Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин

"Мирният сценарий не харесва на някои хора"
12 сеп 2014 20:28,
242
Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди,  че новият пакет санкции срещу Русия на практика подкопава мирния процесв Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано днес САЩ въведоха нови ограничения срещу руски компании заради действията на Москва в Украйна. Сред потърпевшите са Газпром, Газпром нефт, Лукойл, руската Сбербанк и др. Въведените санкции забраняват износ на стоки, услуги и технологии в подкрепа на руски проекти за добив на петрол на дълбоководни участъци, арктическия шелф или шистови пластове.

Още по темата
"По отношение на санкциите, които бяха въведени днес или вчера, то всичко това изглежда странно, даже на този фон (мирнияпроцес) да се използват санкционни механизми", отговори Путин на журналистически въпрос. Руският президент каза, че наскоро се e договорил по телефона с украинския си колега Петро Порошенко за "прехвърляне в мирно русло" на конфликта в Украйна. Според Путин след това мирният процес е започнал, което се е отразило положително на украинския югоизток.

"Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин и предположи, че "на някого не се харесва мирният сценарий". Той изрази мнение, че разширяването на списъка на ЕС за визова забрана с имената на още руски чиновници няма да нанесе голяма вреда на Русия. "Колкото по-малко наши длъжностни лица и ръководители на големи компании пътуват някъде по чужбина и повече се занимават с текущите дела, толкова по-добре", каза Путин.

Той добави, че това се отнася и за депутатите от Държавната дума, които "трябва по-често да общуват с избирателите си, а не да си пекат търбуха някъде по чуждестранните курорти", съобщи ИТАР-ТАСС.

Владимир Путин заяви още, че ще се съгласи с налагането на нови ответни санкции срещу Запада, само ако те бъдат от полза за руските производители, предаде още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хора всичко е театър бомби терористи фашисти сащ и русия имат свръх технологии играещи с климата контролиращи щовешка психика могат да те накарат и гол да танцуваш несъзнателно
85
3
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Сеееекс!
84
1
 
1
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Боко пита Цецо: -Абе ти още ли ги копаш с оня багер? Спри, че Владо вика, че подкопаваме мира!
83
2
 
3
 
! Отговори
Миротворец преди 9 години
Става дума, че санкциите подкопават Русский мир.
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барак, пич! Слушай ме сега какво ти говоря пич, значи кажи на твойте началници, че няма смисъл, да се откажат по-добре. Знам че много ги боли, но Крим вече е руски и връщане назад няма, хората там искат така. Твойте началници не трябваше да правят бъркотията в Украйна, затова Путин ги понашляпа с Крим. Ако не мирне едно дете като го нашляпат, следва още бой, нали така! Кажи им на твойте началници да внимават в картинката. Мечката е търпелива, но разгневи ли се става страшно.
81
15
 
6
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
По стар СССРски почин другаря *** започва световна борба за мир, създавайки нови и нови оръжия и нападайки съседните си държави!? За близо 90 год. тази борба за мир създаде всичките терористични движения и разбуни целия свят!
80
0
 
7
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Ко стана с MH17?
79
3
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Исмаиле да знаеш, че ви стискам палци, да се изрепчите на Путин!)))))))))
78
5
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До ИсмаилTи гледай Путин да не поразшири малко Босфора с петдесетина километра наляво и двадесет надясно.
77
0
 
0
 
! Отговори
Исмаил до 101 преди 9 години
Ало Ало....
76
13
 
8
 
! Отговори
Исмаил до 96 преди 9 години
Че на *** *** не му остана за целуване..ха..ха.Стопи се джуджето от попарата която си надроби сам..ха..хаСега предизвика Украйна да намрази Русия завинаги и Украйна вече идва при нас в НАТО.И руската мечка ще седи в ъгъла .....в зоопарка
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 90Когато една рубла плати руски кораб минаващ през Босфора на Турция, ела ми се обади, Исмаилчо малоумний!
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената партия, която не е слуга на краварите уса! АТАКА ПОБЕДА!
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za svetlo badeshte, glasuvaite za ATAKA!!!
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za svetlo badeshte, glasuvaite za ATALA!!!
71
8
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Раша форевър!
70
6
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Дано Исмаил да е прав, че ми дойде до гуша от тоя *** и Раша да ги махне по- скоро от картата на света, о Босфора да се поразшири!
69
1
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
USA,EVROPA ---ANARHIA V MEGDUNARODNITE OTNOSHENIA.
68
6
 
16
 
! Отговори
носи на болка преди 9 години
Оказва се, че санкционирания Путин носи на болка много повече, от колкото санкциониращият го Обама! Обамата е безсилен пред Путин!
67
19
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Май следващата санкция:Ердоган ще къса билетчетата за руски плавателни и летателни съдове и чинии преминаващи през Босфора.Всяка руска гемия с винетка .Русия вече няма работа в Черно море. Черно море е територия на НАТО