ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия

Мерките ще влизат в сила поетапно, през следващите дни
Обновена: 8 сеп 2014 22:52 | 8 сеп 2014 22:40, Миглена Иванова
235
ЕС одобри разширяването на санкциите срещу Русия
Снимка БТА

Съветът на Европейския съюз (ЕС) е одобрил разширяването на санкциите срещу Русия, съобщи председателят на Съвета Херман Ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС.

“Пакетът от допълнителни ограничителни мерки срещу Русия разширява целенасочените мерки от 31 юли”, коментира Ромпой след извънредното заседание на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Още по темата
Той поясни, че санкциите са направени така, че действието им да се смекчава при промяна на курса в действията на Русия по отношение дестабилизацията на Източна Украйна.

Новите санкции се предвижда да влязат в сила през следващите дни. Целта е да се остави време за оценка на изпълнението на примирието в Украйна, поясни председателят на Европейския съюз.

Когато санкциите бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, ще се изясни и точният им характер. Това ще стане през следващите дни.

Последният пакет от ограничителни мерки срещу руската икономика Брюксел прие в края на юли, припомня информационната агенция.

Според публикации в различни медии обект на най-новите мерки са руските държавни петролни компании –
Роснефт, Транснефт и Газпромнефт.
 

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Русияессанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
37
 
! Отговори
бочко преди 9 години
Финландия ,Италия ,Чехия и Словакия са блокирали приемането на санкциите ... не всички дипломати в този ес са *** ,вместо да гледат как да съживят икономиката в по-бедните страни ,те ни забиват още повече и политиканстват ... комунистите бяха цвете в сравнение с тези ***
144
0
 
34
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ И СМЯТА ГАЙТНЪР БИВШ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ЗА БАНКОВАТА СИСТЕМА В САЩ И КАК СЕ ИЗКРИВЯВА,,,КАК ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЗИМА РЕШЕНИЯ ДА СЕ ПЕЧАТАТ НОВИ И НОВИ ПАРИ И СЕ ТОВАРИДАНАКОПЛАТЕЦА РАЗБИРАЙ ТЕЗИ ГЛУПЦИ И КОРУМПИРАНИ ПРАВИТЕЛСТВА КОИТО ИНВЕСТИРАТ В АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА И АМЕРИКАНСКИШТЕ ФОНДОВЕ..РЕАЛНО САЩ НИКОГА НЯМА ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ НА АФРИКА..АЗИЯ..ЛАТИНСКА АМЕРИКА..САЩ СЕ ОКАЗВА НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАЛОН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ..АКО ИСКАТЕ НАДУВАЙТЕ ЕДИН СПЕУКАН БАЛОН,,
143
1
 
34
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Колониалиэмът е форма на КАПИТАЛИЭЪМ, който подкрепя експлоатацията и социалната промяна (в случая цяла Европа, която се ТРЕСЕ от дългове и лишения)!!! Апропо, обаче ние живеем в ерата на нов вид свръхконсервативен капиталиэъм, такъв какъвто ни го СПРЕТНАХА - Меркел и Афроамериканеца, в който всички се чувстваме ощетени, губещи и ОГРАБЕНИ!!!
142
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BULGARIAN KINGDOM AND TARNOVO CONSTITUTION... ZZARSTVO BALGARIA I TARNOVSSKATA KONSSTITUZZIA... republikite SSa PRESSTUPNI OObrazuvania, NOSSAT SAMO NESTASSTIA i RAZRUHA na CHOVECHESSTVOTO... TRABVA DA SSe VASSTANOVAT VSSICHKI ZZARSTVA na ZEMATA za da IMA HARMONICHNO RAZVITIE, BALANSS, MIR i SSPOKOIISSTVIE... BALGARITE TRABVA da POKAZZAT na SSveta Koii E PRAVILNIA PAT KAM BUDESTETO - ZZARSTVO BALGARIA - ZZARSTVO RUSSIA - BOG - ZZAR - OTECHESSTVO - SSAEDINENIETO PRAVI SSILATA... ZZARSTVO BALGARIA I TARNOVSSKATA KONSSTITUZZIA... BULGARIAN KINGDOM AND TARNOVO CONSTITUTION...
141
3
 
35
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Вола рие с рогата си, но всичката пръс пада на гърба му- това са санкциите на изхабените западни страни-да ги съжаляваш,но отминаха ония времена,когато безнаказано вилнееха по целия свят.
140
0
 
33
 
! Отговори
zzzzz преди 9 години
6evron da ponese i zaguba nemoge ve4no da pribira pari
139
2
 
