Откриха масови гробове в Донбас, Украйна

Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно
Обновена: 25 сеп 2014 18:13 | 25 сеп 2014 12:58, Елка Василева
251
Откриха масови гробове в Донбас, Украйна
На това място в Нижняя Кринка според сепаратистите са погребани петима души. Снимка: Reuters

Противоречива информация за масови гробове в Донбас идва през последните дни. Наблюдатели на ОССЕ казват, че са открити три тайни гроба, докато руската телевизия съобщи за „десетки“ такива братски могили. Открити са тленните останки на девет души, но репортерите твърдят, че „броят на жертвите може да се измерва със стотици“. Сепаратистите и военните се обвиняват взаимно за престъпленията, пише NEWSru.com.

По последни данни на сепаратистите от Донецк в тайните гробове са открити останките на над 40 души. Това заяви един от представителите на въоръжените активисти Александър Захарченко пред „Руская служба новостей“. По думите му в района на село Нижняя Кринка, на територия, напусната от военните, са били открити три гроба, в един от които лежат около 40 тела на мирни жители, а в другите два – трупове на сепаратисти и украински войници. Захарченко заяви още, че липсват вътрешни органи на труповете. Представител на местните правоохранителни органи обаче опроверга тази информация пред РИА Новости.

Още по темата

Телевизия „Россия“ обаче съобщи не за три, а за „няколко десетки гроба“ в Комунар, Нижняя Кримка, Телманово, Старобешево. По думите на репортер на телевизията „броят на жертвите може да се измерва със стотици“, като големите гробове се намират на „неутрална територия“.

Първата информация за открити гробове беше на телевизия РЕН ТВ. В репортажа й по-рано тази седмица се съобщаваше, че сепаратистите са открили три гроба, като в тях се намират тленните останки на девет души. Тези числа бяха потвърдени от наблюдатели на ОССЕ.

Сепаратистите обвиняват в престъпленията военните, които са напуснали въпросната територия след сключването на примирието. По думите им доказателство е фактът, че край гробовете военните са оставили армейски пакети суха храна.

От пресцентъра на Антитерористичната операция, провеждана от Киев, заявяват, че тази информация „не отговаря на действителността, като целта й е дискредитиране на украинските военнослужещи“.

Междувременно руските власти, игнорирали съобщенията за тайни погребения в Русия, се заинтересуваха силно от информацията за гробовете в Донбас, пише NEWSru.com. Говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин обеща, че Главното следствено управление ще провери данните за убийства на мирни жители в Украйна. От Държавната дума заявиха, че ще изпратят писма до Съвета на Европа, ПАСЕ и ОССЕ с искане за създаване на международна комисия за разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
19
 
! Отговори
доказани убийци преди 9 години
Истинските престъпници и доказани убийци са членовете на сегашната киевска фашистка хунта! Ръководена и финансирана от едни други престъпници - Цру!
106
7
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
131 "аналог" нали знаеш какво е? ментета, ментетааааааа
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
112, създава се руско - китайски аналог на SWIFT. Източник: Политикус
104
9
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 119 Ще ви видиме и догодина братчед, не се притеснявай, а кво ще кажеш за ТРИТЕ сртес варианта на руската ЦБ за "развитието на руската икономика"? И трите са с РЕЦЕСИЯ, съобразно спада на цените на петрола, аз ви го пожелавам третия вариант, щото първите два Eлвира Набиулина ги определя като "по- благоприятни"...хахахахаха
103
13
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Tinaама нека изчакаме да стане напълно ясно кой е отговорен за тези масови гробове. Защото има едно т.нар. Катинско клане, за което 45 години се знае, че е дело на германските "фашисти", пък се оказва друго после.
102
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците 50 години ще отричат, питайте Полша за повече информация.....
101
6
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
До oценяванеВсички русофили "оценяват"русофобските простотии.Оценката е между да го д.хате и waw!Изберете сами кое ви харесва.Спирам защото се омазах със еврозлъч.Мда.
100
2
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Пендер, не давай воля на омразата си към България, че може нещо на кръстовището..., знам ли.
99
4
 
