Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин

"Мирният сценарий не харесва на някои хора"
12 сеп 2014 20:28,
242
Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди,  че новият пакет санкции срещу Русия на практика подкопава мирния процесв Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано днес САЩ въведоха нови ограничения срещу руски компании заради действията на Москва в Украйна. Сред потърпевшите са Газпром, Газпром нефт, Лукойл, руската Сбербанк и др. Въведените санкции забраняват износ на стоки, услуги и технологии в подкрепа на руски проекти за добив на петрол на дълбоководни участъци, арктическия шелф или шистови пластове.

Още по темата
"По отношение на санкциите, които бяха въведени днес или вчера, то всичко това изглежда странно, даже на този фон (мирнияпроцес) да се използват санкционни механизми", отговори Путин на журналистически въпрос. Руският президент каза, че наскоро се e договорил по телефона с украинския си колега Петро Порошенко за "прехвърляне в мирно русло" на конфликта в Украйна. Според Путин след това мирният процес е започнал, което се е отразило положително на украинския югоизток.

"Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин и предположи, че "на някого не се харесва мирният сценарий". Той изрази мнение, че разширяването на списъка на ЕС за визова забрана с имената на още руски чиновници няма да нанесе голяма вреда на Русия. "Колкото по-малко наши длъжностни лица и ръководители на големи компании пътуват някъде по чужбина и повече се занимават с текущите дела, толкова по-добре", каза Путин.

Той добави, че това се отнася и за депутатите от Държавната дума, които "трябва по-често да общуват с избирателите си, а не да си пекат търбуха някъде по чуждестранните курорти", съобщи ИТАР-ТАСС.

Владимир Путин заяви още, че ще се съгласи с налагането на нови ответни санкции срещу Запада, само ако те бъдат от полза за руските производители, предаде още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Айларипи преди 9 години
Писанчо, да не съм ви по граждански договор бе?)
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Айларипи: Като кой например?
64
1
 
0
 
! Отговори
Айларипи преди 9 години
Прочетете внимателно предишния ми коментар и се опитайте да го осмислите, моля ви.
63
7
 
25
 
! Отговори
Русия не е враг преди 9 години
Русия не е враг на България! Най-големите врагове на България са Сащ, Нато и ЕС!
62
9
 
14
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
НЯМА НИЩО НЕРАЗБРАНО ! МЕЖДУНАРОДНИТЕ УБИЙЦИ /САЩ/ ИСКАТ ОЩЕ УБИЙСТВА ,НО СЕГА ДА СА В УКРАЙНА И ДА УЯЗВЯТ ПУТИН ! ОТГОВОРА Е : КАКВО ПРАВИТЕ ВЪВ СЕДЕМДЕСЕТ И СИДЕМ СТРАНИ ,НА КОИТО СРИНАХТЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА И ТОВА НАРИЧАТЕ ДЕМОКРАЦИЯ
61
5
 
0
 
! Отговори
Айларипи преди 9 години
Само ще кажа, че в ГЩ на РФ има няколко извънземни и ще си замълча...
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 80 Оппааа...бил си Някой, а не Николай..извини ме, кошник!
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqma da minat i 60 dni! Vseki koito glasuva za partiq ATAKA, shte ima svetlo badeshte!
58
4
 
5
 
! Отговори
атака преди 9 години
до 56 картите ще се раздават и от много по съвършенни мироопазващи инструменти ту 160 северодвинск василии долгоруки системата хибини пак фа 55 системата периметър дънни ракети и още много много фактори за използването им дори и да не се мисли разговорите ще бъдат краино сурови и кратки
57
1
 
2
 
! Отговори
.... преди 9 години
Като си *** ограничен с промит мозък няма как да се осетиш
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ....Боже така ли не разбрахте че украинците си го свалиха самолета ...--------------ne razbrahme...
55
12
 
19
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Такива са фактите! Това е положението! Сега маймуните искат да разрушат Русия икономически. Те си мислят с маймунските мозъчета, че Самодържецът ще легне по гръб и ще маха с лапички... Обонго, ти си пълен ***. Ако Раша усети, че губи, тя ще изпепели САЩ, а ЕС ще бъде надупен по най- унизителният в историята си начин. ***, пфу!
54
8
 
14
 
! Отговори
.... преди 9 години
Боже така ли не разбрахте че украинците си го свалиха самолета ... Вижте само как започнаха да ограбват украинския народ почти са купили вече цялата им газопреносна система .... после шеврон ще почне да добива газ там защото са богати на шистов газ всичко само за кинти се прави .Не съм русофил но статистиката е такава че Сащ имат над 50 воини на чужда територия нито една страна няма такава цифра следва Сащ са наи големите терористи ако ги нямаше една воина нямаше да има ... толкова народ изтрепа
53
15
 
12
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Не знам какво ги противопоставяте Путин на американците !Пука им на тия отвъд океана ,че рустаци се избиват с руснаци !Путин е голям проблем на самите руснаци , само че тепърва ще го разбират !
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук настана садо мазо между стари познайници русофоби срещу русофили. и нищо по темата.
51
2
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Василев, излагаш се! Аре да се уважаваме...
50
6
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 64Нужна ми беше твоята морална подкрепа! Благодаря ти!
49
6
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Да бе, да, пускови модели, ХАХАХАХАХА! Затова ли цялата Армада на УСА напусна Средиземно море, след няколкото свалени томахавки и ефове?
48
6
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 57 То и на теб трябва да ти изписват хапчета за лабилни нерви, ама никой не го прави на проблем, нали?
47
10
 
15
 
! Отговори
123 преди 9 години
САЩ и ЕС се проявяват като големи подлеци. Дори американските експерти доказват, че самолетът е свален от коломойските фашисти, знаят го, имат доказателства, но си държат на това, че Русия е виновна. Според тях Русия е виновна за техните грешки, ялова политика, двоен стандарт, нагла агресия, лъжедемокрация. А в същност Русия се оказва по-демократична от "голямата американска демокрация". Скоро целия свят ще разбере кой кой е, дано не стане късно.