Мартин Шулц чувства облекчение след референдума в Шотландия

Председателят на ЕП: Добре е да имаме Обединено кралство в обединена Европа
19 сеп 2014 11:49, Елка Василева
11
Мартин Шулц чувства облекчение след референдума в Шотландия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви пред радио "Дойчландфунк", че усеща облекчение от резултата на референдума в Шотландия, предаде Франс прес.

"Признавам: резултатът ми носи облекчение", каза германецът в интервюто, дадено по повод историческия референдум, спечелен от противниците на отцепването от Обединеното кралство и белязан с огромна избирателна активност.

"Доволен съм от резултата (. . .) Според мен това бе национален демократичен процес в Обединеното кралство, където референдумът бе признат от правителството в Лондон", заяви той.

"Когато се видя следващия път с Дейвид Камерън, ще му кажа, че според мен е добре да имаме Обединено кралство в обединена Европа", допълни Шулц.

Запитан дали случаят с Шотландия може да отправи сигнал към други страни като Испания или Италия, където също има отцепнически нагласи, Шулц отговори: "Ако шотландците стигнат сега до разумно културно и икономическо самоопределение, оставайки обаче в Обединеното кралство, това може да стане модел, съдействащ да бъдат задоволени стремежите на други региони."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както французите казват, за ЕС ще е по-добре ако империята напусне ЕС!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8 Бае сръбването на теб оставам аз , шльокавица не пия а само шотландско и то отлежало / и честно казано нищо не разбрах от примера който даваш /
6
0
 
1
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
до 6: мъка, мъка, мъка. я жулни още една ракийка, хвани и прочети за референдуми в европа. резултат 85-15 как ти се вижда? ненормален? а освен това десетилетие по-късно въпреки 85% против са го приели.ненормално ти е без ракийка на масата. *** сръбни една.
5
0
 
2
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
мартин шулц да не е ял в оная скапана кръчма като мен вчера. и аз почувствах облекчение след резултатите тази сутрин. тамън бях излязал от ***, където си изсрах червата.та облекчението е взаимно.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 мъка мъка , киселко ли е гроздето а *** всеки нормален референдум има подобен резултат както и всеки мажоритарен избор и този резултат е напълно достатъчен и меродавен . дригото е референдума в донецк
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При почти половината от шотландското население, гласувало за независимост, облекчението е временно. Планина от благи думи и развиване на теории не могат да скрият фактите.
2
4
 
5
 
! Отговори
България преди 9 години
Този резултат не ми хареса. Шотланците ще си останат селяните на Великобритания
1
5
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Къде са путинопоклонниците, които капаха лиги за това как ще се отцепи Шотландия от Обединеното Кралство. Нещастните чугунени глади загубиха една от опорните си точки.