Откриха масови гробове в Донбас, Украйна

Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно
Обновена: 25 сеп 2014 18:13 | 25 сеп 2014 12:58, Елка Василева
251
Откриха масови гробове в Донбас, Украйна
На това място в Нижняя Кринка според сепаратистите са погребани петима души. Снимка: Reuters

Противоречива информация за масови гробове в Донбас идва през последните дни. Наблюдатели на ОССЕ казват, че са открити три тайни гроба, докато руската телевизия съобщи за „десетки“ такива братски могили. Открити са тленните останки на девет души, но репортерите твърдят, че „броят на жертвите може да се измерва със стотици“. Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно за престъпленията, пише NEWSru.com.

По последни данни на сепаратистите от Донецк в тайните гробове са открити останките на над 40 души. Това заяви един от представителите на въоръжените активисти Александър Захарченко пред „Руская служба новостей“. По думите му в района на село Нижняя Кринка, на територия, напусната от военните, са били открити три гроба, в един от които лежат около 40 тела на мирни жители, а в другите два – трупове на сепаратисти и украински войници. Захарченко заяви още, че липсват вътрешни органи на труповете. Представител на местните правоохранителни органи обаче опроверга тази информация пред РИА Новости.

Още по темата

Телевизия „Россия“ обаче съобщи не за три, а за „няколко десетки гроба“ в Комунар, Нижняя Кримка, Телманово, Старобешево. По думите на репортер на телевизията „броят на жертвите може да се измерва със стотици“, като големите гробове се намират на „неутрална територия“.

Първата информация за открити гробове беше на телевизия РЕН ТВ. В репортажа й по-рано тази седмица се съобщаваше, че сепаратистите са открили три гроба, като в тях се намират тленните останки на девет души. Тези числа бяха потвърдени от наблюдатели на ОССЕ.

Сепаратистите обвиняват в престъпленията военните, които са напуснали въпросната територия след сключването на примирието. По думите им доказателство е фактът, че край гробовете военните са оставили армейски пакети суха храна.

От пресцентъра на Антитерористичната операция, провеждана от Киев, заявяват, че тази информация „не отговаря на действителността, като целта й е дискредитиране на украинските военнослужещи“.

Междувременно руските власти, игнорирали съобщенията за тайни погребения в Русия, се заинтересуваха силно от информацията за гробовете в Донбас, пише NEWSru.com. Говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин обеща, че Главното следствено управление ще провери данните за убийства на мирни жители в Украйна. От Държавната дума заявиха, че ще изпратят писма до Съвета на Европа, ПАСЕ и ОССЕ с искане за създаване на международна комисия за разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
21
 
20
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До до 209 210 Путин си каза: Ок,влизате в ЕС няма проблеми,но ви слагами хубави мита А може и Путин да "помоли" милионите украинци бачкащи в Русия да си отидат в демократичната Украйна и там да се спасяват сами Защо според тебе ,ЕС отложи асоциацията до декември 2015 а ? Путин им даде сметката за издържането на Украйна през последните 23 г. и от Брюксел не само им се свиха ла*ната ,а и Фрау Меркел може и удар да е получила Нека си живеят свободни украинците,ама ще плащат
166
27
 
33
 
! Отговори
до 208 преди 9 години
До до 206Смотаняк в основата на конфликта в Украйната са американските корпорации за да могат да сложат ръка на най богатата територия на страната.Прочети малко преди да пишеш .Омразата ти към руснаците няма да ти даде ясен отговор къде е причината и си търсиш виновника.Целият прелом в Европа след 89 година е с цел да се завладеят нови пазари и да се разруши и премахне бариерата американските и западните лицемери да завладеят десетки страни и територии с тяхната ,,демокрация"Пример- ТЕЦ Марица
165
35
 
30
 
! Отговори
до 206 преди 9 години
Руските агенти си мислят че като напишат лъжливата опорна точка "Киевски убийци!!!" и моментално изчистват имиджа на Русия и нейния откачен диктатор Путин и прехвърлят обвиненията от болната глава на здравата. Абе смотани *** нали ако не се бяхте намесили в Украйна там нямаше да има нито една жертва от вашето насилие, нямаше да има 1 милион бежанци нямаше да има и МН17.
164
33
 
32
 
! Отговори
до 205 преди 9 години
Мистерия има за първия малайзийски самолет, за МН17 няма никаква мистерия свален с БУК и то от редовна руска войска. Иначе за русофилите много им се иска да има мистерии.
163
25
 
30
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Киевски убийци!!!
162
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с тези гробове ще стане както с малайския самолет. Пълна мистерия. Особено ако някой целенасочено я прави такава
161
5
 
13
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Божо 199Ти също си фанатик в омразата си към Русия. Ходи се гръмни тогава.И нищо не ти е ясно - липсва ти вещество, за да разбереш манталитета на народа ни, може би защото не си част от него.
160
9
 
