Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин

"Мирният сценарий не харесва на някои хора"
12 сеп 2014 20:28,
242
Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди,  че новият пакет санкции срещу Русия на практика подкопава мирния процесв Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано днес САЩ въведоха нови ограничения срещу руски компании заради действията на Москва в Украйна. Сред потърпевшите са Газпром, Газпром нефт, Лукойл, руската Сбербанк и др. Въведените санкции забраняват износ на стоки, услуги и технологии в подкрепа на руски проекти за добив на петрол на дълбоководни участъци, арктическия шелф или шистови пластове.

Още по темата
"По отношение на санкциите, които бяха въведени днес или вчера, то всичко това изглежда странно, даже на този фон (мирнияпроцес) да се използват санкционни механизми", отговори Путин на журналистически въпрос. Руският президент каза, че наскоро се e договорил по телефона с украинския си колега Петро Порошенко за "прехвърляне в мирно русло" на конфликта в Украйна. Според Путин след това мирният процес е започнал, което се е отразило положително на украинския югоизток.

"Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин и предположи, че "на някого не се харесва мирният сценарий". Той изрази мнение, че разширяването на списъка на ЕС за визова забрана с имената на още руски чиновници няма да нанесе голяма вреда на Русия. "Колкото по-малко наши длъжностни лица и ръководители на големи компании пътуват някъде по чужбина и повече се занимават с текущите дела, толкова по-добре", каза Путин.

Той добави, че това се отнася и за депутатите от Държавната дума, които "трябва по-често да общуват с избирателите си, а не да си пекат търбуха някъде по чуждестранните курорти", съобщи ИТАР-ТАСС.

Владимир Путин заяви още, че ще се съгласи с налагането на нови ответни санкции срещу Запада, само ако те бъдат от полза за руските производители, предаде още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божо пич,ти виждал ли си руснак на живо през живота си? Да ти кажа поне за тези,които са в България:знаят историята на БГ от тракийско време,имат перфектно образование и култура,говорят добре западни езици...и задниците им не се удрят в земята като на късокак БГ юнак,тук да ме прощавате ама и краката ви са къси на българите ,и челата ниски.
145
7
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** в прав текст плаши - "Аз започвам война, ако Украйна не е моя !!!" !!!! ***, представете си , че китайците поискат Сибир, защото са повече от руснаците !!! *** знае, че ако Украйна не е подвластна на Русия, той ще си замине моментално !!! Русия има ОГРОМНИ проблеми със собствената си цялост и диктаторчето се опитва да изкарва проблема извън Русия !!!
144
5
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Всички *** са "радостни" от санкциите на Европа, защото те щели да направят руснаците милионери, обаче не в долари ??? Не ви ли е срам , че цивилизованият свят се отнася към кумирчето ви , като диктатор на феодална ислямистка диктатура ??? Как се развива икономика, когато кремълската мафия нарушава международното право, а какво остава за спазване на собствените си икономически закони ??? Утре всяка инвестиция може да бъде "национализирана" от болярите на батушката *** !!! ГНУС !!!
143
6
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Когато една диктатура се подлага на санкции, народът и страда !!! дребното нещо от Кремъл въобще не мисли за хората в Русия, обаче ако те огладнеят драстично , има два варианта !!! Единият е да изхвърлят дребосъка с почести, а другият вариант е дребосъкът да ги прати на заколение като разшири братоубийствената касапница в Украйна !!! Дано се намерят разумни хора в Кремъл да му дръпнат шалтера на дребосъка !!! ***, кога *** ще загуби избори ????????
142
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новите санкции срещу Русия ЗАКОПАХА ПУТИН!ПУТИН НЯМА ДА ИЗКАРА ЗИМАТА!СОБСТВЕНИЯ МУ НАРОД, РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГО ИЗРИТАТ!*** НЕЩАСТЕН!
141
11
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
путин е най-мирният диктатор на света !!! Той няма армия, няма ядрено оръжие, няма войници в Украйна, той не сравни Грозни със земята, когато ислямските откачалки искаха да отцепват Чечения, той не откъсна Южна Осетия от Грузия, той е най-големият дребен миротворец с танкове !!! путин ще изрине европейците от Европа !!! Гадните украинци, които са фашисти, ще бъдат отблъснати от Петербург и Екатерининбург и от Кьонигсберг също !!! А сега сериозно - вие путлеристите сте необрязани фундаменталисти
140
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин бе весел по ТВ и благодари за санкциите!
139
4
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
183 -Незнайно защо, "украинските измислици" се подкрепят от международното право, а руските тези тотално се отричат от международното право...
138
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОДОР АНТИХРИСТОВ, махни портрета на най-големия Антихрист след Хитлер бе ***!
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До peshko Украинците също са братя с Русия , така че не преливай във въторг !
136
17
 
