Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Бунтовници са обстрелвали позиции на украинските сили край 24 селища и донецкото летище, предаде УНИАН. Контролно-пропускателни пунктове на антитерористичните сили, разположени в района на Макаров и Луганската област, са били подложени на артилерийски и минометен обстрел. Били са използвани и системи за залпов огън БМ-21 "Град".
355
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОРаиде де гледам на борсата русия купува жито няма износ аман от БСПски лажи гаден ***
354
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименразбирасе источника е итар тасс
353
6
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 496- Украйна си носи отговорността, но това НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ УКРАИНСКИ ВОЕННИ СА СВАЛИЛИ МН-17! Какво ТОЧНО искате да кажете? В статията на бта се казва, че искът се основава на следното:"според международното право, киевските власти е трябвало да затворят въздушното пространство над Украйна". НИКЪДЕ НЕ СЕ КАЗВА, ЧЕ САМОЛЕТЪТ Е СВАЛЕН ОТ КИЕВСКИТЕ ВОЕННИ, А НЕ ОТ ПРОРУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ИЛИ ОТ РУСКИТЕ ВОЕННИ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА и за това искът е насочен срещу Украйна!
352
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роднините на загиналите в МН-17 немци ще подадат искове срещу Украйна.
351
5
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 491- Не съм комбайнер и тракторист.До 490- И как "запада поставял България на колене", след като газпром, а не запада,иска статут на трансгранична мрежа за юп!Това значи- България ДА НЕ МОЖЕ ДА ТЪРГУВА газови квоти чрез юп, по юп да не тече друг газ , освен руски, което Е НЕИЗГОДНО за България, липса на ясни икономически показатели - ОТ КОГА РЕАЛНО БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ДА ПЕЧЕЛИ И ТОЧНО КОЛКО от транзитни такси...Бачкаторите няма как да знаете какво е бизнес план - не ви е това работата
350
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОРРУСКИ КОНБАИН ГОРИ ТРОИНО ПОВЕЧЕ НАФТА ОТ ЗАПАДИН МУРЗИЛКЕ
349
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя "софиянец" много ***, бе! Трактор на газ!
348
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОРАЗ НА ДЕБЕЛА ЖЕНА А ТИ НА СНИМКИ НА ПУТИН кой каквото си има КОЛКОТО ДО ЦЕНАТА Е ФАКТ бегаи за инструкций как да отричаш мурзилке
347
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До БАЧКАТОР 485- ХЛЕБАРИТЕ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА, ЗАЩОТО ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО МУ, А НЕ ЗАЩОТО РУСИЯ ИЗХРАНВА БЪЛГАРИЯ С ПШЕНИЦА, ТЯ НИ Е "ВРЪТНАЛА" КРАНЧЕТО НА ВНОСА НА ПШЕНИЦАТА, В БЪЛГАРИЯ ПШЕНИЦА НЕ РАСТЕ, НИЕ САМО ВНАСЯМЕ ПШЕНИЦА И ЦЕНАТА Й СЕ ВДИГА ЗАРАДИ РУСКАТА ОТВЕТНА ПОЛИТИКА СПРЯМО ЕС РЕПРЕСАЛИИ! КАКВО ОБЩО ИМА ЦЕНАТА НА ТОКА С ЦЕНАТА НА ПШЕНИЦАТА?
346
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОРТОВАЛИТИ ЛИ ТИ ДАДОХА ДА ПИШЕШ БЕ БЕЗРОДНИК РУСКИ КОНБАИН ХАРЧИ КАТО ЛАМЯ А БГ КОМБАЙНА Е НАЙ ВЕЧЕ ЗАПАДЕН ОСВЕН ЧЕ ГОРЯТ ПО МАЛКО И ОБРАБОТВАТ ПОВЕЧЕ ЗА ПО КРАТКО ВРЕМЕ ПРАВЯТ И 3 ПЪТИ ПО МАЛКО ЗАГУБЕНО ЗЪРНО ОТ РУСКИТЕ ЩАЙГИ ТЪЙ ЧЕ ХИЧ НЕСТЕ КОНКУРЕНТОСПОСОБНИ
345
4
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До БАЧКАТОР 483- ОТ КЪДЕ ИДВА РУСКИЯТ ГАЗ ЗА РУСКИЯТ ТРАКТОР? АКО УТРЕ РУСИЯ РЕШИ ДА ТЕ ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ, ТИ ЩЕ КЛЕКНЕШ КАТО ПОСЛУШНО ПСЕ В КРАКАТА НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ РУСИЯ! ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН! НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, НЕ КЛЯКАМЕ НА ИЗНУДВАНЕТО, А СИ ДЪРЖИМ ГРЪБНАКА ИЗПРАВЕН И НЕПРЕЧУПЕН! 500 ГОДИНИ АЗИАТЦИ ОТ ОСМАНСКИЯТ БЕЙЛИК НЕ СА МОГЛИ ДА НИ ПРЕЧУПЯТ ГРЪБНАКА, ТА СЕГА НА ЕДНИ РУСНАЦИ ЗАРАДИ ЕДИН ПРИРОДЕН ГАЗ ЛИ ЩЕ КЛЕКНЕМ?
344
5
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До БАЧКАТОР481- Май мършата си ти- ника ти е "бачкатор", а не "РАБОТОДАТЕЛ"- това е доста показателно за социалното ти положение! Колкото и да ти се иска българите да умрем от глад и студ- това няма да стане! Природата ни е дарила с издържлив ген и за нас са характерни предприемчивостта, гъвкавостта, находчивостта и любознателността, както и трудолюбието и трудоспособността ни- особено, когато са достойно заплатени.
343
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОР а цената на хляба в москва расте аиде стига с хвалбите
342
4
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
477- Дори тези данни да са верни, това как кореспондира с верността на русофилските твърдения., че русия ИЗХРАНВАЛА БЪЛГАРИЯ С ПШЕНИЦА? България да не е Якутия, че у нас да не расте пшеница?! Ами Добруджа с какво е засята, освен с лимец? Мен ме интересува ПРЕДИ ВСИЧКО защитата на БЪЛГАРСКИЯТ национален интерес! БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е ИЗНОСИТЕЛ НА ПШЕНИЦА! За това ме интересува как БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПШЕНИЦА СЕ СИТУИРА НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ПАЗАР, а не руският!
341
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
474 е мръсен лъжец. Виж видеото с Жириновски - пост 469.
340
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 01.09. Владимир Путин прие предложението на правителството на РФ да се подпише договор за встъпване на Армения в Евразийския съюз.
339
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Медведев: Изпитват Русия на устойчивост, ще я спаси единството.
338
6
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Русофилите искат България да бъде енергийно зависима от русия! ТОГАВА - ТЕЗИ ХОРА ЧИИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ПОСТАВЯТ НА 1ВО МЯСТО- НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА РУСИЯ? И ЗАЩО ОЩЕ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ БГ. ГРАЖДАНСТВО, А СИ ПОЛЗВАТ БГ. ПАСПОРТИ, ДАВАЩИ ИМ ДОСТЪП ДО 108 ДЪРЖАВИ В СВЕТА И НАЙ- ВЕЧЕ - БЕЗВИЗОВ И ОБЛЕКЧЕН ДОСТЪП ДО ЕС ТРУДОВ И БИЗНЕС ПАЗАР! И не ми говорете,че русофилите, защитаващи политиката на путин, са българофили, защото това е ЛЪЖА!
337
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Френските фермери възмутени от политиката на санкциите срещу Русия подпалиха данъчната администрация в централната част на град Морле, близо до Брест.