„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва

Контрапротести имаше и пред посолството на САЩ в Русия
Обновена: 22 сеп 2014 07:51 | 21 сеп 2014 20:01,
974
„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва
Снимка: Reuters

Хиляди хора се включиха в шествие в Москва в подкрепа на мира в Украйна и срещу приписваната на Кремъл роля  във войната в източната част на страната. Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По данни на полицията в протеста са участвали около 5 000 души. Според репортер на Асошиейтед прес демонстрантите са били около 20 000 души, пише още БТА.

Още по темата
Протестиращите, сред които имаше и известни лица от опозицията, носеха руски и украински знамена. Те преминаха по улиците на столицата, скандирайки: "Не на войната в Украйна", "Стига лъжи от Путин"и "Хунтата е в Кремъл, не в Киев". Последното е реакция на твърдението на Русия, че предишният президент на Украйна, проруски настроеният Виктор Янукович, е бил свален с преврат.

Сред участниците в демонстрацията бяха бившият руски премиер Михаил Касянов, опозиционният лидер Борис Немцов, бившият депутат Генадий Гудков и екоактивистката Евгения Чирикова, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това бе първата масова антивоенна демонстрация в Русия от началото на конфликта между проруските сепаратисти и украинската армия в Източна Украйна преди пет месеца, отбелязва пък Франс прес.

Демонстрации в подкрепа на мира в Украйна имаше и в други руски градове, но с по-малобройно участие, предаде ИТАР-ТАСС. В Екатеринбург шествието им бе посрещнато от някои местни жители с лозунги "Фашизмът няма да премине". Контрадемонстрантите се държали шумно, но без да нарушават закона.

Демонстрации, но малобройни, имаше и пред посолството на САЩ в Москва. Руската полиция прекрати неразрешен протест пред американската мисия, предаде ИТАР-ТАСС. Пред посолството протестираха около 30 души, носещи табели с надписи: "Обама, долу ръцете от братска Украйна", "САЩ - световен агресор" и "Порошенко работи под диктовката на американските власти".

Московската полиция съобщи, че униформените са призовали участниците да се разотидат, тъй като акцията им  не е била съгласувана с органите на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Още по темата: москваУкрайнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vchera mai biaha 50 000, dnes po danni na opoziciata 20 000. Pyk po danni na miliciiata 5 000. Niastina masovka za 11.5 milionna Moskva. Kriakaite, vmesto da si poglednete skysanite cyrvuli.
531
3
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
В един паралелен свят, в който България не бе управлявана от дупедавци, българската дипломация отговори на изказванията на подпийнали имперски чички и обяви, че Русия е просто една по-голяма Македония.Дадохме им азбука, отпуснахме им стари наши територии, измислиха си нация и сега се мислят за голямото добрутро
530
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Г-л Лисицин ГРУЗАПАДА ЧРЕЗ ПОМОЩТА НА белоруския евреин Парвус наистина обра Русия!!!!-------------- Горката Русия, тия хора постоянно некой ги лъже, обира, разорява. Постоянно им спретват вътрешни междуособици, отечествени войни, фалити, дефолти, гладомори. Изобщо кой не ги е фанал, той не ги е изклатил, сега и санкции им набиха.
529
5
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"Стига лъжи от Путин"Qvno tezi iskat da se zapoznaqt s trudovata deinost v Sibir ;-)
528
0
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Sibir, brat, Sibir!!!
527
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 000 Ами това е някъде около 20% от украинците живеещи в Москва :)
526
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** настъпа мотиката
525
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахаххахахахаххаххах - идеално - вярвате ли го това?
524
12
 
22
 
! Отговори
дядо ви преди 9 години
Да допуснем, че са били 20000 демонстранти ! В Москва живеят 10 милиона руснаци, ако патриотите и родолюбците излязат срещу *** какво ще стане !?
523
10
 
26
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Американците пак са се охарчили излишно...
522
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Антисоросоидмай нямаш никаква представа какво е фашизъм...явно си чул,че това е нещо много лошо?Използвам емоцията, за да убедя масите аргументи ползвам за малцина
521
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продажници има навсякъде....
520
12
 
11
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 9 години
ТРЯБВА И НИЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО В ПОДКРЕПА НЕ ТЕЗИ СМЕЛИ РУСНАЦИ КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ИЗОЛАЦИЯ И ДИКТАТУРА .КОИТО ЖЕЛАЯТ МИР.
519
1
 
10
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
29Антисоросоид +32. -7 преди 18 часаАнкета:В САЩ цари ли фашизъм (+), или там няма демокрация (-)?Според резултатите на проведената от мен анкета 39 души единодушно смятат, че в САЩ няма демокрация, а има фашизъм.:-D
518
15
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
*** не само ще клекне но и ще почне да акать.
517
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Г-н Лисицин ГруБоли ме шперца дали ще озлобя тъпите руснаци! Те и без това са си озлобени! Унищожиха българите при река Волга. После бяха против Съединението, което означава, че т.нар. Освободителна война и Санстефанския договор са само хвърляне на прах в очите. И много глупави и неуки българчета са се хванали на въдицата и си мислят, че има безплатен обяд... и че едва ли не Русия ги е "освобождавала" заради красивите им очи.
516
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдам от нашите платени русофили по глупав народ няма.Няма как такива хора някога да живеят нормално.
515
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
brei ama rysnacite shte gi izkarate okypatori be ,fashagi ne ste mnogo predatel samo avtomata shte vi opravi gnidi.
514
2
 
21
 
! Отговори
koj преди 9 години
Пол Крейг Робъртс - баща на рейгъномиката"Робъртс отбелязва, че основна цел на икономическата война на САЩ срещу Русия, която те водят с чужди ръце и на чужда територия, е защитата на долара и опит да се попречи на въвеждането на други алтернативни валути в търговията. На практика обаче се получава точно обратното: санкциите принуждават Русия и Китай да ускорят съвместните си планове по създаване на нова финансова система, която да отслаби хегемонията на долара.
513
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже тук се творят неологизми от чужденци(руснаци),чужди(руски)агенти и болни от шизофрения и старческа сенилност,бих искал заедно с определението *** ,да ваърви и думата ***.Който иска да си слага и едно К,където намери за добре.