Русия и ЕС биха могли да работят заедно, убеден е Дянков

Това обаче ще стане само ако украинският конфликт бъде замразен
Обновена: 3 окт 2014 08:45 | 3 окт 2014 07:41, Красимир Ангелов
48
Русия и ЕС биха могли да работят заедно, убеден е Дянков
Симеон Дянков. Снимка: Булфото

Европейският съюз и Русия биха могли да работят заедно ако украинският конфликт бъде замразен, а Европейската комисия вероятно ще реагира на спада в бойните действия в Украйна с облекчаване на режима на санкциите срещу Русия. Това мнение изрази бившият български вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, цитиран от РИА Новости.

"Ако забелязвате, в последните две седмици номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и редица негови еврокомисари говорят, че ако настъпи спад в насилието, ако се достигне позиция на замразен конфликт, може да се обсъди как ние и руснаците можем да работим заедно", каза Дянков на среща по перспективите на глобалната икономика в института Питърсън по международна икономика във Вашингтон.

Според бившият финансов министър на България, тази позиция рязко се разминава с изявления на официални представители на ЕС от лятото, според които без дългосрочно решение Русия ще бъде подложена на още санкции.

Европейските икономически санкции имат непропорционално въздействие върху 28-те страни от ЕС и европейските фирми, каза Дянков. Той добави, че европейски бизнес лидери са изразили несъгласие със санкциите.

"Те казват, че понесената цена засяга непропорционално нашите икономики, така че е много слабо вероятно в бъдеще да приемем нови санкции", каза Дянков. Той отбеляза, че на изслушванията на кандидатите за европейски комисари в Европейския парламент евродепутати са ги разпитвали при какви условия може да започне облекчаване на сегашния режим на санкции, посочва РИА Новости.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Omurtag преди 9 години
Toia oshte li ne e v zatvora? Za kakvi oblecheniq na sankcii govori ? EU sa tupi za da slushat i izpalnqvat narejdaniqta ot Beliq dom.Sami si vredqt na ikonomikite s tezi sankcii s/u Russia.Vijte Evroto drastichno spadna sprqmo dolara.Kogato si tup i slushash podstrekatelq si - gubish.
38
0
 
3
 
! Отговори
frather преди 9 години
Типично поедение на изпълнил задачата си, но разконспириран и вече пенсониран 908632 руски агент.
37
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Я, този пък откъде изпълзя. И защо не е подведен под отговорност? Уф, какво ли питам, за момент забравих че живея в Блъгария, а тук престъпните политици не ги закачат...просто защото всички са такива!!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя още ли се мярка сред хората?
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ ДЯНКОВ ПОДЛОГАТА НА БОРИСОВ ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ!!!!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като не знаеш, по-долу са ти дали линк да се образоваш - kpetkov.eu/misionerat-djankov-ot-doing-business-do-doing-budget
33
15
 
6
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Не знам с какво ни е виновен Дянков за дерезето,но преди да стане фин.министър работеше в американска финансова институция.Сега-в руска такава.Та хората са го оценили преди и след нас.Защо разни БГ ***,знаещи и незнаещи си чешат езиците по форумите за негова сметка?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe tise varna v bg ama bez da imash OHRANA OKOLO TEB ta togava shte razberesh kakvo e narodna lubov mizernik dolen !!!!!!!!!!!!!! no i ne samo ti !!!!!!!!!!! GADEN KRADEC
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами може и щяха да работят заедно, ако Америка не беше решила да воюва с Русия чрез Украйна. Войната е между Русия и САЩ, а не с Украйна. Последните са потърпевши. Реснаците могат и имат страшно търпение, а американските *** сами ще си ги ядат.
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето и Русия закъсва вече, растежът и падна на 1%, рублата се обезценява. Отговорът е ясен, Дянков е там от година! Ние излязохме по-издържливи-3 години и половина го търпяхме.
29
5
 
18
 
! Отговори
100 преди 9 години
Браво бе Дянков , ти откри Америка !!! Естествено , че без украинския конфликт могат да работят заедно, това и баба ми го знае... Ти по-добре тук не се връщай, че да не вземеш да я оклепаш пак..
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето така се решават проблемите по *** - просто проблемите се замразяват, не се разрешават! ***!
27
11
 
8
 
! Отговори
Самодив преди 9 години
Само Дянков може да принуди Станишевата банда да върнат откраднатите пари. От Дянков не можеш да се скриеш или да укриеш крадени авоари. Ще се появява там където не очакваш. Най-лошия кошмар за Станишев ,след Борисов разбира се.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето още информация накой, ако иска да знае как от безработен некадърник се става министър: kpetkov.eu/misionerat-djankov-ot-doing-business-do-doing-budgetда не говорим и чий стипендиант е и коя му е леля...
25
7
 
15
 
! Отговори
въпросче от сърце преди 9 години
Господ не е ли пратил още тоя олиго...в небитието? Мръсно, скапано ко...ле!!!
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след като взе да полу(ава заплатата си в рубли изглежда Дянков запя друга песен
23
1
 
12
 
! Отговори
Сиганин преди 9 години
До АнонименТой ли ги напляскал, него ли са го онодили - абе общо взето ***венка история и голямо падение.
22
2
 
16
 
! Отговори
до Nox преди 9 години
Ами има гугъл - виж, ще ти кажа само 2 неща от многото: 1. Министър на финансите позволил си да иска официално фирмите, които си искат парите от държавата да се откажат от 10% от тях!?! и 2. Разплаща парите само на приближени фирми (сава въпрос за стотици хиляди и милиони), а останалите да фалират!?!Как ти се струва - професионално? По европейски? Или как?
21
2
 
15
 
! Отговори
detelina преди 9 години
О, тоя ли се изказва, дето щеше да пляска руснаците!?БОЖЕ, БОЖЕ,КАКЪВ ЦИНИЗЪН!!!!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До NoxЗавлече здравнака с 1.4 милиарда. Капиш?