Ако искаме успех в Сирия, трябва да имаме способни партньори!

Американският конгрес коментира речта на Обама за джихадистите
Обновена: 11 сеп 2014 08:28 | 11 сеп 2014 08:24, Анисия Иванова
20
Ако искаме успех в Сирия, трябва да имаме способни партньори!

Републиканци и демократи от американския конгрес реагираха с коментари на обявената днес стратегия на президента Барак Обама за противодействие на джихадистката организация "Ислямска държава" в Близкия изток, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Стратегията предвижда разширяване на въздушните удари по цели на ислямистите в Ирак, но за пръв път и в Сирия, обучение и екипиране на иракските сили и на сирийската опозиция и създаване на "широка коалиция" от държави за борба с ислямистите.

"Една реч не е същото като стратегия", коментира председателят на Камарата на представителите, републиканецът
 Джон Бейнър, според когото остават много въпроси за начина, по който президентът възнамерява да действа "Ислямска държава" не е свързана с исторически признати граници и стратегията за победа над нея трябва да признае тази реалност.

Ако искаме да постигнем успех в Сирия, както и в Ирак,трябва да имаме способни партньори на място", заяви влиятелният демократ Адам Смит, който допълни, че подкрепя намерението на президентската администрация да организира военни обучения за сирийската опозиция.

Влиятелният републикански сенатор Саксби Чамблис от Джорджия заяви, че е окуражен от обръщението на Обама днес и ще подкрепи стратегията му.

Подкрепа за президента изрази и републиканският председател на комисията за разузнаването в Камарата на представителите Майк Роджърс.

Президентът притежава правомощия да удари ислямистите в краткосрочен план, но ако военната кампания се проточи, ще е необходимо одобрено от Конгреса разрешение за използване на въоръжените сили, предупреди председателят на комисията за външни отношения в Сената, демократът Робърт Менендес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Ти колко пъти си ходил в Сирия, та да знаеш каква е истинита, или това което излъчат по CNN и BTV ти е достатъчно?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платените прозападни НПО *** се бяха разсеяли нещо ;DДоре, че се усетиха да довтасат и да ръсят простотии, че се бях загрижил за съдбата на световната дерьмокрация
9
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
А защо има гражданска война в Сирия? А защо щеше да има и в Украйна?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В САЩ се гласува закон за 500 млн $ помощ"Американците така и не схванаа, че трябва да престанат да печатат парите като вестници.Наистина ще вземат да фалират, преди да успеят да предизвикат нова световна война и тогава язък им за старанията в Украйна.
7
0
 
10
 
! Отговори
И те така преди 9 години
Обърнете внимание на нещо много важно. Каква е разликата между сирийската опозиция и т. нар.,, сепаратисти'' в Източна Украйна? Защо Русия е санкционирана за това, че не прави нищо в Украйна, а В САЩ се гласува закон за 500 млн $ помощ за т. нар. ,,Сирийска свободна армия"? Значи в Украйна, бунтовниците са агресори изправящи се срещу легитимната власт, а в Сирия това е народна воля! Стига с това безочие! Ние не сме стадо *** (американци), никой не вярва на медийната ви пропаганда!
6
0
 
8
 
! Отговори
И те така преди 9 години
Тази т. нар. ,,Война срещу ИДИЛ", която е част от т. нар. ,,Война срещу тероризма" , е само претекст за САЩ и в този смисъл връзката между тях може да се определи, като брак по сметка. Сега започва завръщането на американските войници в Ирак, чието пълно изтегляне трябваше да е осъществено до края на годината. Но най-важното е това, че сега ще може да се борят с ,,агресора'' Асад и да помогнат на извергите от т. нар. ,,Сирийска свободна армия".
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
способни партньори - ето ги -Плевньо,Шаламанов, Паси са готови да поведат войското при НАЗЕМНИ операции;вече са си купили противогазите и сега тренират на полигони.Слава на смелите български натовци, които при повикване с пръст от Обама и в Украйна ще отидат да се бият,а не само да говорят.Чакам тяхния светъл пример!
4
0
 
10
 
! Отговори
Трудовакъ до №3 преди 9 години
Т.н. Свободна сирийска армия са най - обикновени гащници, които като видят джихадистките наемници се пръскат панически като пилци. И какво значи свободна армия - свободна от какво и от кого. Не става ясно и не е ясно и до ден днешен. Единствената реална сила в Сирия, която действа законно против терористите са армията и полицията, силите на "Хизбулла"и кюрдските милиции. Защо САЩ и съюзниците им не си сътрудничат с тях, за да смажат бързо и ефективно терористите е въпрос без логичен отговор.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тарикатчета са пиндостанските ***. Свикнали са все някой да вади кестените от огъня заради тях, а те накрая да се появят и да оберат лаврите. Иначе да воюват срещу туземното население, да бомбардират сватби или собствените си позиции цена нямат.Не са водили война на собтвена територия,тоа им е проблема на пиндостанските ***. Това обаче ще се промени скоро. Този път ще ядат дебелия. Има само два вида американци - вече добри и още живи. Прогнозирам скорошно задобряване на целите ФАЩ.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Обама правителството на Сирия е незаконно. И трябва да се подкрепи на място Опозицията !Ама в Сирия е и АлКайда , А също и вРедовните войници на Асад , които поотделно се бият срещу Джихадистите ! САЩ разчита на съюзниците си Саудитска Арабия, Турция , Йордания, Египед да се включат !
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако искаме да постигнем успех в Сирия, както и в Ирак,трябва да имаме способни партньори на място", заяви влиятелният демократ Адам Смит", понеже все някой ще трябва да го отнесе! обама, коалицията за да има успех, трябва да е със законното правителство на сирия! това, заради което вие създадохте джихадистите и ги въоръжихте!