Откриха масови гробове в Донбас, Украйна

Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно
Обновена: 25 сеп 2014 18:13 | 25 сеп 2014 12:58, Елка Василева
251
Откриха масови гробове в Донбас, Украйна
На това място в Нижняя Кринка според сепаратистите са погребани петима души. Снимка: Reuters

Противоречива информация за масови гробове в Донбас идва през последните дни. Наблюдатели на ОССЕ казват, че са открити три тайни гроба, докато руската телевизия съобщи за „десетки“ такива братски могили. Открити са тленните останки на девет души, но репортерите твърдят, че „броят на жертвите може да се измерва със стотици“. Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно за престъпленията, пише NEWSru.com.

По последни данни на сепаратистите от Донецк в тайните гробове са открити останките на над 40 души. Това заяви един от представителите на въоръжените активисти Александър Захарченко пред „Руская служба новостей“. По думите му в района на село Нижняя Кринка, на територия, напусната от военните, са били открити три гроба, в един от които лежат около 40 тела на мирни жители, а в другите два – трупове на сепаратисти и украински войници. Захарченко заяви още, че липсват вътрешни органи на труповете. Представител на местните правоохранителни органи обаче опроверга тази информация пред РИА Новости.

Още по темата

Телевизия „Россия“ обаче съобщи не за три, а за „няколко десетки гроба“ в Комунар, Нижняя Кримка, Телманово, Старобешево. По думите на репортер на телевизията „броят на жертвите може да се измерва със стотици“, като големите гробове се намират на „неутрална територия“.

Първата информация за открити гробове беше на телевизия РЕН ТВ. В репортажа й по-рано тази седмица се съобщаваше, че сепаратистите са открили три гроба, като в тях се намират тленните останки на девет души. Тези числа бяха потвърдени от наблюдатели на ОССЕ.

Сепаратистите обвиняват в престъпленията военните, които са напуснали въпросната територия след сключването на примирието. По думите им доказателство е фактът, че край гробовете военните са оставили армейски пакети суха храна.

От пресцентъра на Антитерористичната операция, провеждана от Киев, заявяват, че тази информация „не отговаря на действителността, като целта й е дискредитиране на украинските военнослужещи“.

Междувременно руските власти, игнорирали съобщенията за тайни погребения в Русия, се заинтересуваха силно от информацията за гробовете в Донбас, пише NEWSru.com. Говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин обеща, че Главното следствено управление ще провери данните за убийства на мирни жители в Украйна. От Държавната дума заявиха, че ще изпратят писма до Съвета на Европа, ПАСЕ и ОССЕ с искане за създаване на международна комисия за разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
21
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Ясно е , че путин ще отиде да плаче на гроба на загиналите !!! Ясно е , че той и мафията, пардон, царедворците около него не са виновни за касапницата в Украйна !!! Ясно е , че за всичко са виновни САЩ !!! Обаче на мен ми е АБСОЛЮТНО ЯСНО , кога ще си отиде черният Обама, а не знам кога ще си отиде дребното бяло нещо с дръпнати очички !!!!
146
6
 
21
 
! Отговори
андро преди 9 години
Канибалите от "Десен сектор" и фашистката киевска хунта по нищо не се различават от талибаните на Ислямска държава!
145
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде е по-диктаторско - в Саудитско или в Катарско? :-)
144
2
 
