„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва

Контрапротести имаше и пред посолството на САЩ в Русия
Обновена: 22 сеп 2014 07:51 | 21 сеп 2014 20:01,
974
„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва
Снимка: Reuters

Хиляди хора се включиха в шествие в Москва в подкрепа на мира в Украйна и срещу приписваната на Кремъл роля  във войната в източната част на страната. Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По данни на полицията в протеста са участвали около 5 000 души. Според репортер на Асошиейтед прес демонстрантите са били около 20 000 души, пише още БТА.

Още по темата
Протестиращите, сред които имаше и известни лица от опозицията, носеха руски и украински знамена. Те преминаха по улиците на столицата, скандирайки: "Не на войната в Украйна", "Стига лъжи от Путин"и "Хунтата е в Кремъл, не в Киев". Последното е реакция на твърдението на Русия, че предишният президент на Украйна, проруски настроеният Виктор Янукович, е бил свален с преврат.

Сред участниците в демонстрацията бяха бившият руски премиер Михаил Касянов, опозиционният лидер Борис Немцов, бившият депутат Генадий Гудков и екоактивистката Евгения Чирикова, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това бе първата масова антивоенна демонстрация в Русия от началото на конфликта между проруските сепаратисти и украинската армия в Източна Украйна преди пет месеца, отбелязва пък Франс прес.

Демонстрации в подкрепа на мира в Украйна имаше и в други руски градове, но с по-малобройно участие, предаде ИТАР-ТАСС. В Екатеринбург шествието им бе посрещнато от някои местни жители с лозунги "Фашизмът няма да премине". Контрадемонстрантите се държали шумно, но без да нарушават закона.

Демонстрации, но малобройни, имаше и пред посолството на САЩ в Москва. Руската полиция прекрати неразрешен протест пред американската мисия, предаде ИТАР-ТАСС. Пред посолството протестираха около 30 души, носещи табели с надписи: "Обама, долу ръцете от братска Украйна", "САЩ - световен агресор" и "Порошенко работи под диктовката на американските власти".

Московската полиция съобщи, че униформените са призовали участниците да се разотидат, тъй като акцията им  не е била съгласувана с органите на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Още по темата: МоскваукрайнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Стига лъжи от Путин"Ей сега старшинките ще налазят темата.Тука ще е ...
11
24
 
13
 
! Отговори
ааааааааа преди 9 години
Фанаха ли им задниците паяжина вече?Яжде газ и нефт и дрънкайте още железа!Нали сте въоръжени до зъби нещастници -червени фашисти.Следвайте челния опит на Северна Корея.може и на Червените Кхмери от Камбоджа.Избийте свестните хора с вашия фашизъм и викайте ура .
10
11
 
45
 
! Отговори
Мале какъв протест преди 9 години
В Петрозаводск и Саратов по 20 души, в Перми 50, в Екатеринбург до 100, в Новосибирск около 10 , в Сиктивкар около 15 , а в Барнаул ЦЯЛ 1 ЧОВЕК.Трябвало е да раздават безплатна бира и щяха да съберат повече народ. Ама нали им резнаха финансите от чужбина руснаците - вижда се колко малко доброволни предатели има
9
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EURO 1 = 50,5 РУБЛЬ
8
43
 
16
 
! Отговори
С преди 9 години
До Хм...Ти гледал ли си му реч на този лабилен ***? Имал трудно детство човека и трови трови толкова народ с болните си амбиции. ВСИЧКИ съседи го презират, включително Казахстан и Беларус които обмислят оттегляне от детската му мечта "Евразийски съюз". Азербайджан му казаха да не си и помисля да ги кани.. Сигурно китайците гледат на него като на дребен лигльо, недорасъл за реалните живот..
7
62
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Хунтата е в Кремъл, не в Киев"Поздравления за смелостта, братушки !
6
57
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу ръцете от Украйна !
5
13
 
58
 
! Отговори
МАРШ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ преди 9 години
Огромен банер с този надпис ги е посрещнал по пътя и развети знамена на ЛНР и ДНР. Контрапротестът е бил колкото този на предателите, но за разлика от тях не е платен, а доброволен и стихиен, защото е нямал разрешение. Добре, че полицията добре ги е пазила от московчани. Ценоразписа за участие хакерите публикуваха предвартително
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г***зетата пише, че протестирали 5000 души !
3
75
 
26
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живеят САЩ и Европейския Съюз, долу русия и евразийския съюз!!!Да живеят Обама, Меркел и Камерън, долу путин, лукашенко и янукович!!!Само до 1-2 десетилетия комунизмът и империята на злото русия ще изчезнат завинаги!!!
2
62
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30 откачени путинофили протестирали пред американското посолство !
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Atakistite, da imat neshto da kajat po vaprosa? Ili shte smenqt pozata koqto bqha zaeli pred Turkite?