче като ги мобилизираха,всичките бяха пияни и се сбиха поможду си
149
5
 
0
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
Киев. Руски военнослужещи обстрелват терористи, преоблечени в униформи на украински военни, предаде УНИАН.Това е съобщил на днешен брифинг представителя на Съвета за нацинална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Лисенко. Обстрел от територията на Русия не е засечен. Руски военни обстрелват терористите преоблечени в униформи на украински военнослужещи. Също така руските диверсанти прибягват до провокации
148
0
 
3
 
! Отговори
Резултата преди 9 години
Честито имаме си ново Преднестровие ничия земя с ничии хора място за контрабанда и обочение на агенти...
147
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно, че руското малцинство в Източна Украйна е най-голямо, но нека кажем на хората колко е точно: 30 %.От тези 30% има мъже, жежи, деца, старци. Дори и да преувеличим, че мъжете са половината от тези 30%. Мъжете в сметката искате да ми кажете, че са толкова много и издържат на напъните на редовна армия? Това е абсурд!А какво, останалите 70% дето са си украинци, да ги оставим да станат роби на 30% руснаци ли? Те и до сега бяха роби. Винаги на руското малцинство досега се даваше повече.
146
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавие: Първо сериозно нарушаване на примирието в УкрайнаСтатия: Украинските правителствени сили са подложени на артилерийски обстрел в района на Мариупол, в Източна УкрайнаИзвод: Руснаците не искат войната да спре.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
единия ден сключват примирие, другия е нарушено , за какво изобщо ни занимавате с тея ?
144
18
 
7
 
! Отговори
RAD преди 9 години
До plВсъщност, който е тръгнал срещу цивилизования свят е ял бухалката.Та време е и "меца" да разбере, че само с газова примка, нерегламентирана патаклама и размахване на пръст срещу Европа и САЩ няма да стане!
143
14
 
9
 
! Отговори
Орак! преди 9 години
Не влиза в американските интереси да има мир в Украйна и мир няма да има! Когато янките кажат, че трябва да има мир в Украйна, тогава наистина там ще има мир. Когато те разрешат, позволят да има мир в Украйна, тогава в Украйна наистина ще настъпи мир. НО С ТЯХНО ПОЗВОЛЕНИЕ! С ТЯХНОТО СЪГЛАСИЕ! ПУТИН ТРЯБВА ДА ПРЕГОВАРЯ С ОБАМАТА ЗА МИР И ДА МОЛИ БАРАК ЗА МИР. ЗАЩОТО ДАЛИ ДА ИМА МИР ИЛИ ВОЙНА В УКРАЙНА РЕШАВА ЕДИНСТВЕНО БАРАК И НИКОЙ ДРУГ!
142
5
 
18
 
! Отговори
Орак! преди 9 години
ПРИМИРИЕТО НЯМА ДА СЕ СПАЗВА!!! Тъй като украинците са едни марионетки. а не страна по споразумението. Да, кукли-марионетки на които конците се дърпат във Вашингтон. И знаете както беше със Славка Славова и нейният "Педя Човек-Лакът брада" накъдето му дръпне конците, натам се завърташе човечето. А "Педя човек-лакът брада" в момента е президента Прасенко, сложен на власт в Киев от своите господари във Вашингтон, чиято марионетка е. Господарите му в Юесей не искат мир в Украйна и мир няма да има!
141
1
 
8
 
! Отговори
много кухо! преди 9 години
До РадойА след като руснаците заговорех немски, същото щеше да стане и с англичаните и французите. Париж и Лондон щяха да останат в историята, щяха да бъдат "столици" на НЕМСКИТЕ ПРОТЕКТОРАТИ ФРАНКРАЙХ И ЕНГЛАНД. За това случаааайно да си се замислял някога? Или откъде толкова акъл ще кажеш? В една празна глава кънтяща на кухо. Чърчил *** ли е според теб, че стана съюзник със Сталин,а не с Хитлер, който дори изпрати дясната си ръка Рудолф Хес на мисия в ГРОС БРИТАНИЕН? А сър го арестува.
140
19
 
7
 
! Отговори
Радой преди 9 години
До Анонимен--174;Забрави да добавиш че германците за 3 месеца до Москва. Сега щяха да говорят немски.Благодарение на военната помощ от САЩ успяха да отблъснат немците за 3 год.Впрочем тя ПРИРОДАТА победи Наполеон и Хитлер а не руснаците,
139
17
 
5
 
! Отговори
Радой преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ--164; Русия е известна с това че много пъти е имало канибализъм. Повреме на войната когато руснаците измираха от глад Сталин правеше ЗАПОИ, Ана Жданов му доставяха специалитети в Ленинград.Пример за слидарност е Германския генерален щаб където Ген. Цайцлер се разпорежда да се хранят с ВОЙНИШКА ДАЖБА.
138
1
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Нищо с9лучайно ! Взривили са офиса на КТБ и са отмъкнали 205 - те милиона търсени от Цацаров с три камиона и с танкове за охрана !
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ройтерс ИТАР ТАСС INN все платени нагли лъжци
136
5
 
28
 
! Отговори
Морския преди 9 години
ЗАщо цитирате само Ройтерс? Четете и други западни медии. Четете например СNN от 05.09 2014г.edition.cnn . Статия на Дейвид Роткопф. Растмусен в Уелс предлага да подготвят 4000 войници, които да реагират мигновено ако Русия нападне Украйна. И при това предложение на Расмусен журналиста пише , че на Путин ще му трябват доктори ,защото ще се спука от смя
135
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1571 кримското ханство изгори москва 1905 Япония наби Русия Кримската война лиши меца от Флот Полша също е превземала москва те такива неща от историята