Ресорите в новата ЕК все още не са разпределени

Очаква се съставът на комисията да бъде обявен утре
9 сеп 2014 14:56, Анисия Иванова
0
Ресорите в новата ЕК все още не са разпределени
Жан-Клод Юнкер. Снимка: Reuters

Ресорите в новата ЕК все още не са разпределени. Новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер продължава да работи денонощно по състава на новата ЕК. Не е известно кога точно утре ще бъде представена новата комисия. Това съобщи на пресконференция говорителят на ЕК Мина Андреева.

Още по темата
Разговорите продължават, окончателният избор на председателя не е направен, поясни тя, цитирана от БТА.

С всеки кандидат биват обсъждани по няколко възможности, трябва личните компетенции да съвпадат изцяло с определения ресор, заяви Андреева.

Миналата седмица Съветът на ЕС одобри списъка с предложенията на държавите от Общността за бъдещите еврокомисари. След очакваното утрешно оповестяване на състава на комисията и разпределението на отговорностите в нея предстои Европейският парламент да изслуша номинираните, а след това да гласува поименния състав на ЕК.

Вчера БНР съобщи, че очакванията са българският представител Кристалина Георгиева, която е номинирана за втори мандат като еврокомисар, да получи ресор "Бюджет" в бъдещата ЕК.

Очаква се да й бъдат поверени и отговорности, свързани с човешките ресурси в Еврокомисията, както и да бъде един от заместник-председателите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: съставЖан-Клод Юнкерек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари