Откриха масови гробове в Донбас, Украйна

Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно
Обновена: 25 сеп 2014 18:13 | 25 сеп 2014 12:58, Елка Василева
251
Откриха масови гробове в Донбас, Украйна
На това място в Нижняя Кринка според сепаратистите са погребани петима души. Снимка: Reuters

Противоречива информация за масови гробове в Донбас идва през последните дни. Наблюдатели на ОССЕ казват, че са открити три тайни гроба, докато руската телевизия съобщи за „десетки“ такива братски могили. Открити са тленните останки на девет души, но репортерите твърдят, че „броят на жертвите може да се измерва със стотици“. Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно за престъпленията, пише NEWSru.com.

По последни данни на сепаратистите от Донецк в тайните гробове са открити останките на над 40 души. Това заяви един от представителите на въоръжените активисти Александър Захарченко пред „Руская служба новостей“. По думите му в района на село Нижняя Кринка, на територия, напусната от военните, са били открити три гроба, в един от които лежат около 40 тела на мирни жители, а в другите два – трупове на сепаратисти и украински войници. Захарченко заяви още, че липсват вътрешни органи на труповете. Представител на местните правоохранителни органи обаче опроверга тази информация пред РИА Новости.

Още по темата

Телевизия „Россия“ обаче съобщи не за три, а за „няколко десетки гроба“ в Комунар, Нижняя Кримка, Телманово, Старобешево. По думите на репортер на телевизията „броят на жертвите може да се измерва със стотици“, като големите гробове се намират на „неутрална територия“.

Първата информация за открити гробове беше на телевизия РЕН ТВ. В репортажа й по-рано тази седмица се съобщаваше, че сепаратистите са открили три гроба, като в тях се намират тленните останки на девет души. Тези числа бяха потвърдени от наблюдатели на ОССЕ.

Сепаратистите обвиняват в престъпленията военните, които са напуснали въпросната територия след сключването на примирието. По думите им доказателство е фактът, че край гробовете военните са оставили армейски пакети суха храна.

От пресцентъра на Антитерористичната операция, провеждана от Киев, заявяват, че тази информация „не отговаря на действителността, като целта й е дискредитиране на украинските военнослужещи“.

Междувременно руските власти, игнорирали съобщенията за тайни погребения в Русия, се заинтересуваха силно от информацията за гробовете в Донбас, пише NEWSru.com. Говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин обеща, че Главното следствено управление ще провери данните за убийства на мирни жители в Украйна. От Държавната дума заявиха, че ще изпратят писма до Съвета на Европа, ПАСЕ и ОССЕ с искане за създаване на международна комисия за разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бобиobicham STALIN izbil e nai mnogo kumanisti v sveta
126
6
 
15
 
! Отговори
Украинска смърт преди 9 години
През втората световна война, украинските бандеровци са избили най-много евреи след германците.ТОВА Е ДОКАЗАНО .Нашият народ е казал: Кръвта вода не става.Съвременните украински бандеровци / Майданци /, следват точно стъпките на дедите си - убивай и невинни щом не са украинци.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Voyna kvo da se pravi,evreite otkrito kak bombardiraha gaza
124
9
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Досега от всички факти се вижда че зверствата ги извършват киевската хунта и нейните бесни кучета фашистките картелни батальони. Пребиване и мъчения на пленници дори в СБУ, да не говорим докато са още в подразделенията които са ги пленили. Отвличане на мирни жители, мъчения и убийствата им, или размяната им за пленени укро войници. Бомбардиране без оглед на населени места , мародерство на жилища, дори ограбват умрелите скапаняците.. Грабят и убиват като невидели, хохли скапани
123
4
 
11
 
! Отговори
бау преди 9 години
До Боби 159какви ги приказваш,селяните в Украйна не са спирали и за миг да работят по време на колективизацията и след нея.Просто са дошли и са им взели насилственно реколтата,дори и семе за посев не са им оставили.Да ти кажа и това,че по това време е имало смъртно наказание и за деца от 10-13 г. за един кочан царевица или нещо друго взето от полето.Ти си завършен "човеколюбец" щом оправдаваш такива наказания за деца.Хората са мрели като кучета от глад имало е и човекоядци,голяма трагедия!
122
5
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 143: Айде айде, не прехвърляй вината за Владимир Рыбак на опълченците, доказателствата че е уж убит от опълченците е фейк разговор м/у уж командири на опълченците , същия подобен на разговора уж прихванат при свалянето на Боинга , пълен фейк. В самите укро медии бяха се появили версии че е убит по политически причини, гласели са го за министър на МВД в Киев, а на фашагите им е трябвал свой човек за да започнат терористичната си операция.Опитай пак......
121
1
 
9
 
! Отговори
бау преди 9 години
До Боби 153Повтарям се, но пак се изказваш неподготвен.Колективизацията се провежда от 1927г. до 1932г и Сталин е властелин на СССР по това време.Така ,че тези 7-8 млн.в Украйна и още няколко милиона измрели от глад по време на колективизацията и Гладомора са си в актива на на Бащата на Народите Сталин.За репресиите с/у военните преди ВСВ няма да говоря,за загиналите троцкисти също,за почти цялото изселено население от областите били по немска окупация и загиналите изселени пак не говоря !!!!
120
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бобихмм,май иронията е непозната за теб дума...А бе май всички граничещи или близо до *** ги мразят...кой знае защо и половин Европа *** ***.Освободили ни били-добре,ама забравиха да си тръгнатнали?То май ни окупираха а?
119
2
 
10
 
! Отговори
бау преди 9 години
До Боби 150Боби хубаво е да си подготвен ,когато коментираш ! Смешно е да представяш само 150 000 жертви на Сталин за 30 годишното му управление като ген сек.на Компартията.Малко леко въпросче: Колко милиона са загинали по време на Глодомора ? а и на другите места по време на колективизацията провеждана от добряка Сталин...Няма да те мъча ,само в Украйна от глад са загинали 7-8 млн.Да не отиваме във подробности и да обръщаме костите на загиналите хора от червената косачка на комунистите.!!
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 146; анасилственният диктат на сащ срещу света не е ли диктатура,или когато си на страната на капиталфашизма всичко ти е позволено.докато съществуват такива като сащ винаги ще има такива като путин
117
4
 
7
 
! Отговори
д преди 9 години
До до 5Руския народ е дал 26 000 000 МИЛИОНА жертви в борбата си с фашизмаА Сталин е добавил оше толкова от тях,и от много други народи,***...
116
5
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До БобиДобре, съгласих се, путин е велик, обаче ако след хиляда години го свалят от власт , какво ще стане с нас , бедните зависими от великото му дело ??? Не мога да си представя интелигентни хора да подкрепят диктатура !!! Това е като бита жена, която оправдава мъжа си - "той е добър, когато не ме бие" !!! Пълна шизофрения !!!
115
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Захарченко заяви още, че липсват вътрешни органи на труповете. Представител на местните правоохранителни органи обаче опроверга тази информация пред РИА Новости-------------- Не сме очаквали нещо друго от руски православен терорист, освен да лъже с увереността, че го прави в името на Бога...
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
17 апреля депутат Владимир Рыбак принимал активное участие в митинге "За единую Украину", который проходил перед зданием Горловского горсовета. После окончания митинга депутат пытался попасть в горсовет, однако ему помешали сепаратисты. Рыбака обвинили в попытке снять со здания российский флаг, схватили и увезли в неизвестном направлении. Через два дня его труп вместе с останками ещ одного человека, был найден в местной реке. На теле депутата были следы пыток ― у Рыбака был вспорот живот. Как установила медицинская экспертиза, депутата утопили ещ живым.
113
11
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Да се говори за изнасилвания е простотия на руснаците, които проектират собствените си наклонности върху враговете си. Засега има един потвърден случай на трима украинци от Горловка, отвлечени и изкормени от руските терористи. Телата им бяха намерени в близката река. Поводът е, че изразили недоволство от свалянето на украинското знаме от сградата на кметството.
112
17
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Пълна шизофрения е да подкрепяш путин, чиито режим е откровено националсоциалистически, и да наричаш украинците фашисти !!! путин е националкагебист, а украинците са РАЗЛИЧНИ, също като руснаците - националисти, комунисти, демократи, лоши, добри ... !!! путофилията е клинична диагноза , нямаща нищо общо с уважението към човека, бил той украинец или руснак !!!
111
5
 
20
 
! Отговори
животинска жестокост преди 9 години
Бившият адвокат на Юлия Тимошенко, Сергей Власенко, търгува с човешки органи, взети от още живи участници в сраженията. В търговията участват още директорът на СБУ Валентин Наливайченко, командирът на фашисткия отряд "Донбасс" Семьон Семенченко и украинската лекарка с германски паспорт Олга Вибер! Част от заработените пари се използват за финансиране на бандюгите от "Правый сектор". Наливайченко е агент на Цру от преди 10 години. Цру е най-голямата терористична организация в света.
110
6
 
20
 
! Отговори
адската машина преди 9 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
109
3
 
11
 
! Отговори
men преди 9 години
щом им нема органите питайте мосад и цру. те се занимават с такива мръсотии. всички търговци на органи последните години са израелски поданници. бизнеса с гойски органи явно носи добра печалбичка на богоизбраните. същите истории като с албансиките терористи и сърбите нарезани на парчета. терористите органи нито могат да изрежат както требва нито да съхраняват и транспортират. шебек обонго и нъти яху да се произнесат.
108
4
 
18
 
! Отговори
точно копие преди 9 години
Фашистката хунта в Куев е точно копие на фашистката хунта в Чили, през 1973. Поросенко е точно копие на Пиночет. И двете хунти бяха финансирани от МВФ и от Световната банка и бяха ръководени от Цру!