Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб

Москва: Руски военни самолети не са се приближавали до "Торонто"
Обновена: 9 сеп 2014 09:03 | 9 сеп 2014 07:57,
514
Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб
Снимка: Reuters

Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб, участващ в учение на НАТО в Черно море, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Канадският министър на националната отбрана Робърт (Роб) Никълсън съобщи, че единият от самолетите дори е прелетял над фрегатата "Торонто" край южното крайбрежие на Украйна. Руските изтребители не са създали никаква заплаха за фрегатата, призна той, но определи техните действия като "ненужно провокативни" и пораждащи риск от още по-голямо увеличаване на напрежението в региона в момент, когато крехкото прекратяване на огъня в Източна Украйна между армията и проруските бунтовници едва
започва да се затвърждава.

Канада и нейните съюзници участват в мерки за успокояване наУкрайна като "пряк резултат от от военната агресия и нахлуване в (страната) от режима на Путин", подчерта Никълсън.Международното учение "Сий бриз 2014" започна вчера и завършва утре.

Канадският министър на външните работи Джон Беърд предупреди, че страната му може да наложи още санкции на Русия, за да убеди президента Владимир Путин да промени своята позиция не само за Източна Украйна, но и за Крим.

Това стана на фона на съобщенията, че Европейският съюз и Съединените щати са подготвили нови наказателни мерки срещу Руската федерация. ЕС и САЩ обаче ще изкачат няколко с прилагането на санкциите, за да дадат шанс на примирието в Украйна.

Руски военни самолети не са се приближавали до канадския военен кораб "Торонто", участващ във военни учения на НАТО в Черно море, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Самолетите Су-24 и Ан-26 на руските военновъздушни сили действително са прелетели над Черно море. Този полет е бил планиран и маршрутът му е бил над района, в който се е намирал канадският кораб. Двете машини обаче не са се доближавали до плавателния съд, увери Конашенков.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
8
 
34
 
! Отговори
Прозд селянин преди 9 години
Начи, тва са бойни кораби. На учения. Учението е отработване на бойни задачи в мирно време. Единственият вероятен противник на НАТО в Черно море е Русия. Тоизд, отработвали са бойни задачи срещу Русия. А когато се появили един Су-24 (щурмовик, а не изтребител) и един Ан-26 (транспортник или разузнавателен, а не изтребител), екипажът на канадския боен кораб, вместо да се зарадва на възможността да отработва бойните задачи по реални цели, напълнил памперсите. Просълзително.
394
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това vbox7/play:3fccdbad08 не е като Кончита Вурст май!!? Красиви ама нахъсани момичета!! Ами ако насреща е някой мужик? Ко прайм?Потъна гемията у църно море.
393
8
 
34
 
! Отговори
! преди 9 години
като са толкова отворени защо не навлязат във водите около Крим?
392
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви откази на радарите ?радарите си бачкат, никой не се хваща на глупостите на ***
391
9
 
32
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Явно натовците вече са намерили начин да избегнат руското заглушаване. Не пише за отказ на радарите на канадския кораб. Какво казва ТАСС по темата?
390
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 393Ако не беше руснакът Менделеев, как сега твоите любими човекоунищожители, биха постигнали нещо, без гениалната му система на химичните елементите и техните свойства.--------------- Много хора са се занимавали с класификация на хим. елементи, не само Менделеев. Таблицата в сегашния и вид е коригирана, не е оригиналната, съставена от Менделеев.
389
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тея ръждиви су- та много страшни бе
388
9
 
38
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Руските изтребители могат да си кръжят където си искат - виждат се, но апаратурата ну ги лови...
387
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво търси канадски военен кораб в черно море?.
386
8
 
39
 
! Отговори
бореца преди 9 години
До колкото има някакви писания се оказва че екипажа им се състои от около 20% от жени!Абе тия западняци съвсем са изперкали толкова много жени на борда и то на военен кораб направо си е за смях и прелетял някакъв си там изтребител и те взели че взели и напълнили прашките от страх и те ще воюват Боже опази такъв екипаж!Сега ще ли да съдят руснаците за този инцидент Боже какъв смях и то за такава претендираща за величие сила като Канада!
385
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо руснаците на направят съвместно учение заедно с Куба И Венецуела в Мексиканския залив? Ей тъй да потренират малко до брега на САЩ за мир така да се каже.
384
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прелитането на военен самолет в близост до военен кораб на друга страна , без предварително да бъде установен контакт дори и в международни води се тълкува като нападение. Това са откровени провокации от руска страна във стила на случката с "Доналд Кук" -ако НАТО-вците се наакат и свалят невъоръжения самолет - чудесно , тогава сме жертви . Ако пък решат да не реагират ще ги облитаме симулирайки атаки докато свърши горивото и после ще разказваме как са се наакали като са видели тайното ни оръжие
383
10
 
52
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 468: Е като са в международни води, какво тогава реват че и руснаците са там :))) Международните води са за всеки, само с една малка поодробност, акваторията на цялото черно море дори и международната и част е с рестрикции и ограничения за страни несъседни или нямащи излаз на това море :)) Тоест, чужденците дори в международната част, ничията част, са си чужденци, а ние , руснаците, турците, румънците,грузинците и засега и укрите ( скоро може и да не са ) сме си нашето море , капиш
382
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДойнКъде е Канада, къде е Черно море?------------Ми те не са в твоето море, те са в морето на Украйна, Турция и Румъния и в международни води...
381
8
 
32
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Анонимен179 ЦИНИЧЕН ***!!!Атомните бомби са 45, а преди това са стояли и нищо не са правили ...*** *** *** ...
380
12
 
77
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Е га ти смелите канадци, не били трепнали дори, бравос, ето тия ще оправят руснаците хахахаха.. Смях, веднага и те зареваха за провокативно облитане хахахах. Че те какво си мислят, ще правят НАТО учения под носа на Русия, и тя няма да ги следи , айде бе, това да не ви е бащиния черно море че да си развявате коня там без да има контрол :))) Защо турските кораби например участващи не се оплакват а, а само хамериканосите велики , смешниците :)))))
379
9
 
40
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Da vkarat o6te 1 korab v 4erno more i 6te 4etem "Kanadski korab be potopen v 4erno more"
378
13
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека тези, които считат, че Русия е държава, изостанала във военно техническо отношение, да намерят в youtube "Чем Россия напугала НАТО". И да видят нагледно за какво преимущество на руската армия става въпрос. С картинки е показано, като за американци (и канадци).
377
13
 
64
 
! Отговори
тутиторумто преди 9 години
Какъв го дири КАНлъ-АДСКАта гемия в нашето Черно море. Желаят да превърнат от Евсиняка в Авсиняк ли. Но ще е за тяхна сметка.
376
10
 
62
 
! Отговори
честит преди 9 години
До 454 Аз си го обвинявам така. Сената или Конгреса имат свои целеви фондове за гражданско влияние по света или както искате го кажете. И чрез тях плащат на медиите, особено в бившите соц страни да оформят мнение срещу Русия и особено срещу Путин.Тия пари се разпределят чрез различните НПОта и фондацийки. Примерно Америка за България се финансира от ам. държавни фондове и ВИНАГИ американския посланик е е борда на фондацията. Еми на Икомедия тази им фондацийка им е основния спонсор