Расмусен напуска поста на генерален секретар на НАТО

Днес ще изпълни последните си официални задължения
26 сеп 2014 07:27,
23
Расмусен напуска поста на генерален секретар на НАТО
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен (61 г.) днес ще изпълни последните си официални задължения на поста, но не се предвижда да прави изявления, съобщиха от Алианса.

Расмусен днес ще положи венец пред паметника на загиналите бойци в мисиите на пакта и ще ръководи заседание на посланиците на 28-те държави от организацията. След това той ще се срещне със своите най-приближени сътрудници.

Бившият датски премиер и досегашен генерален секретар зае поста в НАТО на 1 август 2009 година. Правомощията му приключват на 30 септември. Той ще бъде наследен от Йенс Столтенберг (55 г.), бивш премиер на Норвегия.

Предвижда се новият генерален секретар да встъпи в длъжност с церемония идната сряда, предшествана от първата му пресконференция в това качество.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившите премиери на Дания и Норвегия заслужават уважение тъй като са направили така, че народите на тези страни да не са бедняците на Европа като нас.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анто преди 9 години
НАТО е престъпна организация, която трябва да се саморазпусне. Справка - войната на НАТО срещу Югославия през 1999 г. - > от 3000 убити цивилни, заразена с обеднен уран природа, разрушени граждански обекти - болници, мостове. България няма място в НАТО! А Расмусен бе най-слабият генсек на бандата!
11
0
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Цирозата на черния дроб не прощава никому.
10
0
 
8
 
! Отговори
ами преди 9 години
Колко успокояваща новина!
9
0
 
12
 
! Отговори
секретар преди 9 години
Расмусен се мисли за генерал! Той не е никакъв генерал, а е само някакъв си секретар!
8
0
 
9
 
! Отговори
кренвирши преди 9 години
Плевелът награди Расмусен с кренвирши "Стара планина"! Защото тези кренвирши, в случая, са по-стойностни от едноименния орден!
7
1
 
10
 
! Отговори
зико преди 9 години
Къде? ги намират такива, от най гейските държави.
6
1
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Браво! Еваларката така се прави! Изкара едни добри пари човека от американските хонорари и сега ще си почива с кеф. Браво.
5
1
 
14
 
! Отговори
L. преди 9 години
Предпазват го от нови излагации.Следващият ще е от Норвегия, човек който върви подир събитията, вместо да ги управлява.
4
1
 
27
 
! Отговори
нео преди 9 години
Слава Богу един *** по малко. Тоя беше минимум от Плутон. Толкова е грозен. За него Путин разказва:"Срещнахме се на частен разговор. След известно време излизат мемоарите на този *** и вътре бил разговора с Путин!!!!! Този имал диктофон в джоба и записвал тайно Путин. " Е как какзва Путин да вярвам вече на западните политици". Обяснението на това *** било че искал да включи Путин в мемоарите си но знаел 4е оня няма да се съгласи!!!! И го записал тайно - хаххахаЛицето на НАТО !!!
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този не беше толкова зле, следващият със сигурност ще е
2
0
 
1
 
! Отговори
orce преди 9 години
So negovata intelegencija prasanje e dali i TAKSIST moze da bide.Korumpirano kopile da te nema povece da go gledame tvojot odvraten lik Grcite za da ja ostvarat svojata namera go napolnija do vrv so pari taka da toa gubre obezbedi pari za tri generacii
1
4
 
24
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Интересно къде ще го турят сега тоя ***.