9
 
! Отговори
Ето ви го КОМУНИЗМА! преди 9 години
С масови гробове , като при Хитлер , Сталин, Пол Пот, Кадафи,Садам и ....РЕД ДРУГИ--- "БОРЦИ ЗА РАВЕНСТВО И БРАТСТВО"!!!!НЯМА РАВЕНСТВО И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!!!ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ПАРИТЕ И ВЛАСТТА/неограничената власт--ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ/
159
2
 
11
 
! Отговори
бомбаджия преди 9 години
има много гробове неразкрити от сталинско време а на таз клета земя никнат нови.не мога да ви кажа защо е така . само ми се струва че историята ама много обича да се повтаря
158
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Открити са тленните останки на девет души""броят на жертвите може да се измерва със стотици" пише NEWSruЗначи не е ясно тези 9 души какви са, Русия продължава да твърди, че блядовски крак не е стъпвал в Украйна от 855-та година преди новата ера, но блядския вестник пишело. По-лъжливо същество от комунягата няма на тази земя.
157
17
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Вече ми е ясно, че на вас всичко ви е ясно, а всичко е ясно само на ограничения фанатик !!! вие, путофилите, мразите украинците, мразите българите, мразите турците, мразите американците, мразите дори и руснаците !!! вие не обичате путин, вие се страхувате от диктаторчето и тайно му завиждате за безконтролната власт, която му дава възможност да изпраща хора на смърт в името на не знам си какво !!! Ненормални фанатици !!!
156
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоIasno e che ti hlopa veche dyskata. Kogato naroda zapochne da vi bie kydeto vi sreshtne s podrychni materiali, togava mozhe bi shte ti se iziasni i na teb samiia.
155
4
 
7
 
! Отговори
Лулу преди 9 години
Защо русофобите и западната олигархия мразят Путин :kolevm38.blog.bg/politika/2014/09/25/zashto-rusofobite-mraziat-putin-rezultatite-ot-upravlenieto-.1299964
154
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
човешки закон не се прилага за чудовища
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До онзТолкова му лъснаха "кирливите" ризи,че започна да си прави гавра с вас заблудените соросчета! Егати комиците сте!
152
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С много,ама с много голям кеф наблюдавах украинските *** как си разсипаха държавата . Сега вече ще могат спокойно да си продават задниците по целия демоктратичен свят.
151
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоТолкова ти е ясно,че написа куп небивалици и несвързани неща!
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na poroshenko i qceniok i tnt, nishto nqma da im stane! Glavno, naselenieto na Ukraina shte postrada!
149
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОРОСЧЕТА РАБОТАТА Е ВЕЧЕ ЯСНА УКРАЙНА Я ЗАГЪРБИХА ЗАПАДНИТЕ И ПОКРОВИТЕЛИ,СЕГА ГОЛЯМ ХУ* ГИ ЧАКА ПОРОШЕНКОВЦИ,ЯЦЕНЮЦИ,ЯРОШИ И ОСТАНАЛИТЕ *** ОТ КИЕВСКАТА ХУНТА А ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА ПО СВЕТА Е ДОСТАТЪЧНО ДА ВИДИТЕ ТОВА МАЛКО ЗАГЛАВИЕ В ДЯСНО ПОД ИНВЕСТИТОР БГ.;- РАЗПРОДАЖБА НА АМЕРИКАНСКИТЕ АКЦИИ ДОУ ДЖОНС ПОТЪВА С НАД 200 ПУНКТА .
148
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В СТРЕМЕЖА СИ ДА СВАЛЯТ АСАД САЩ ,ИЗРАЕЛ И ТЕХНИТЕ СЪЮЗНИЦИ САУДИТСКА АРАБИЯ,КАТАР И ЙОРДАНИЯ СЪЗДАДОХА ИДИЛ КОЙТО СЕГА СЕ ОБЪРНА СРЕЩУ ТЯХ И ТАКА САЩ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗАТЪНАХА В ПОРЕДНАТА ВОЙНА ,КОЯТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ГОДИНИ И КОЯТО ЩЕ Е ПОРЕДНАТА ВОЙНА КОСТВАЩА МИЛЯРДИ НА И БЕЗ ТОВА ЗАТЪНАЛАТА В ДЪЛГОВЕ САЩ ЗАТОВА НА КРАВАРИТЕ ВЕЧЕ ИЗОБЩО НЕ ИМ Е ДО ОНИЯ СМЕШНИЦИ В КИЕВ И ОСТАВИХА ХУНТАТА СЕГА ДА Я РЪФА РУСКАТА МЕЧКА ,ЕДИНСТВЕНАТА ВЯЛА ПОДКРЕПА ЗА КИЕВСКАТА ХУНТА Е НА НЯКОЛКОТО ДРАСКАЩИТЕ СОРОСОИДА