7
 
! Отговори
Адекват преди 9 години
вчера хляб е 9 стотинки в Кауфланд. И в Донецк хляб за 14 лева. Руската мир идва.
135
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с НАТО е финито ТЕЯ дни страните от Шанхайска организация за сътрудничество решиха за формиране единна структура на ШОС по борба с наркотрафика в Душанбе е заявено и да создаване на единна структура за борба с тероризма.На практика се създава нов военен съюз по могъщ и от НАТО.Бардак Обезиански в БГ имаме поговорка : Каквото повикало такова се обадило.
134
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спфиянеца, както винаги, леко ограничен и малко ***. Шопа, както винаги, много ограничен и много ***. И двамата, както винаги, ологофренично верни на украинските измислици.
133
4
 
20
 
! Отговори
Правда?! преди 9 години
Наистина ли Путин е юрист? Това не го знаех: )Сега още повече съм респектирана от неговата личност! А що се отнася до това, кой разпалва войните.... да, Путин е прав в твърденията и обвиненията си, но имаше една песен.и стих по времето на Студената война - Хотят ли русские войньi (искат ли руснаците война ). Там е казано с малко, но силни думи всичко! Припомнете си го!
132
4
 
41
 
! Отговори
правда преди 9 години
Очаквайте скоро най - тежкия удар на Русия към САЩ а именно спиране на разплашането с долари, тогава американците ще скочат на война но пак ще ударят на камък - Европа си има ЕВРО и много държави ще се отдръпнат от ЗАВОЕВАТЕЛНАТА "КАУЗА" на американците за да не пострадат самите те а руснаци китайци и много други ще се разплащат с техни пари. Тогава САЩ със своя долар ще бъдат задраскани от картата.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашият народ се събуди. На евроизборите го доказа. Но, отново ни налегна летаргията, идват парламентарни избори, алтернатива - никаква! Не гласувайте за хората които ни управляваха от 90 година насам. Нито една от досегашните парл. партии няма място в Народното събрание. Лошото е че те постоянно се люспят и раждат нови уродливи формации. Отново ще успеят да ни излъжат. Догодина- нови избори! И така...
130
4
 
23
 
! Отговори
до Austin Powers преди 9 години
"Ако не бяха американците, във момента всяка панелна ***" щеше да кара НОВА кола, а не 20г дарак (цветомузиката с тока си беше ЧАСТ от плана).И не панелните *** като тебе колко пъти трябва да скачат на ГРЕБЛОТО за да разберат че икономиката ни беше разрушена умишлено.ТИКВУН
129
6
 
31
 
! Отговори
peshko преди 9 години
Само Сърбия прати хора,които се биеха редом до патриотите опълченци и подкрепяха Русия по всякакъв начин. Ей за това съм и ще уважавам сърбите ! Като изключим Сърбия и Беларус останалите са братя на Русия само на думи и само като имат нужда !
128
23
 
9
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Ако не бяха американците, във момента всяка панелна *** вместо да остроумничи във форума щеше да си зарежда акумулатора в очакване на следващото изключване на тока. За компютри и интернет въобще нямаше и да са чували.
127
5
 
18
 
! Отговори
правда преди 9 години
Колегата "ню йорк таймс" е заслепен и пристрастен и при такова положение няма смисъл да се спори. Аз не съм пристрастен и гледам фактите на всички страни а не манипулациите на едни и същи. Специално Европа е станала като ромските махали.. е как да се промениш или да разбереш истината като няма откъде да я видиш. Една махала едно и също говорене. Аз не желая някой да дойде и да ми налага негови ценности и да ми казва че само те са верни и правилни трябва аз сам да избирам.