4
 
! Отговори
европеец антимутрю преди 9 години
бостанджия, ***, защо не слагате на една плоскост всички диктатори като например Путин и Ърдугунъ :-)или всичко е по двойните стандарте?*** то и вашия вътрешен гуру си е жив диктатор на макс по стандартите на най-възможно наглото положение в Европейския съюз. Скоро ще премине тънката червена линия и ни чака наказателна процедура от Брюксел за диктатура :-)
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който и да го е направил и двете страни ще използват пропагандния си ресурс. В Одеса беше безспорно кой уби и изгори хората и какво от това. И най-лошият мир е по-добър от най-добрата внойна. Иначе Украйна за русите е същото което е за нас Македония. И нито Македония има перспектива нито Украйна. В този им вид с развихрения измислен от коминтерна национализъм. Като го няма Путин и ще се стопи и национализма им. А в Донбас са си руси, защото са им сменяли имената като на възродителния процес
142
15
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименЯсно е , че хунтата в Киев е фашистка, това го знаят и децата , които ще се родят 2020-та година !!! Ясно е , че хунтата в Киев открадна Крим и Донбас от путин !!! Ясно е, че хунтата в Киев смята да окупира Магадан и Хабаровск, като използва местното китайско население за размирици !!! Ясно е, че хунтата в Киев иска да откъсне Камчатка от Русия !!! Въобще , всичко е ясно, само не ми е ясно кога путин ще се разкара от диктаторския си трон в Кремъл !!!
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До онз 180 прав си соросче тези същите които фалшифицираха историята и създадоха мита за холокоста ,техните деца и внуци,спретнаха преврата в Киев и финансираха войната в Донбас ,а един от тях Коломойски обяви,че дава по 5 000 $ за главата на убит православен руснак от Донбас
140
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ СЪЗДАДОХА ИДИЛ СЕГА ТОЗИ ФРАНКЕНЩАЙН СЕ ОБЪРНА СРЕЩУ СЪЗДАТЕЛЯ СИ ,ВОЕННИ ЕКСПЕРТИ ГОВОРЯТ ,ЧЕ ВОЙНАТА СРЕЩУ ДЖИХАДИСТИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ГОДИНИ И САЩ ИЗЦЯЛО ШЕ СИ СЪСРЕДОТОЧАТ ВНИМАНИЕТО СИ КЪМ ТОЗИ КОНФЛИКТ,ЗАГЪРБВАЙКИ УКРАЙНА ,ЗАТОВА КИЕВСКАТА ХУНТА ДА МУ МИСЛЯТ,ТЕ БЯХА ИЗПОЛЗВАНИ КАТО ЕВТИНИ *** Е..НИ И ИЗОСТАВЕНИ НА ГНЕВА НА РУСКИЯ МЕЧОК,А РАВНОСМЕТКАТА ЗА КИЕВ Е ИЗГУБИХА КРИМ ,ИЗГУБИХА НАЙ БОГАТИЯ РАЙОН-ДОНБАС,СЪСИПАНА ИКОНОМИКА И ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА И ЗА КАПАК ИДВА ЗИМА ,А ГАЗ НЯМА
139
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** *** тепърва истината за престъпленията и зверствата на киевската хунта ще излязат на лице,сащ и ес разбраха,че работата в Украйна яко забуксува,сащ в стремежа си да свалят Башар Асад създадоха ислиямска държава,която сега е голяма заплаха за съюзниците на сащ сау арабия и катар ,където като нищо джихадистите могат да спретнат някоя арабска пролет,затова сащ сега са заети с идил иза дълго време и оставиха на произвола киевската хунта да се оправя сама с руската мечка
138
6
 
7
 
! Отговори
Путинович преди 9 години
Каква поразителна прилика с режима на Милошевич !
137
16
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Ясно е - Украйна е виновна, че не дава на Русия доброволно Крим, Донбас, Луганск, Киев , Лвов и Одеса, обаче защо гадните японци искат огромните Курилски острови, които още от каменната ера са съветски, пардон на путин ?!!!
136
2
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До made in BGТокът , водата и всичко останало трябва да бъдат безплатни !!!! А кой ще ги произвежда ???
135
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво да очакваш от фашисти ...добре е ,че опълченците ги смазаха ...
134
5
 
15
 
! Отговори
made in BG преди 9 години
абе *** на скапаната мутра и псевдопрезидента *** плевнев вдигат тока в България и подлагат българският народ на масов геноцид а вие за украинците ревете...концентрирай се народе,стига спааааааааааааааа!
133
4
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Работата е сериозна и ако е истина,трябва да се сформира Нюрнберг-2,лицемерни демократи.Май отричахте фашизма.
132
3
 
3
 
! Отговори
бау преди 9 години
До Анонимен 166 Със хайде стига.. не става , ако хората не помнят историята си стават *** и повтарятстари грешка !По твоята логика да забравим Османското робство и "освобождението" от него!
131
7
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До БобиАз мога да представя документи за цели руски квартали в "гнилите" САЩ !!! Очаквам Боби да ми представи документи , уличаващи американци в масово заселване на крайните квартали на Калуга !!! Защо путофилите не се заселват масово в Магадан ??? Диктатурата е хубаво нещо, ако не ти харесва Магадан, може в Мурманск, всъщност там май не може , щото са "закрити" !!! Има едно понятие, любимо на един друг дребен диктатор -улянов ленин - "полезни ***" - западни "интелектуалци", диктатурофили !!
130
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига лъжи ! Знаем кои са специалисти по масови кланета и гробове. И кои отричат нагло вината си години наред. Справка - Катинското клане.
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите ! БОХЧА ----> ОРИЕНТ ЕКСПРЕС ----> ДИАРБЕКИР
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига с тия маневри за отвличане на вниманието. Много стана историята. Моля ви се. Това че в Германия имаше концлагери не значи че в момента германците ядат деца на закуска. Сталин това, Сталин онова... стига вече. Извинявайте но живеем сега. Само преди 60 години нямаше Израел, а преди 200 години и САЩ. И какво от това...това прави ли ги лоши или добри в настоящето??