14
 
! Отговори
Пожелание преди 9 години
На всички, които се подиграват с изнасилванията и убийствата извършени от украинската ултранационалистическа нац.гвардия съставена от майдански фашистки пишлемета, пожелавам ви дъщерите ви да ги изнасилят украински ултранационалисти с бръснати глави, после да ги застрелят в главата и да ги заровят в стара изоставена шахта. После да ви отрежат главата, като на руски пленник, пред погледа на жена ви, която е била изнасилена преди това под вашия поглед. Това е да си рускоговорящ в Украйна
98
13
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
А дано следващия руски батюшка да е таварищ ходорковскоГО, да си заформят една готина гражданска войница унтерите от москалия. Натам върви!
97
4
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До TinaУкраинците са "болни мозъци, с промито съзнание, озлобени и надъхани с нечовешка омраза и жестокост" !!! Това е твърдение на същество с "болен мозък, с промито съзнание, озлобено и надъхано с нечовешка омраза и жестокост." !!!
96
12
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Боби в главата ти са руски бръмбари, изтръскай я! Низходящата цена на петрола ще продължи 2- 3 десетилетия, това не го казвам аз, а експерти по въпроса! А Китай и Индия незнам какво гълтат...
95
4
 
15
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До АнонименОчевидно е, че вие започвате да истерясвате, защото истината за Майдана и АТО излиза наяве...
94
4
 
7
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До БожоОт кога истината е фанатизъм?...
93
12
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
115 Объркания си ти дедка, това го призна и руския министър на икономиката, а тяхната ЦБ се готви за стрес период за руската "икономика" (2015- 2017 г.) Вие руските поглоги нали все руски пАгаворки пробутвате, те ти една- "ще поживеем, ще видим"!!!!
92
16
 
5
 
! Отговори
oценяване преди 9 години
Няма по- голяма омраза от русофилската..., злоба, злъч капе от перуалните ви отверстия неуважаеми таварищи. Украйна избра Европа, вижте какво говорят обикновените украинци от Лвов, Киев, Днепропетровск, Славянск, Мариупол, Одеса и т.н- те искат демократична, правова и европейска Украйна! Никакви танкове, градове и зелени човечета от Москва не могат да пречупят такъв народ, който има и мощната подкрепата на Америка и Европа.
91
3
 
11
 
! Отговори
До бранник преди 9 години
Малко си се объркал момче! Всичко е точно обратното. Даже днес реътинговата служба Fitch даде даже много оптимистична прогноза за Русия за следващата година. Абе, държава дето си има всичко, какво ще я уплаши? А колкото до Пекин, то такъв "марш на предателите" го имаше и в Москва. Какво от това? *** са навсякъде!
90
5
 
7
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
Какво е написал великият ни поет?"А вий, вий сте ***!". Гений, но откъде да знае, че в племето ще се пръкнат ***, правнучета на Кириак Стефчов и Иванчо Хадхипенчович като 27, 31, 33, 50, 53, 56, 57 59, 62, 63, 107 и още!Специално за 33: кувьозите без ток не работят, а БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ В СЪРБИЯ са разпаряли бременни сръбкини и са убивали плодовете с щиковете си! За това има живи свидетели, както наши, така и сръбски.Още нещо - в руската армия не воюват от 30 години с пушки със щикове
89
9
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До TinaБолен мозък !!! Как може да сте такива фанатици !!! Има нормални руснаци, има нормални украинци !!! Фанатизмът на путинофилите е патологичен !!! дребното диктаторче разсипва не само Украйна , но и собствената си държава !!! путинофили = русофоби !!!
88
5
 
7
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До ПешкоЗначи, че са сбъркани.Значи, че са болни мозъци, с промито съзнание, озлобени и надъхани с нечовешка омраза и жестокост.Значи, че те самите не са наясно кои са.Православни, а палят и обстрелват православни храмове, избиват свещеници...За мен само официално се представят за православни, а всъщност са подвластни на католицизма на поляците. Отделно какви па народност са управляващите в момента и каква сбирщина са наемниците...