50
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА ЗА ДРЕБНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В САЩ,,,НАПУСКАТТОВА Е ВАЛИДНО И ЗА ГОЛЕМИТЕ НОЗАСЕГА Е ТАЙНА КОЯТО СЕ ПАЗИ С ЦЕЛ ДА НЯМА ПАНИКА РЕАЛНО ИМА ТОТАЛЕН СРИВ В АМЕРИКАНСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА И АМЕРИКАНСКИТЕ АКЦИИКОЙ ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В СТРАНА СЛЕД КАТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ПРИЧИНА ДА ТИ БЛОКИРАТ СМЕТКИТЕ И ДА ТИ ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ..ДА НЕ ТИ ДАДАТ ВИЗА И ДА ТИ СЪСИПАТ БИЗНЕСА АМЕРИКАНСКИТЕ АКУЛИ..КЪДЕ ПО СИГУРЕН И ПЕЧЕЛИВШ Е АЗИАТСКИЯ ПАЗАР
138
3
 
48
 
! Отговори
Само питам ЕС преди 9 години
Кой свали малайския самолет, господа от ЕС?Що потулихте случая?Що се изсулвате като пръдня из ***?
137
4
 
53
 
! Отговори
Гнафт преди 9 години
Очевидно ситуацията в Украйна не е причина за санкциите. Запада предизвиква Русия да започне война. Обама или е безнадеждно луд или притежава мощни секретни оръжия даващи му увереност в победата при една евентуална война с Русия. За жалост пророчествата започнаха да се изпълняват като на филм и света поема пътя към глобална война и унищожение.
136
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** фалирахааааааа!!!!! СУУУУУПЕЕЕЕЕЕР!!!!
135
3
 
63
 
! Отговори
НОМЕР 11 преди 9 години
Американците са подпалвачи на войни,а нашия президент е техен слуга.На срещата на НАТО в Уелс Ердоган се държеше към Плевнелиев като към *** . Умрях от срам!
134
25
 
41
 
! Отговори
капиталист преди 9 години
до 213.......Чудиш се защо Украйнците излязоха на площада? Аз ще ти кажа,заради стремителното обедняване на Украйнския народ,те взимат по малки заплати дори и от нас,и зависимоста си от Русия,защото всички зависими държави от Русия са бедни,примери искаш ли че неса малко? И народа на Украйна пойска промяна......тебе 96 година Американците ли те изкараха на площада или жан Догановата инфлация?
133
26
 
37
 
! Отговори
капиталист преди 9 години
Бедния Руски народ ще стане още по беден заради червените престъпления на каратиста ***,на бедния Руски народ един ден ще му писне и ще излезе на площада,лошото е че там калашника още играе важна роля,но дните са преброени,после кажете че пак САЩ и ЕС са вйновни
132
9
 
35
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
Преди санкциите да вдигнем стена за да не бягат към Европа.
131
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този недоносен слаботелесник с немъжествено излъчване може ли да роди някаква смела идея и да я изговори, като е видно от самолет, че като му тропнеш, си мокри скъпия костюм, дето и ние му го купуваме.Нямаме причини да си мислим, че и там не се поставят хора за разни цели, както е и при нас.Може да си *** като слонски ***, но като ставаш за зависим и работиш под диктат-чудесна марионетка.
130
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера гледах клип и четох, че е ясна причината за катастрофата, малайзийците са установили, че самолетът е свален с ракета въздух-въздух с "гореща глава".Това личало по вида на остатъците на самолета, тези ракети ги прицелвали в двигателите.Дългото мълчание, независимо от твърденията, че резултатът ще излезе за 24 часа, е много показателно.Очаквам кметът на Хага да се извини на дъщерята на Путин.Поредният нескопосан сценарий и предварително натрапвани отрицателни герои.
129
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука два-три трола начело с тошето христов се опитват да създадат впечатление за подкреоата към русия. Продължавайте ***, заслужете си надниците от "другатя" Путин.
128
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 193Нека първо да видим нашата хунта и отношението й към българите, та тогава да даваме акъл на другите.
127
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В зоопарка виси табела "Не дразнете лъва"Най-много да ядосат Путин с тея санкции "след дъжд качулка" и да нападне Украйна с всички войски. Така или иначе санкции са наложени - значи нищо не губи.А може би това е целта на ЕС?
126
0
 
36
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
така е гогъл ще помага с превода,незнам рускичесто ме блокират от сайта че не им изнася като пиша истини